Sunnuntaitunnelmia ja uutta ruokasalissa

senkillä1

Mukavaa sunnuntaita! Tämäkin päivä on kulunut pitkälti ulkohommissa, ja vasta nyt auringon laskiessa olen malttanut palailla takaisin sisätiloihin. Mahtavia nämä lämpimät ja aurinkoiset päivät! Olen tehnyt syksyisiä pensaiden hoitoleikkuita, maalaillut portinpylväitä ja istuttanut vielä vähän lisää kukkasipuleita. Ja jossain välissä napannut nämä kuvat sisätiloistakin, sillä aurinkoisen ilman myötä oli ilo kuvailla spontaanisti sisällä.

sunnuntai2-800

senkillä2.1-800

Ruokasalin Asplundin senkille on eksynyt syksyisempiä sävyjä, ja kannoinpa vaihteeksi yläkerrassa majailleen tyräkinkin tuohon. Ruskeat sävyt sopivat hyvin ruokasalin väriskaalaan, tummaa ruskeaahan siellä on jo jonkin verran entuudestaankin vanhan pöydän ja muutaman wieniläistuolin myötä. Tyräkkien lisäksi salista löytyy myös muutama vanhoista kimpuista peräisin oleva kuivakukka. Jotenkin ihania nekin, ja saavat taas uutta eloa yhdistettynä muutamaan freesiin oksaan.

sunnuntai1-800

Myös yksi uusi grafiikka on löytänyt tiensä ruokasaliin, sillä eräs Habitareen lainaamistani Juhani Melenderin grafiikoista jäi sitten lopulta tuohon. Valinta oli vaikea, sillä pidin tosi paljon kaikista messugrafiikoista, joita vähän jo mallailinkin kotiin ennen messuja tässä postauksessa. Tämä kuvan teos sopi kuitenkin sen verran mukavasti ruokasaliin ja sen väreihin, että valintani osui tähän. Mustat yksityiskohdat yhdistyvät kivasti seinävalaisimeen ja lämpimät punaisen sävyt sopivat nätisti seinien ja kalusteiden sävyihin. Taulun myötä koko tuo nurkka skarppautui ihan eri lailla, kyllä taide vain piristää niin paljon kotia.

sunnuntai9.4-800

Ruokasalin seinävalaisimena on tosiaan tämä musta Flosin Foglio, yksi suosikkivalaisimistamme. Se heijastaa valoa sekä ylös että alas, ja himmentimen ansiosta sitä on mukavan tunnelmallista käyttää iltaisin. Itse pidän paljon seinävalaisimista ja kannustankin aina varaamaan näille paikkoja laajojen remonttien ja uudisrakentamisen yhteydessä. Laadukkaat kiinteät seinävalaisimet tuovat mukavaa uutta ulottuvuutta kodin valaistukseen ja mukautuvat monenlaiseen tarpeeseen. Tästäkin lähtee tarpeen mukaan tosi hyvä valo, mutta lähinnä se on kuitenkin meillä tunnelmakäytössä.

sunnuntai6-800

Jos senkille on kerääntynyt ruskeaa, löytyy ikkunalaudalta puolestaan kromia ja terästä. Sopivat aika ihanasti huoneen sävyihin nämäkin. Meillä pientavarat vaihtavat usein paikkaansa ja tykkään tehdä tällaisia spontaaneja kokoelmia – toisinaan tämä sitten tietysti johtaa myös siihen, että ahkeraan liikekannalla olevat pientavarat lojuvat siellä täällä. Mutta minusta se on vain elämää, kodin ei tarvitse aina olla ihan tip top, tavaroiden piilossa tai vähintäänkin ojossa. Harkituista blogikuvista saa helposti sen kuvan, että koti on aina ihan vimosen päälle, mutta eihän se näin oikeasti ole. Yleisesti pyrin toki pitämään aina kodin suht koht siistinä ja välttämään isoja röykkiötä, mutta siellä täällä ajelehtivat pienet tavarat ovat selkeästi heikkouteni. Niitä vain kerääntyy…

sunnuntai7-800 sunnuntai8-800 sunnuntai10-800

Näistä kuvista näkee muuten hyvin, kuinka ruokasalimme seinäsävy vaihtelee kuvaussuunnan ja valon mukaisesti. Pimeimmissä nurkissa sävy on tuollainen pehmeän ruskehtava, kun taas aurinkoisilla paikoilla paljon vaaleampi ja kittiin menevä harmaa – ja kaikkea siltä väliltä aina päivänkierron ja valon mukaan. Seinät on maalattu Farrow & Ballin Ammonite-sävyllä, hieno hieno sävy kaikessa vivahteikkuudessaan.

Näiden aurinkoisten kuvien myötä toivottelen kaikille oikein mukavaa viikkoa. Mitä ilmeisemmin pääsemme nauttimaan kivoista keleistä koko alkuviikonkin ajan – aika mahtavaa. Iloa uuteen viikkoon!


Sunday mood in the dining room. I have added there some brown details, chrome and brass – I think this random mix works surprisingly well. I also have a new artwork hanging on the wall, I love the colors of this graphics from Juhani Melender. They fit very well to the room.

Tallenna

Tallenna

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *