Blogit
Pihkala

Tarinoita kylpyhuoneesta

bathroomstories1-800

Tänään siivouspäivän myötä kuurasin yläkerran kylppärimme putipuhtaaksi ja innostuin tämän myötä nappaamaan myös pari kuvaa tilasta. Vaikka kellarin valmistumisen myötä käytämmekin kellarin pesutiloja enenevässä määrin, on tällä yläkerran kylppärilläkin ehdottomasti oma tarpeensa. Tämä remonttimme aikana yläkertaan rakennettu tila on osoittautunut lopulta oikein käytännölliseksi ja järkeväksi ratkaisuksi, ja säilytysratkaisujensa ansiosta myös tällainen pieni tila pärjää arjessa vallan mainiosti.

bathroomstories3-800

Kylppärin upotettu, peilien taakse piilotettu säilytystila on kullan arvoinen: kerrankin kaikki kosmetiikkapurkit mahtuvat sopuisasti hyllyille ja tilaa jää vielä ylikin! Myös marmorilaatat ovat osoittautuneet käytössä oikein hyviksi ja huolettomaksi. En ole saanut jäämään niihin minkäänlaisia tahroja, ja puhdistuskin hoituu ihan näppärästi marmorille tarkoitetulla pesuaineella. Lattian mosaiikki on tietysti saumojensa ansioista vähän haastavampi putsattava, mutta niinhän kaikki mosaiikit ovat. Kaunis se on kuitenkin, ja ihanan tuntuinen jalan alla.

bathroomstories4-800

Pyyhekoukkuina ovat Superfrontin alun perin vetimiksi tarkoitetut koukut, jotka toimivat vallan hyvin myös tässä tarkoituksessa. Pyyhkeinä suosin rentoa pellavaa ja vohvelikangasta, nämä kuvan yksilöt ovat Balmuirin valikoimista. Tuovat mukavaa kontrastia ylelliseen marmoriin.

bathroomstories6-800

Olen viime aikoina pyrkinyt satsaamaan yhä enemmän luonnonkosmetiikkaan, ajatus iholle laitettavista mahdollisimman luonnollisista aineista kiehtoo. Olen jo pitkään käyttänyt luonnonkosmetiikkaa kasvojen hoidossa, mutta hiljalleen haluan hivuttaa tätä myös muihin kosmetiikkatuotteisiin. Jokin aika sitten hankkimani Maria Nilan shampoo ja hoitoaine ovat osoittautuneet aika ihaniksi, uusi hiustenhoitosuosikkini taitaa olla tässä. Tuotteet ovat 100% vegaanisia ja valmistettu luonto huomioiden, ja tekevät hiukset ihanan ilmaviksi.

Plussaa ropisee myös näteistä purkeista, joita ei tarvitse piilotella. Myönnän truuttaavani suihkutuotteiden sisällön toisinaan alkuperäistä nätimpiin pumppupulloihin, joita olen jemmannut tätä silmällä pitäen. Rumien puteloiden lisäksi kammoan myös valtavaa avattujen purkkien armeijaa, ja pyrinkin aina käyttämään yhden tuotteen alusta loppuun ennen uuden avaamista. Ideaalikylppärissäni olisi vain vähän nättiä tavaraa – ihan täysin tätä on kuitenkin vaikea käytännössä toteuttaa.

bathroomstories7-800 bathroomstories8-800

Nämä tuotteet ovat puolestaan syyskuun Jolie Boxista, jonka helsinkiläinen luonnonkosmetiikkatalo Jolie lähetti minulle vastikään – kiitos vain ihanasta paketista. Tuo Patykan puhdistusmaito on osoittautunut jo muutamien kertojen jälkeen tosi ihanaksi, ja voin suositella myös tämän merkin öljyjä, joita olen käyttänyt joskus aiemmin. Myös Konjac-sienelle iso peukku, kevyesti kuoriva sieni tekee ihon ihanan pehmeäksi ja puhtaan tuntuiseksi. Minusta tällaisen kuukausittaisen yllätysboksin tilaus on aika kiva idea: tätä kautta löytää itselle uusia tuotteita ja pääsee testailemaan sellaisiakin juttuja, joita ei muuten ehkä tulisi ostettua.

bathroomstories9-800

Minusta kylpeminen kaikissa muodoissaan on parasta arjen luksusta. Kellarissa sijaitsevat isommat kylpytilamme ovat vielä pieniä fiksauksia vailla, muuta lähiaikoina pääsen vihdoin esittelemään tämänkin tilan teille. Kovassa käytössä tila on kuitenkin jo nyt ja luulenpa, että tänäänkin meillä lämpeää sauna…


Here´s our small bathroom in the upstairs. Carrara marble tiles look really nice and have been very easy to maintain, I am very satisfied with this choice. The fixed storage system has also been very useful, it provides enough space for the bathroom necessities. Lately I have focused more and more on natural cosmetics, some of my favourite products is shown in these pictures.

Tallenna

Kommentit (4)

 1. Heli

  Juuri yksi päivä blogiasi lukiessa ajattelin, että olisipa kiva nähdä miltä teidän kylppärissä nyt näyttää! Joten niitä kuvia odotellessa 🙂
  Tuo yläkerran suihku on ihan täydellinen!! Neljän lapsen perheessä (enkä ole siivousfanaatikko) en uskaltaisi ajatella marmorilaattoja. Mutta näyttää niin kauniilta!

  • Maija

   Kiitos 🙂 En minäkään ole siivousfanaatikko, mutta marmori on pysynyt meillä tosi siistinä. Toki käyttäjänä on kaksi aikuista eikä lapsia. Oikeastaan ainoa huoltoa vaativa asia tuolla on mosaiikin saumat, ne yritän jynssätä huolella viikottain etteivät pääsisi pinttymään.

   Kellarin kylppärikuvia tulossa lähiaikoina, vielä pitäisi tosiaan tehdä muutama roikkuva juttu valmiiksi, mutta sitten on valmista. 🙂

  • Hanna Jokela

   Hei, blogikirjoituksiasi selatessa huomasin, että meille on tarkoitus hankkia juurikin sama allaskaluste ja allashana kylpyhuoneeseen. Olen miettinyt, mistä tietää onko hana sopiva altaan kokoon nähden, eli roiskuuko vettä altaan reunojen yli jos hana on täysillä? Näyttävät kyllä hyvältä yhdessä, mutta toimivatko myös? 🙂

  • Maija

   Hei! Minusta tämä yhdistelmä toimii käytössä oikein hyvin. Kannattaa tutkia hanan mallia ja kokoa suhteessa altaaseen, missä kulmassa vesi tulee ja kuinka etäälle hana ulottuu. Jos hana ja allas ovat ns. perusmalleja (kuten vaikkapa tässä meillä), toimivat kaikenlaiset yhdistelmät useimmiten hyvin yhteen. Esimerkiksi malja-altaiden tai lyhyiden, suoraan alaspäin suunnattujen hanojen kanssa saa olla vähän tarkempana.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *