Sunnuntaitunnelmia

Taas olisi yksi viikko takana ja seuraava odottaa jo nurkan takana. Viikonloppu hujahti ohi sukkelaan, ja tämä sunnuntai on kulunut kaikenlaisessa leppoisessa tekemisessä ja rennossa yhdessäolossa. Ohjelmassa ei ole ollut mitään erityistä, vaan tänään on lähinnä loikoiltu, lueskeltu, kuunneltu musiikkia ja nautittu hyvästä ruuasta. Parhautta ovat juuri tällaiset päivät – pieni joutenolo tekee tosiaankin välillä oikein hyvää.

Päivä käynnistyi luvattoman myöhäisten unien jälkeen pitkälle iltapäivään venyneellä brunssilla, nämä tällaiset kiireettömät sunnuntaikokoontumiset pyöreän pöytäni ääressä alkavat olla jo pieni perinne. Tällä kertaa brunssipöytään kuului pensasmustikoin ja tuorein vadelmin höystettyä kaurapuuroa, sitrushedelmiä, pressokahvia ja kaupungin parasta leipää, Grynin levainia. Tämän kattauksen ääressä vierähti useampi tunti, pressopannua täytettiin kerran jos toisenkin ja herkut hupenivat pöydästä hitaasti mutta varmasti. Itse olen nykyään hylännyt lähes tyystin perinteisen kahvinkeittimen, pressopannukahvin maku on minusta selkeästi parempi eikä sen käyttö ole suurikaan vaiva. Toki isoa satsia sillä ei kerrallaan saa, mutta äkkiäkös vettä keittää lisää täydennykseksi. Ja on pressopannussa toki ihan oma tunnelmansakin, joka kahvinkeittimessä jää kokonaan uupumaan.

Päivä jatkui pyjamahengessä lehtiä lueskellen ja loikoillen. Nyt ehdin syventyä vähän tarkemmin kuvan My Residenceenkin, se on odotellun juuri tämän päivän kaltaista joutenolon hetkeä. Sunnuntaisänky saa olla reilusti petaamaton, puhtaiden sopivasti ryppyisten lempilakanoideni väliin on ihana sujahtaa lehtiä lukemaan. Iso kasa tyynyjä ja muutama kynttilä täydentävät makuuhuoneen sunnuntaitunnelman. Vaikka päivät alkavatkin hiljalleen jo pidentyä, en ole todellakaan lopettelemassa kynttiläkautta; minusta ne ovat paikallaan ihan vuoden ympäri. Päiväsaikaankin kynttilöistä tulee kivaa tunnelmaa kotiin, ja iltojen lisäksi kynttilät ovatkin vakiovieraita myös aamiaispöydässäni. Tokihan niiden valo on kauneimmillaan hämärässä, ja sytytänkin usein iltaisin kynttilän yöpöydälle tai makuuhuoneen ikkunalaudalle. Mukavan rauhoittava pieni iltarutiini tämä.

Sunnuntaihini kuuluu useimmiten myös pyykki- ja järjestelyhommia: tykkään tuolloin järjestellä kotia, hoitaa pieniä juttuja kuntoon, pestä ja silittää vaatteita valmiiksi tulevaan viikkoon. Arki on jokseenkin sujuvampaa aloittaa, kun perushommat ovat hoidossa: koti kuosissa, pyykkivuori taltutettu ja alkuviikon vaatteet siististi henkarilla. Tänään järjestelyhommat jäivät minimiin, mutta kerrankos sitä: välillä on hyvä ottaa ihan vain rennosti, kuten Suvikin juuri postauksessaan kirjoitti. Sitä tänään on tosiaankin tehty! Laiskan sunnuntaipäivän päättäjäisiksi kurvasin vielä illalliselle, ja päivä päättyi asiaankuuluvasti ihanaan juustokakkuun. Oikein pehmeä startti taas yhdelle uudelle työviikolle.

Energistä talvista viikkoa!


Lazy sunday at home.

Kommentit (7)
 1. En yhtään ihmettele miksi sunnuntaibrunssisi kiinnostaa; niin kivan rento tunnelma on näissäkin kuvissa. Tykkäsin myös valkoisesta paidastasi 🙂
  Sitten esittäisin postauspyynnön, esittelisitkö ammattilaisena kuvin/kollasein/tekstein yksiön tai tehokaksion sisustusta jossa on kuitenkin tarvittavat toiminnot (mm. työtila!). Kiinnostaisi erityisesti miten ratkaista yksiössä olohuone-nukkumatilaratkaisut, ellei alkovia ole käytössä ja parvi poissuljettu. Sinä osaat raikkaan, mielenkiintoisen ja pehmeän modernin, joten ratkaisut varmasti kiinnostaisivat monia! Voi olla myös ns. pihistä-panosta -tyylinen..!
  Valoisaa viikkoa sinulle!

  1. Kiitos Tuulia! Tuo paita on yksi lemppareistani, ostettu joskus kesällä Helsingin Other Storiesista. Tuollaiset löydät puuvillapaitikset ovat kyllä niin monikäyttöisiä vaatteita!

   Ja kiitoksia myös postaustoiveesta, laitetaan korvan taakse ja toteutukseen tässä jossakin vaiheessa. 🙂

   Mukavaa viikkoa sinne!

 2. Minkä valmistajan nuo mustat tuolit mahtaa olla? Ihanat!

  1. Eikös nuo ole Ikean?

  2. Joo, Ikeasta ovat tosiaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *