Blogit
Pihkala

SUNNUNTAIKUULUMISET

Mukavaa sunnuntaita! Remottijutut ovat jääneet tällä(kin) viikolla vähän vähiin, joten tänään remonttikuulumisten sijaan on luvassa vähän sekalaisia sunnuntaikuulumisia. Viikonloppu hujahti nopeaan, ja suurista suunnitelmistani huolimatta en ole saanut tänään oikein mitään järkevää aikaiseksi. Tiedättekö päivät, jolloin vain pyörii ympäriinsä, eikä kuitenkaan saa kiinni oikein mistään hommasta. Tänään oli juuri sellainen päivä. Suuremmat tehtävät saivat siis jäädä toiseen kertaan, mutta eipä toisaalta niillä mikään tulenpalava hoppu ollutkaan.
Olkkaria sain kuitenkin sen verran eteenpäin, että roudasin puiset kalusteet sieltä muualle. Tykkään paljon enemmän tästä näkymästä, huoneessa on nyt enemmän keveyttä ja tilaa. Konjakinvärinen Menun tuolikin näyttää nyt paljon kauniimmalta, kun se saa olla ainoa värissään, muut keskiruskeat elementit vähän söivät tuota tuolia. Siirtelin eilisen postauksen oksia myös olkkarin puolelle, ne sopivat tuohonkin tilaan niin kivasti. Jotenkin tuollaiset simppelit ja vähän karutkin oksat ihastuttavat juuri nyt eniten. Ihan vielä ei ole minusta joulukukkasten aika, mutta tällaisissa oksissa on kuitenkin jo pikkuisen mukavaa talvisuutta.
Tuumailin myös ruokasalin verhoja, joista jo kerroinkin muutaman sanan eilisen mattopostaukseni yhteydessä. Tällä hetkellä minulla on kaksi suosikkia, molemmat Kinnasandin valikoimista. Tämän saman merkin verhot meiltä löytyy myös yläkerrasta ja olen ollut niihin tosi tyytyväinen. Merkin kankaat ovat yksinkertaisen ylellisiä ja ihan tätä päivää, ne istuvat tosi kivasti niin moderniin taloon kuin tällaiseen vähän vanhempaankin.
Toinen suosikeistani on oikealla oleva tiivis ja ihanan ryppyinen pellava valkoisena, tästä tulisi varmasti aika mielettömät yksinkertaiset ja modernit pitkät verhot. Toinen vaihtoehto on vasemmanpuoleinen säkkikankaan oloinen pellava, tässä puolestaan paras sävy olisi hiekkainen, kolmas ylhäältä. Eli valitako sitten raikasta valkoista vai muihin sävyihin sopivaa hiekkaa, siinäpä vasta pulma.
Sisustustuumailujen ohella nautittiin päivällä eilisen illallisen rippeitä. Mont d´Or -juusto oli sen verran iso, että siitä riitti myös tämän päivän herkkupalaksi – ja vielä vähän ylikin. Tämä on aika yksinkertainen idis vaikka illanistujaisten tarjottaviin, uunissa käytetty juusto vain pöytään ja sen kylkeen reilua maalaisleipää ja erilaisia pikkunaposteltavia. Älyttömän helppo ja herkullinen ratkaisu, joka maistuu varmasti monelle. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan!
Mukavaa uutta viikkoa!
My sunday in pictures. This day was such a lazy one and I didn´t get all of my tasks done. I thought of having the new curtains to the dining room, organized our living room a little and enjoyed the leftovers of yesterday´s supper. That Mont d´Or cheese was sooo good, I really recommend you to try it. Find the recipe here. Happy new week everyone!

Kommentit (8)

 1. Limonaria

  Onpa ihana kukka! Tiedätkö sen nimeä?

  • maija

   Nyt en ole ihan varma, muistelisin sen olleen jonkinlainen "proteus" tai jotakin sinne päin. Piia Jaalan kukkakaupasta peräisin. 🙂

 2. Villis

  Kauniita verhokankaita ja on todellakin vaikeaa valita, kun hyviä ehdokkaita on useampia. Valkoinen on aina varma tapaus, mutta tuo kolmas, eli hiekkainen sävy saattaisi olla upea myös. Voi kun voisikin tuoda kotiin täyspitkän malliverhon eri sävyissä, helpottaisi huomattavasti. Niin ja tiedän tuon tunteen, kun "vain" pyörii, eikä saa mistään kiinni:) Minulla on niitä usein, mutta olen ajatellut ja huomannut, että niinä päivinä saakin oikeastaan aika paljon tehtyä "ajatustöitä" 🙂 Monet hyvät ideat ovat syttyneet kuin vahingossa, no sitten pitäisi olla niitä hyviä toteutus päiviä myös, heti tuon chillailun perään:) Oma hidas viikonloppuni kului juurikin "ajatustöissä" ja luin monta mukavaa postaustasi, kuin myös muutaman muun blogikirjoituksen ja sisustuslehden.
  Kotinne alkaa olla ihanassa vaiheessa, joulu saa tulla ja pikkujoulujakin voi jo ajatella tuon kauneuden keskelle! Mukavia alkutalven viipyileviä päiviä!

  • maija

   No sepäs se. Auttaisi tosiaan kummasti, jos olisi vedot molemmista ikkunassa – siitä on jo helppo sanoa. En usko että kummallakaan näistä kankaista mennään metsään, mutta tunnelma on toki sitten vähän erilainen valkoisen tai hiekkaisen verhon kanssa. Raikkaan ja tunnelmallisen väliltä on paha valita. 🙂

   Ja juu, onhan tuo ihan totta, välillä tällaiset tekemättömät päivät tekevät itse asiassa ihan hyvää. Pitäisi osata useamminkin vain antaa olla ja nauttia päivän kulusta ajattelematta, mitä kaikkea tarttis tehdä. Siinä on vielä opeteltavaa…

   Ihanaa talvista viikkoa sinne!

 3. Hanna H

  Ihana tuo olkkarin matto! 🙂

  • maija

   Kiitos! Kyllä mummini on osannut aikanaan ostaa kivan ja yllättävänkin pitkäikäisen maton. 🙂

 4. KATJA/ NEOVIA HOUSE

  Kivalta ja raikkaan kotoisalta näyttää! Kauniita verhokankaita molemmat vaihtoehdot, paha valita kun kyse on vaan tunnelmaerosta 🙂 Ei noilla voi mennä pahasti metsään, niin kuin totesit (mä varmaan päätyisin siihen valkoiseen, niin tuo matto jäisi omaksi hiekanväriseksi elementikseen..ja sit sille takaseinälle jotain, joka poimisi maton fiiliksen)

  • maija

   Kiitos! Joo, tällaiset valinnat ovat kyllä pahoja, kun pitää valita kahdesta hyvästä, mutta vain keskenään hieman erilaisesta… Valkoinen voisi kyllä vähän raikastaa tilaa, haluaisin jotain freessiä noiden vanhojen kalusteiden keskelle. Takaseinälle ajattelin ehkä yhtä tosi modernia avohyllyä, verho toimisi kivasti sitten sen parina.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *