Blogit
Pihkala

Syksyn värit

lokakuu1-800

Tänään saimme nauttia viime aikoina harvinaiseksi käyneestä vieraasta, auringosta. Ruska alkaa olla juuri nyt kauneimmillaan, ja sen sävyt pääsevät parhaiten oikeuksiinsa juuri tällaisena aurinkoisena päivänä. Töistä tullessani nappasin kameran mukaan ja lähdin pienelle kävelylenkille syksyiseen luontoon – eihän tällaista tilaisuutta voi jättää käyttämättä. Mistäs sitä tietää, vaikka seuraavaksi paistaisi vasta viikon päästä.

lokakuu2-800 lokakuu3-800lokakuu4-800

Onnea on hienot näköalapaikat ihan lähistöllä. Tämä Turun ylle levittyvä näkymä on kaunis kaikkina vuodenaikoina, mutta erityisen upea se on näin syysaikaan. Maisema on maalattu keltaisen, oranssin ja punaisen eri sävyillä, joiden keskeltä kohoaa kaupungin siluetti ja lähiöiden törröttävät kerrostalot. Vuodenaikojen muutoksen huomaa konkreettisimmin juuri tällaisista paikoista – keväisin koko maisema on yhtäkkiä hennolla vihreällä hiirenkorvalla, ja syksyn tulo on lopullisesti sinetöity kauttaaltaan keltaiseksi muuttuneen näkymän myötä. Toisinaan tulimme kesällä tänne nauttimaan viimeisistä auringonsäteistä tai katsomaan auringonlaskua. Maisemat ovat muuttuneet tästä, mutta eivät ollenkaan huonommiksi.

lokakuu5-800lokakuu8-800lokakuu6-800

Pihlajatkin hohtavat nyt punaisena. Lehdet ovat tippuneet mutta marjat ovat paikassaan, ovat tällaisessa asussaan minusta tosi kauniita ja täydentävät hienosti ruskan väriloistoa. Houkuttelisi vähän istuttaa pihlaja omaankin pihaan, minusta siinä on kauniit lehdet ja syksyisin puu on tietysti upeimmillaan. Olen myös ihastellut pieniä varrellisia ruukkuihin istutettuja pihlajansukuisia kasveja, näyttävät tosi kivoilta myös näin. Tällaiset ruukkuistutukset sopivat erityisen hyvin modernin yksinkertaisen pihan koristeeksi, mutta näkisin tällaisia mielellään omassakin pihassa. Yksinkertaiset istutukset tuovat kivaa kontrastia vanhalle koristeelliselle talolle.

lokakuu10-800

Syksyisin kodin laitto suuntautuu kuitenkin pääosin sisätiloihin, ja tykkäänkin somistella kotia tähän aikaan vuodesta erilaisilla oksilla ja karahkoilla. Yksinkertaisuus ja tietynlainen karuuskin kiehtovat, ja luonnosta löytyy vielä mukavasti kaikenlaista, jota voi hyödyntää kotona. Nyt kannoin retkeltäni kotiin yhden pihlajanoksan, se näyttää oikein nätiltä ikkunalaudan teräsesineiden parina. Aina ei tarvitse maksaa mitään saadakseen kaunista kotiin, toisinaan pieni kierros syysluonnossakin riittää.


We´ve got very bad weather last days (it´s been raining non stop for a week or so), but today sun was shining so I took a short walk outside after coming back from work. The finnish nature shows its best right now and autumn colors has spread everywhere. So beautiful!

Tallenna

Tallenna

Kommentit (2)

  1. Vuorivaahtera

    Hei,

    Googleta kuvia tuurenpihlajasta: jumalainen syysväritys. Puun muoto on mukavan soikea vai olisiko puu liian ”siisti” vanhaan taloonne?

    • Maija

      Kiitos vinkistä, googlettamalla löytyneet syksyiset kuvat tuosta puusta ovat kyllä tosi huikeita! Täytyy pistää korvan taakse.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *