TAPANINPÄIVÄN TUNNELMIA

Hyvää Tapaninpäivää!
Täällä joulu on sujunut leppoisasti, pääosin syöden ja sohvalla loikollen. Tällä kertaa menimme vähän erilaisen kaavan mukaan, kyseessä oli nimittäin ensimmäinen joulu, jonka vietimme kokonaan kotona. Oli kyllä ihan mukavaa, kun ei tarvinnut suhata edestakaisin, vaikka tietysti läheisiä olisikin aina kiva nähdä. Joulunpyhät ovat kuitenkin tänä vuonna niin lyhyet, että mielelläni rentoudun nämä muutamat hassut päivät ihan vaan kotona – ja onhan joulua ollut aika ihana viettää ensimmäistä kertaa täällä uudessa kodissa. Tässä muutamia jouluisia tunnelmakuvia tältä päivältä:
Kuusi oli tänä vuonna selkeästi edellisiä näyttävämpi, ja se löysi paikkansa olohuoneesta. Isän kaatama metsäkuusi olikin justiinsa täydellinen tuohon nurkkaan. Koristeet pidimme aika yksinkertaisina, kaapista löytyi lähinnä pieniä kuparitähtiä, peltisiä ja huopaisia koristeita ja jokunen tonttu. Kovin suurta kimmellystä en kuuseen edes kaipaa, minusta se on kaunis jo pelkästään kynttilöinkin.
Tänään on tullut maleksittua puoli päivää pyjamassa ja lueskeltua lehtiä, joita jemmailin joulunpyhiä varten. Minulla ei ole vielä kiire riisua joulua pois näkyvistä, mutta täytyy sanoa, että vähän jo odotan kevättalven raikkautta ja uuden vuoden mukanaan tuomia sisustusjuttuja. Ruotsalaiset sisustuslehdet keskittyvät jo kovasti ensi vuoteen, hauska nähdä mitkä trendiennusteet lyövät täällä läpi. Näistä kirjoittelen varmasti lisää vielä tuonnempana, kohta kun on aika kääntää katseet jo ensi vuoteen.
Kynttilöitä on tullut ripoteltua pitkin taloa ja jouluisia kukkia löytyy joka huoneesta. Amaryllikset puhkesivat kukkaan juuri sopivaan aikaan, kun taas hyasintit antavat vielä odotella kukintaansa. Jatkossa täytyy muistaa hankkia vastaavat pikkuisen aiemmin. Joulupöydän kattauksesta taidan kirjoitella vielä erikseen, siihen päätyi lähinnä kuvan rekvisiittaa ja tuo valkoinen klassinen pöytäliina. Nyt Tapaninpäivän vietto taitaa jatkua taas ruoan merkeissä alimman kuvan maisemissa, ja sitten on aika palata takaisin sohvalle. Joulunviettoa parhaimmillaan, eikö vain.
Lepposia välipäiviä!
Some random pictures of our christmas. The last days have been all about relaxing: staying at home, eating well, reading magazines, laying on the sofa, taking a walk outside and so on. Such a nice way to spend Christmas.
Kommentit (11)
 1. Onpa kaunis kuusi! Muutenkin ihana hillitty joulutunnelma. 🙂

  1. Kiitos! Kuusi oli kyllä tänä vuonna erityisen nätti. Meillä on yleensä aina tuollaisia metsäkuusia, joten niiden kanssa on aina vähän tuuripeliä. Jotenkin kuitenkin tykkään niiden luonnollisesta fiiliksestä 🙂

 2. Hanna Visuri
  26.12.2016, 19:13

  Hei, olen vasta löytänyt blogisi, kiitos siitä. Oletteko itse maksaneet seinät? Saako kysyä sävyä, koska se näyttää todella kauniilta.

  1. Heippa, kiva kun olet löytänyt tänne! Tarkoitat varmaan maalanneet, ollaan kyllä tehty se itse remontin myötä. Seinien sävy on Tikkurilan Pro Grey 1937.

  2. Hanna Visuri
   29.12.2016, 20:07

   Maalaamista juurikin ? (hitsin korjaava tekstinsyöttö). Kiitos vastauksesta, väri on todella kaunis.

  3. Hanna Visuri
   29.12.2016, 20:08

   Maalaamista juurikin ? (hitsin korjaava tekstinsyöttö). Kiitos vastauksesta, väri on todella kaunis.

  4. Hanna Visuri
   29.12.2016, 20:08

   Maalaamista juurikin ? (hitsin korjaava tekstinsyöttö). Kiitos vastauksesta, väri on todella kaunis.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *