Sunnuntaitunnelmaa makuuhuoneessa

Viikonlopputerveiset makuuhuoneesta – tämä on selkeästi yksiä suosikkipaikkojani kuvata, ja taas eksyin eilen kamerani kanssa tämän huoneen pariin. Vaikka täällä harvoin tapahtuu mitään mullistavaa, on tämä huone värisävyineen jostain syystä innostavin valokuvaamista ajatellen. Pienessä huoneessa myös tunnelmaa on helppo muutella pienin keinon: esimerkiksi nyt viikonloppuna vaihdoin sänkyyn kokovalkoiset lakanat ja nautin raikkaudesta, joka huoneeseen tuli tämän muutoksen myötä. Muutenkin ilmassa oli jo selkeästi kevättä, niinpä kotonakin teki mieli ennen kaikkea raikastaa ja siivota turhat tavarat pois näkyvistä.

Yöpöydällä ilostuttaa pari viikonloppukimpustani nappaistua tulppaania. Jokseenkin ihana tuo reippaan keltaoranssi väri. Minulla on vaikka mitä pieniä maljakoita, mutta silti useimmiten valintani kääntyy mieluiten joko kirkkaan pallomaisen vaasin tai jonkin korkean kirkkaan juomalasin pariin – jonkinlainen yksinkertaisuus viehättää nyt tässäkin. Simppelin maljakon myötä kukatkin nousevat paremmin pääosaan, nyt vieläpä poistin ylimääräiset lehdetkin kukkien varsista. Näin heleät kukat pääsevät kunnolla oikeuksiinsa.

Nakkasin sängylle myös terrakotanvärisen Muuton torkkupeittoni, se tuo kivasti kontrastia valkoisuuden sekaan. Olen kaivanut tämän talviteloilta taas takaisin käyttöön, kevyt ja reippaan värinen peitto sopii kivasti juuri kevät- ja kesäkauteen. Ohuesta verkkomaisesta puuvillasta tehty torkkupeitto laskeutuu superkauniisti, ja näyttääkin parhaalta heitettynä vain rennosti sohvalle tai sängylle. Myös tuo oranssinruskehtava sävy tuntuu tällä hetkellä tosi virkistävältä ja trendikkäältä – on juuri sellainen kaipaamani väripilkku, joka ei kuitenkaan ole liian päällekäyvä.

Sängyn valkoiset lakanat ovat H&M Homen mallistosta ja mielestäni hinta-laatusuhteeltaan oikein mainiot. Tuntuma on miellyttävän kevyttä ja sileähköä pellavaa, enkä itse ainakaan koe materiaalia kovin karheaksi. Jonkin verran lakanat tuntuvat menevän ryppyyn pesussa, rypistyminenkin onkin minusta näissä ehkä suurempaa kuin muissa käytössäni olleissa pellava- tai puuvillalakanoissa. Mutta rypythän kuuluvat pellavan luonteeseen ja tuovat vain sitä rentoa lookkia – vai mitä? 😉 Ehkä silti täytyy sanoa, että tällä hetkellä pidän eniten sileistä puuvillalakanoista – näissä tuntuma on vain vielä vähän erilainen, silkoinen ja pehmeämpi.

Se sunnuntaitunnelmista – nyt on siirrytty näistä hetkistä taas uuden työviikon pariin. Sille onkin kasautunut jo kaikenlaista ohjelmaa, töiden ohella muuan diy-projektikin pitäisi saattaa loppuun, tästä luvassa juttua sitten vähän myöhemmin. Kivaa alkanutta viikkoa!


All white bedding with a hint of terracotta – this kind of light and simple combination feels so fresh right now. Happy new week!

 

 

Kommentit (8)
 1. No voi hyvänen aika, ihan kaksi tulppaania makkarissa. Ja rennosti heitetty torkkupeitto. Meidänkin huushollissa ois monia kivoja kohtia, mut en nyt viiti perustaa blogia😂

  1. No voi hyvänen aika Arja, pilkka osuu omaan nilkkaan.

   Kauniisti sopii tuo riisipaperipallovalaisin makuuhuoneen tunnelmaan!

   1. Kaisuli, tuo Granitin riisipaperivalaisin oli kyllä hyvä hankinta, ja vieläpä tosi edullinenkin. Tuo jotenkin ihanan pehmeää tunnelmaa huoneeseen.

  2. Arja, siitä vain blogia perustamaan! 😀 Aina ei voi olla isoja muutoksia ja toivonkin todella, että kukaan ei uusi sisustustaan useita kertoja viikossa. Keskityn mielelläni blogissani pieniin kauniisiin hetkiin ja vuodenkierron myötä vaihtuviin kodin tunnelmiin. Uskon, että tämä on lukijoillekin samaistuttavapaa kuin vaikkapa joka kerta erilaisilla lainatavaroilla stailatut kuvat. Mutta ei blogini sisältö pelkästään tähän perustu, huomaat kyllä sen jos viitsit selata vaikka ihan muutamiakin postauksia taaksepäin. 🙂

 2. Marita Ylikangas
  27.2.2019, 10:09

  Ida
  No voi hyvänen aika Arja P, kui raukkamainen olet….
  Maijan blogi on niin ihana. Jatka Maija samaan tyyliin:)

  1. Kiitos Marita, mukavaa kun seurailet mukana! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *