SYREENIEN AIKA

Kiitos kaikille edellisen postauksen kommentoijille mukavista sanoista niin blogin kuin instankin puolella! Oli ihana lukea, että olitte kylppäristä yhtä innostuineita kuin minäkin. Väliaikatietona kerrottakoon, että kylppärin seinien laatoitus on nyt alkanut, ja näkymät sen kun paranevat sitä mukaa kun laatoitus edistyy. No, tästä kuitenkin toisella kerralla lisää, jätetään tällä kertaa remonttiaiheet tyystin väliin.
Naapurustossamme on käsillä nyt kesän kaunein aika, kun talojen pihoilla ja pensasaitoina kasvavat lukemattomat syreenit ovat puhjenneet kukkaan. Meilläkin kasvaa syreeniä mukavan paljon sekä etu- että takapihalla, niin valkoisena kuin violettinakin. Valkoisen pensaan kukat ovat tosin niin harmittavan korkealla, että niitä ei oikein ulotu poimimaan, siksi kotikimppuihin valikoituu ensisijaisesti violetteja versioita. Tuo ei haittaa tosin mitään, kaunis tämäkin väri on. Ja levittää ihanaa tuoksua koko asuntoon. Ah, ihana kesä!
Omenankukka- ja syreenikauden jälkeen pihallamme ei sitten oikein enää kukikaan mikään, vanha juhannusruusu siellä on, mutta viime vuonna se ei jaksanut kukkia juuri lainkaan. Ensimmäisiä puutarhasuunnitelmiani onkin istuttaa pihalle jotakin tyyliin sopivaa pensasta tai kasvia, joka kukkisi myös loppuvuonna, kenties hortensiaa tai ruusuja. Helppohoitoista sen olla pitää, sillä Suomen kesä on liian lyhyt kasvien kanssa tuskailuun ja epätoivoiseen kitkemiseen.
Syreeneistä innostuneena vaihdoin myös sängylle yhteneväisiä sävyjä, vaihteeksi ihan kokovalkoisen petauksen ryyditettynä parilla tummanvihreällä Balmuirin tyynyillä, jotka olen saanut aikanaan blogin kautta. Sekä tapettiin että tuohon vanhaan peilipiironkiin tummat vihreän sävyt sopivatkin kuin nakutettu. Jotakin kesäistä tuossa värissä on tummuudestaan ja murretusta sävystään huolimatta, materiaali toki tekee myös osansa. Mutta kyllä vihreä väri vaan taitaa kuulua edelleenkin suosikkilistani kärkeen, ainakin raikkaasti muihin sävyihin yhdisteltynä.
Ihanaa viikonloppua!
Lilacs are blooming and our neighbourhood looks like a wonderland right now. I picked some inside, now they are spreading sweet scent around the room. Early summer is the sweetest time of the year!
Kommentit (10)
  1. Mitä jos yrittäisit leikellä ruususta huonoja oksia pois ensi kerralla? Siitä se voisi innostua kukkimaan.

    1. Täytyy kokeilla tänä vuonna! Kohtahan sen pitäisi jo puhjetakin kukkaan.

  2. tunne tilat
    29.5.2016, 06:43

    Mä en kestä, kun tajusin teille tulevan ihanan talon lisäksi myös joku ihana, talon henkeen sopiva puutarhakin!

    1. No joo, sitten jossain vaiheessa 🙂 Pihassa on kyllä hommaa myös ihan kiitettävästi, ja uusi autotallikin pitäisi jossain vaiheessa pykäistä. Jospa saataisiin kuitenkin edes etupiha jonkinlaiseen kuosiin loppukesästä… Syreeneistä, saniaisista ja omenapuusta pääsee kuitenkin onneksi nauttimaan jo nyt.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *