Sisustusinspiraatio: tummaa vihreää ja selkeitä linjoja

1900-luvun taitteen asunnot nauttivat edelleenkin suurta suosiota sisustusmaailman inspiraationlähteinä ja ulkomaisten kiinteistönvälitysfirmojen vetonauloina. Tällä kertaa halusin kuitenkin poimia inspiraatioksi vähän erilaisen kohteen. Niin paljon kuin vanhojen asuntojen eleganssista pidänkin, puhuttelee nyt näiden ohella myös selkeys, yksinkertaisuus ja moderni arkkitehtuuri. Tätä edustaa tämä seuraavien kuvien asunto, josta löytyy paljon ilmavuutta, kauniita harkittuja kalusteita ja mielenkiintoisia materiaali- ja värivalintoja:

Tykästyin erityisesti asunnon tummanvihreään keittiöön. Tämä on väri, joka turhankin usein unohdetaan: tummanvihreä on loppujen lopuksi ihan yhtä neutraali kuin vaikka musta tai harmaakin, mutta se tuo ihan eri tavalla tunnelmaa ja mielenkiintoa tilaan. Se on selkeästi mustaa pehmeämpi valinta tuoden kuitenkin samalla mitalla syvyyttä ja kontrastia: esimerkiksi kuvan hiekanvärinen kattaus tai tasolla olevat esineet piirtyvät selkeää tummaa taustaa vasten tosi kauniisti.

Vihreän ja hiekan liitto jatkuu makuuhuoneessakin. Kuvitelkaapa huone ilman tummanvihreitä tekstiilejä, tunnelma olisi tuolloin selkeästi latteampi. Lämmin puu tuo myös kokonaisuuteen kaunista lämpöä. Tällaiset yhdistelmät ovat tosi ajattomia; seesteisyys ja yksinkertaiset valinnat toimivat aina vuodesta toiseen.

Työnurkkaukesssa pidän tietynlaisesta maskuliinisuudesta ja kasarihengestä, jota metallirunkoinen lasipöytä ja pöytävalaisin edustavat. Suuri ikkuna ja isokokoinen viherkasvi tuovat niukasti kalustettuun tilaan eloa ja valoa. Katse ajautuu myös kauniisti stailattuihin yksityiskohtiin, ilman niitä tuo kokonaisuus olisi melkoisesti kalseampi. Yksityiskohdilla on tosiaan väliä.

Asuntoon on ripoteltu sinne tänne isokokoisia yksittäisiä viherkasveja, jotka jatkavat vihreää teemaa siellä missä väriä ei ole käytetty materiaaleissa. Näiden lisäksi pistin merkille selkeälinjaiset kalusteet, yleisesti ottaen mukavan väljästi kalustetun tilan ja mielenkiintoiset aidot materiaalivalinnat niin yksityiskohdissa kuin isommissakin linjoissa. Selkeys ja riisuttu ilme puhuttelee nyt erityisen paljon – mitenkäs siellä?

kaikki kuvat/all pictures Fantastic Frank


This inspiring home is for sale at Fantastic Frank. I love the clean modern lines, airiness and material choices of this apartment. Especially I like dark green color that pops out here and there, it´s a soft and neutral choice but far more interesting than ordinary black or grey.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *