Sunnuntaitunnelmaa makkarissa

Sunnuntaiterveiset makuuhuoneesta! Tämä päivä on kulunut lentämällä, on ollut kaikenlaista ohjelmaa, äänestämistä, kotihommia ja sen sellaista. Nyt sängyssä odottelee puhtaat lakanat ja suunnitelmissa on kaivautua sinne ajoissa – eli minun mittapuullani ennen keskiyötä. Tässä muutamia tunnelmakuvia, jotka nappasin makkarista lakananvaihdon lomassa:

Siirsin makkarin verhot vaihteeksi kokonaan ikkunan toiselle laidalle. Epäsymmetrinen ripustus tuo kivaa rytmiä ja ilmavuuttakin, kun toinen puoli ikkunasta on kokonaan verhoista tyhjillään. Iso verhomassa on myös yksinään aika näyttävä elementti, kaksin kappalein verhot laskeutuvat kauniin ylellisesti ja lopputulos on vielä vähän veistoksellisemman näköinen. Verhoissa usein enemmän on enemmän, tämä kannattaa muistaa etenkin ohuiden kankaiden suhteen. Ne kaipaavat usein massaa eli vähintään kaksinkertaisesti kangasta ikkunaan nähden, muuten ne eivät laskostu tarpeeksi ja lopputulos jää turhan laihan näköiseksi.

Ikkunalaudalla aurinkoisia kelejä odottelee taannoinen uusi hankintani, Le Specsin aurinkolasit. Näyttävät lasit ovat juuri tarpeeksi hassut ja tuovat kivaa piristystä perusasuihin. Mahtavaa, että Turun Element on ottanut näitä valikoimiinsa, näiltä löytyy vaikka mitä kivoja ja vähän kreisejäkin malleja. Miksi aina pitäisikään ottaa kaikki niin vakavasti, tällaiset kesälasit saavatkin olla vähän jännemmät.

Tummanharmaa ohut päiväpeitto on osoittautunut ihan käytännölliseksi, sen päällä on hyvä lojua ja vaikka käyttää kevyenä peittona pienille päivätorkuille. Petauskin näyttää vähän täydemmältä, kun lakanoiden lisäksi siinä on muutakin. Etualalla pilkottava Marimekon tyyny* on jäänyt myös makuuhuoneen vakiovarusteeksi, se sopii minusta niin kivasti seinäsävyn kanssa. Kuten kuvasta näkyy, on petaukseni kuitenkin aina hyvin rento; yrityksistäkään huolimatta en oikein tahdo taipua viikattuun ja siistiin petaukseen. Rento ryppyisyys sopii minulle paljon paremmin.

Makuuhuoneen suhteen minulla olisi suunnitelmissa myös ihan pieni fiksaus, pitäisi rakentaa pieni hylly tuonne sängyn toiselle puolelle. Katsotaan, josko tulevat pääsiäispyhät innostaisivat moiseen hommaan – raporttia seuraa, mikäli näin käy.

Mukavaa alkavaa pääsiäsviikkoa!

*Tyyny saatu aikoinaan blogin kautta


Sunday mood in the bedroom.

 

sisustus makuuhuone skandinaavinen-sisustus sisustusideat
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *