Sisustusinspiraatio: persoonallinen uusi talo

Pääsiäinen on ohi ja arki on taas alkanut. Vaikka pitkät vapaat tuntuivatkin ihanilta, on ollut toisaalta myös aika kiva palailla takaisin arkeen; tällä hetkellä on nimittäin meneillään monia tosi inspiroivia suunnitteluprojekteja, joiden pariin sormet jo ehtivät vähän syyhytä. Myös täällä blogin puolella on vuorossa tänään sisustusinspistä, tällä kertaa tämän Fantastic Frankilla myynnissä olevan kohteen muodossa. Tämä talo on rakennettu vuonna 2013, mutta omaa paljon hienoja ja ennen kaikkea ajattomia yksityiskohtia sekä hienovaraisia viitteitä myös 70-luvulta. Tällaista ajattoman tyylikästä ja persoonallista suunnittelua ihailen!

Talon arkkitehtuuri on pysäyttävän linjakas ja yksinkertainen. Ajan mittaan harmaantuva puujulkisivu yhdistyy hienosti ympäröivään karun kallioiseen luontoon. Liuskekivistä tehty terassi sopii tähän linjaan täydellisesti, kuin myös etualan vaatimattomat maanpeittokasvit. Teräksiset paalut ja kaiteet tuovat puolestaan kokonaisuuteen vähän rosoista industrialismia: paalujen päälle nostettu talo ikään kuin leijuu ympäristössään ja matala, linjakas arkkitehtuuri nousee tätä myötä vielä entistä vahvemmin esille.

Sisältä talo on yhtä linjakas kuin ulkoa päinkin. Yksi erityisen onnistunut elementti talon arkkitehtuurissa on minusta ikkunat ja niiden sijoittelu; lattiasta kattoon ulottuvat, vahvan mustakarmiset ikkunat luovat sisätiloihin kauniit raamit, joita ohuet luonnonväriset verhot pehmentävät. Voi vain kuvitella, kuinka isot ikkunat tuovatkaan luonnon osaksi sisätiloja.

Oleskelutilat ja keittiö ovat talossa yhtä suurta tilaa. Erityisesti pidän tilaa jakavasta saarekkeesta, jossa on kauniita puuyksityiskohtia ja avohyllyjä. Ne keventävät ilmettä juuri sopivasti ja tekevät saarekkeesta vähän kalustemaisemman. Myös tiskialtaan takana oleva iso ikkuna on hieno yksityiskohta, se tuo ihan hurjasti avaruutta ja valoa keittiöön. Irtokalusteet jatkavat niukkaeleistä linjaa; laadukkaita klassikoita ja ilmavaa muotokieltä.

Kylpyhuoneessa sama linja jatkuu. Tilassa on käytetty äärimmäisen yksinkertaista 10×10 laattaa – ja täytyy todeta, että ratkaisu näyttää omiin silmiini erityisen kivalta. 😉 Moderni amme ja iso ikkuna tuovat puritaaniseen kokonaisuuteen pienen ripauksen ylellisyyttä, ja jälleen ikkunan mustat karmit tuovat vähän ryhtiä tilaan. Taaskaan ei voi korostaa luonnonvalon merkitystä, ikkunat muuttavat niin vahvasti todella monen tilan ilmettä.

Makuuhuoneen puolelta löytyy kauniita kiintokalustevalintoja ja lisää pehmentäviä tekstiilejä; kokolattiamattoa ja verhoja. Jälkimmäiset ovat minusta tosi tärkeässä osassa tämän kohteen sisustusta, ilman niitä tunnelma jäisi ihan erilaiseksi, ehkä vähän kolkoksikin. Tykkään myös noista neliskanttisista upotetuista spoteista. Jos nyt rakentaisin taloa, olisi yleisvalaistusratkaisuni ehkä vähän tuon tyyppinen; moderni ja huomaamaton, mutta kuitenkin talon arkkitehtuuria hienosti tukeva.

Arkiolohuoneessa on myös todella kauniit teetetyt puukaapistot, joissa on sopivassa suhteessa avointa ja ovellista säilytystilaa. Tällaisia kustomoituja säilytysratkaisuja soisi näkevän enemmänkin, ovat täysin eri maata kuin valmisratkaisut. Kaapiston lisäksi iso nahkasohva, puinen sohvapöytä ja nuo neliskanttiset spotit ja pienesineet tuovat tilaan vähän 70-luvun fiilistä, jota on talossa muutenkin kattoikkunoiden ja vaakasuuntaisen arkkitehtuurin ansiosta. Oikein onnistuneita ja osittain myös mukavan persoonallisia yksityiskohtia.

Minusta tämä talo on erittäin inspiroiva ja virkistävän erilainen kokonaisuus, joita olisi mukava nähdä enemmänkin. Suuri osa sisustusblogeissa ja -sivustoilla kiertävistä sisustusinspiraatiokuvista sijoittuu vanhoja asuntojen miljöisiin; näissä on toki ehdottomasti oma charminsa, mutta juuri siksi on virkistävää nähdä välillä myös jotain muuta, uuteen taloon tehtyjä persoonallisia, laadukkaita ja ajattomia valintoja. Tämä kohde on hyvä esimerkki siitä, ettei uusien talojen tarvitse olla persoonattomia klooneja: vaikka arkkitehtuuri olisikin yleisesti tätä kohdetta maltillisempi, voi pienillä yksityiskohdilla ja kustomoiduilla ratkaisuilla tuoda pientä jujua ja yksilöllisyyttä kokonaisuuteen.

Mitä te piditte tästä kokonaisuudesta?


This very inspiring house is for sale at Fantastic Frank. The house is built in 2013, but despite of the newness it has very charasteristic and individual style. I love the architecture and details of the interior e.g. the large black framed windows, fixed cabinets and material palette all over the house. This is a very good example how to add more personality to a new house: even though the architecture would be more modest, these kind of tailored solutions, genuine materials and timeless choices always work.

kaikki kuvat/all pictures Fantastic Frank

Kommentit (2)
    1. Eikö olekin. Ihana vaihteeksi nähdä tällaisia persoonallisia, taiten suunniteltuja uusia taloja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *