Sisustustrendit 2021 – sirot pitkävartiset metallivalaisimet

Koska sisustus on työni ja intohimoni, seuraan luonnollisesti suurella mielenkiinnolla myös sisustuksen trendejä. Erityisen mielenkiintoista tämä on näin vuoden alussa, kun alkavan vuoden trendiennusteita ja uutuusmallistoja julkistetaan tiuhaan tahtiin. Trendien seuraaminen ei tietenkään tarkoita sitä, että niiden perässä pitäisi orjallisesti juosta, vaan ennemminkin niitä on kiva tarkastella ja analysoida. Ihan jo työnikin takia on tärkeää tietää missä mennään, ja kuten Valkoisen Harmajan Suvi totesi vastikään julkaisemassa laajassa trendikatsauksessaan, trendien seuraaminen auttaa tunnistamaan mitkä sisustusvalinnat ovat (hetkellisiä) trendejä ja näin ollen kestävämpien ja ajattomien valintojen tekeminen on helpompaa.

Hay

En taida tänä vuonna itse tehdä sen laajempaa trendikatsausta (allekirjoitan Suvin aiheeseen liittyvän postauksen täysin, mitäpä siihen enää lisäämään), mutta ajattelin nostaa silloin tällöin esiin jonkun kiinnostavan yksittäisen nousussa olevan jutun. Kaipaan muutenkin vähän sellaisia napakoita inspiraatiopostauksia, joita ennen vanhaan blogeissa näkyi paljonkin, ja jotka ovat jääneet nyt syrjään Instagramin myötä. Viime aikoina olen bongannut vähän sieltä sun täältä ysärihenkisiä, ohuita metallisia varsivalaisimia, ja uskallanpa veikata, että näitä näkyy tulevana vuonna kasvavissa määrin. Esimerkkiä ovat hiljattain näyttäneet mm. sisustusgurut Lotta Agaton ja Johanna Bradford, joten on helppo arvata trendin laajentuvan tästä kulovalkean lailla.

Lumina Daphine

Flos Kelvin

Hay Fifty-Fifty

Wästberg Chipperfield

Lumina Flo

Tällaiset työvalaisinhenkiset, pelkistetyt ja sirot valaisimet ovat ihan hauskoja keventäjiä tämän hetken pyöreiden muotojen, paksujen mattojen ja struktuuripintaisten bukleekankaiden keskellä. Itse pidänkin näistä nimenomaan kontrastina muuten erilaisessa ympäristössä, kuten tasapainottamassa vanhan talon koristeellisuutta tai tuomassa särmää vaalean ylelliseen sisustukseen. Saas nähdä, kuinka nämä tulevat valloittamaan sisustusmaailmaa. Samaan aikaanhan trendaavat myös täysin vastakohtaiset valaisimet, klassiset kangasvarjostimella ja keraamisella jalalla varustetut mallit. Mutta miksei äärimmäisen simppelit metallivalaisimet toimi hyvänä parina myöskin näille – yksinkertaisessa mallissa on se etu, ettei se kilpaile muiden muotojen kanssa.

Voisitko sinä nähdä tällaisen valaisimen kotonasi?

Kommentit (8)
  1. No huh en voisi, mutta nämähän ovat makuasioita ja jonkun silmään istuvat hyvinkin.

    1. Jep, makuasioitahan nämä. 🙂 Itse tykkään näistä juuri kontrastina, esimerkiksi juuri Johanna Bradfordin runsaassa ja värikkäässä, klassisessa kodissa näytti tosi kivalta ja selkeältä. Harmi kun en oikein löytänyt sellaisia sisustuskuvia näistä, joiden julkaisu olisi ollut ok tekijänoikeuksien puolesta. Niiden kautta nämä olisi tulleet ehkä vähän eri lailla esille.

  2. Työpöydälle valaisimeksi tuollaista etsiskelin jo epätrendikkäästi reilu vuosi sitten. Jätin kuitenkin lopulta hankkimatta, koska en löytänyt sellaista siroa mallia, jossa olisi voinut vaihtaa LED-polttimon. Tuntuu turhauttavalle, että myös valaisimen runko muuttuu roskaksi samalla, kun lamppu lakkaa toimimasta.

    1. Joo, se tylsä juttu tällaisissa siroissa valaisimissa kyllä on, että ovat tosiaan usein kiinteitä ledejä, jolloin tekniikka saadaan toteutettua pieneen tilaan. Tosin näissä on yleensä niin pitkät käyttöajat, että kestävät jopa vuosikymmeniä. Mutta perusajatus kyllä vähän tökkii itseäkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *