Pihkala
Pihkala

Suunnitteilla keittiöön

Norm Architects / Johanna Bradford

Kiinnitän usein sisustuksissa huomiota erilaisiin kiinteisiin sisustusratkaisuihin, kuten kiintopenkkeihin ja mittojen mukaan tehtyihin säilytyskokonaisuuksiin. Tällaisia ratkaisuja on totuttu näkemään usein ravintoloissa ja muissa julkitiloissa, mutta ne istuvat minusta tosi hyvin myös kotioloihin luoden tiloihin harkittua ja viimeisteltyä ilmettä. Keittiössäni on pieni syvennys, johon ajattelin rakentaa pienen kiinteän penkin, ja olenkin viime aikoina etsinyt inspiraatiota tähän. Viehätyn joko kapeasta paneelista tai rimasta tehdyistä pehmustetuista versioista, tai alla olevan kuvan tapaan hyvin yksinkertaisista ja ilmavista ratkaisuista. Toteutus täytyy toki miettiä vähän senkin mukaan, mihin omat rahkeet riittävät, mutta esimerkiksi erilaiset paneeliverhoilut on vielä suhteellisen helppo (ja edullinenkin) toteuttaa. Hyvä vinkki on pitää silmät auki ravintoloissa, kahviloissa ja muissa julkisissa tiloissa, näistä löytyy usein ideoita, jotka ovat sovellettavissa omaankin kotiin.

Artemide / The grey collective / Hay / Serax / Hay

Penkin kaveriksi olen miettinyt kollaasin mukaisia kalusteita; tämä keittiön nurkkaus on oikeastaan asuntoni ainoa paikka, johon tarvitsee hankkia muutama uusi huonekalu. Pöydän suhteen taidan kääntyä Hayn siroon Terrazzo-pöytään, se on kooltaan ihan nappi ja terrazzojalka sopii kauniisti kivisten ikkunalautojen pariksi. Jatkokäyttöä ajatellenkin pöytä on kätevä; tulevaisuudessa sen voi vaikka siirtää ulos terassille tai parvekkeelle. En halua ostaa kalusteita vain lyhytaikaista käyttöä varten, vaan varmistaa että niille löytyy käyttöä myös jatkossa muissakin mahdollisissa asunnoissa. Vaikka sinänsä uuden ostaminen on harvoin ekologista, voi pitkäikäisellä käytöllä kompensoida asiaa edes jonkin verran. Tällaisissa huonekaluissa mukavaa on myös se, että tarpeen vaatiessa ne on suhteellisen helppo myydä eteenpäin – tällöin ne eivät jää kertakäyttöiseksi kaatopaikkajätteeksi.

Pöydän pariksi kaavailen jonkinlaista puutuolia, puuta on nimittäin asunnossani tällä hetkellä ehkä vähän liian vähän. Pidän sen tuomasta lämmöstä ja tunnelmasta, ja nyt kun lattiakin on valkoinen, on tätä minusta hyvä tuoda esiin vähän pienemmissä elementeissä. Pöydän päällä saa riippua jonkin kevyt, pieni valaisin; tällä hetkellä pidän kovasti etenkin Artemiden Empatia-valaisimesta. Pelkistetyn kevyt ja vähän tuntematompi italialaiskaunotar.

Tällaisilla suunnitelmilla eteenpäin – vaaditaan kuitenkin ensin vähän suurempia fiksauksia, ennen kuin pääsee näihin yksityiskohtiin käsiksi. Palaillaanpa näihin uudemman kerran taas tuonnempana.


Here´s some inspiration for my kitchen. I´m going to build a fixed bench there, not sure yet if I´ll use some kind of panels or go for a bit simpler version. I will place a small table and chair next to it, think I will choose that Terrazzo table from Hay. It´s small enough and matches well with original details of my apartment.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *