Taidegrafiikkaa

taulut2.1-800

Viime päivät ovat kuluneet aika lailla Habitaren täyteisissä hulinoissa. Lähden itse paikan päälle huomisaamuna, ja tänään olenkin viilettänyt kaupungilla ja kasaillut viimeisiä tarvittavia propseja kasaan. Lainasin osastolle muutaman Juhani Melenderin taulun, jotka vien paikalle varmimmaksi vakuudeksi omin käsin. Mallailin lähtöä valmistellessani grafiikoita vähän omillekin seinille, niiden värit sopivatkin myös tänne aika ihanasti. Kyllä taide vain piristää kummasti ilmettä!

taulut1-800 taulut3-800 taulut4-800 taulut5-800

Punasävyinen ”Yhdessä”-grafiikanvedos sopii aika ihanasti ruokasaliimme, ja sen mustat yksityiskohdat ovat kiva pari Flosin mustan seinävalaisimen kanssa. Sinisävyinen ”Atlanta” puolestaan on kuin tehty keittiöömme. Pitäneeköhän tässä vielä lunastaa jompikumpi itselle… Keittiön tasolla on myös punasävyinen ”Perhonen”, joka sekin on lähdössä messuille. Näistä kaikista kolmesta maalauksesta on muuten tehty grafiikanvedoksia, joita voi kysellä Koodista – tämä on mukava ja aitoa maalausta edullisempi tapa tuoda taidetta kotiin.

Nyt katseet alkavat suuntautua jo alkavaan Habitare-viikkoon, siitä on tulossa todella jännä! Blogissa saattaa olla pari seuraavaa päivää vähän hiljaisempaa, mutta palaillaan viimeistään Habitare-tunnelmissa asiaan. Kuulumisia ja tunnelmia osaston rakentumisesta voi seurata sillä välin Instagramin puolella, minut löytää siellä nimellä @pihkala.

Nähdään Habitaressa!


These art graphics by Juhani Melender are going to Habitare furniture fair to Avotakka stand which I have designed. I am leaving there tomorrow, so today I have packed my belongings and props. I wanted to try how these graphics fit to my own home and the result was quite nice, don´t you think? The reddish art piece fits well to our dining room, and that blueish ”Atlanta” is like made to our kitchen. I love the colors of this piece, the combination of cold blues, warm tones and bright orange is so contemporary and chic.

Kommentit (3)
 1. Muuttuva kotini Päivi S
  11.9.2017, 17:49

  Nuo Juhanin työt ovat kyllä upeita ja itekki niitä haavellut kotia. Taidokkaasti yhdistelee eri värejä ja muotoja <3
  Haaveessa olisikin saada muutama aito taulu seinälle, muutama löytyykin.

  1. Ovat kyllä hienoja, ihania väriyhdistelmiä ja muotoja näissä. Tällaiset grafiikanvedokset madaltavat kyllä taiteen hankkimisen kynnystä mukavasti, näilläkin vedoksilla taisi olla hintaa n. 200 euroa, joka on minusta oikeinkin kohtuullinen summa persoonallisesta, henkilökohtaisesta taiteesta. Vaikka eiväthän ne kyllä aitoa maalausta voita, siveltimenvedot ja tismalleen oikeat sävyt tuovat teokseen vielä vähän syvempää tunnelmaa.

 2. Sunnuntaitunnelmia ja uutta ruokasalissa - Pihkala
  24.9.2017, 20:24

  […] pidin tosi paljon kaikista messugrafiikoista, joita vähän jo mallailinkin kotiin ennen messuja tässä postauksessa. Tämä kuvan teos sopi kuitenkin sen verran mukavasti ruokasaliin ja sen väreihin, että […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *