Sunnuntaina

Leppoisaa sunnuntaita! Täällä päivä on kulunut aika rennoissa merkeissä, hyytävän kylmä sää on houkuttanut pysymään sisätiloissa. Täällä ei (onneksi) lunta ole tullut, mutta pienen räntäkuuron saimme niskaan Kertun kanssa ulkoillessamme. Yyh, minun puolestani talvi saisi vielä odottaa, mutta nyt näyttää talven tulon suhteen aika vääjäämättömältä – onhan käsillä kohta jo lokakuun loppu ja ilmat tuntuvat kylmenevän päivä päivältä.

Kuvasin aiemmin tänään muutaman jutun tulevalle viikolle, ja näiden lisäksi teki mieli räpsiä muutamia satunnaisia fiiliskuvia. Niinpä ajattelin pitkästä aikaa höpötellä tänne vain ihan rennoista sunnuntaitunnelmista. Tällaisissa merkeissä se on täällä kulunut:

Vielä saa luonnosta koristusta kotiin. Etenkin karut oksat sopivat kauniisti loppusyksyn tunnelmaan, lehdillä tai ilmankin. Olen ihaillut pihalla kasvavia vaahteroita, jotka ovat muuttuneet tumman ruskeanpunaisiksi. Väri on luonnossa ihan mieletön. Nappasin pari oksaa pihalta maljakkoon, harmi kyllä kauneimmat värit olivat puun yläoksissa, mutta ihan hauskalta nämä vihertävätkin lehdet näyttävät maljakossa. Syksyllä tällainen pelkistetty ilme innostaa erityisen paljon.

Vielä saa luonnosta koristusta kotiin. Etenkin karut oksat sopivat kauniisti loppusyksyn tunnelmaan.

Tässä on tämän hetken lempiväripalettini: vihreää, sinapinkeltaista ja häivähdys tummaa ruskeanpunaista. Nämä sävyt toistuvatkin tällä hetkellä aika yksi yhteen olkkarissa: kellertävää on nyt lähinnä sisalmaton muodossa ja Bakerin tyynyn yksityiskohdissa, mutta sinappia olisi kiva lisätä vielä pikkuisen, ehkäpä tyynyn muodossa. Huikatkaapa jos tiedätte mistä löytyisi kivoja, tyynyvalikoimani tarvitsisi muutenkin vähän täydennystä.

Kerronpa samalla näistä kivialustoista, niistä nimittäin kysytään aina, kun ne jossain vilahtavat. Ne ovat itse asiassa Cosentinon keittiötasomalleja, jotka olen ottanut hyötykäyttöön sisustuksen puolella. Näitä on minulla muutama erilaisia, joita vaihtelen asetelmissani fiiliksen mukaan. Tämä kuvassa näkyvä malli olisi muuten ollut vahva ehdokas oman keittiöni tasoksi, mutta harmi kyllä sitä sai vain kiiltävänä. Niinpä käännyin vähän toisenlaiseen valintaan, näette sitten aikanaan tämänkin. Tällä viikolla tasot on päästy vihdoin tarkistusmittaamaan ja ne toimitetaan muutaman viikon sisään, joten valoa alkaa olla näkyvissä tässäkin suhteessa. Ihana päästä keittiön suhteenkin pikkuhiljaa eteenpäin.

Olkkarissa on onneksi tunnelma kohdillaan ja kiva oleskella jo tälläkin hetkellä. Kynttilät on kaivettu esille ja pönttöuunissa polttelen tulta joka ilta. Elävä tuli on kyllä ihanan kodikas elementti, parhaita asioita syksyssä.

Alkavasta viikosta on tulossa kiireinen, tiedossa on deadlineja ja suunnitteluhommia. Olisi kiva ehtiä kuitenkin pyörähtämään jossain vaiheessa vähän kirppiksilläkin, haluaisin löytää tänne uuteen kotiin jotain vanhaa tavaraa. Takan viereen sopisi vaikkapa joku ihana vintagetarjoilukärry, ja olohuoneeseen himoitsemani muhkea nojatuoli saattaisi hyvin tulla vastaan kirppikselläkin. Ihan ensimmäiseksi taidankin klikata itseni Toriin ja tehdä illan ratoksi pientä tutkimustyötä – ties vaikka löydöt tulisivat vastaan jo ihan kotisohvaltakin käsin.

Mukavaa uutta viikkoa!

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *