Sisustusinspiraatio: linjakasta arkkitehtuuria ja tyylipuhtaita yksityiskohtia

Nyt sateisen illan ratoksi kurkistetaan Fantastic Frankilla myynnissä olevaan inspiroivaan eteläruotsalaiseen villaan, joka tarjoaa kaunista arkkitehtuuria ja mielenkiintoisia yksityiskohtia. Itse tykkään tarkastella tällaisissa kohteissa etenkin kaikenlaisia arkkitehtonisia detaljeja ja pieniä oivalluksia: vaikka yleisesti tällaisten talojen tyyli on omaan makuuni usein vähän liian kliini ja riisuttu, voi hyvin suunnitelluista kokonaisuuksista kuitenkin bongata kaikenlaisia herkullisia yksityiskohtia. Talon yhtenäinen linja alkaa jo ulkokuoresta, se on kauniin linjakas ja konstailematon. Ja sama tyyli jatkuu sisätiloissakin:

Yleisilme talossa on melko puuvoittoinen; ehkä vähän liiankin puinen omaan makuuni, mutta tyyli on viety kuitenkin ihailtavasti loppuun asti. Harmaa betonilattia tuo mukavasti kontrastia puupintojen keskelle. Pidän erityisesti tämän ison tilan näkymistä, vihreä luonto tulee kauniisti osaksi sisätiloja. Erityisen toimiva yksityiskohta on tuo keittiön takana oleva päädyn iso ikkuna, se toimii kauniina kiintopisteenä pitkän tilan näkymälle.

Keittiössä on minusta ehkä talon ihanimmat yksityiskohdat. Kaunis viiluovi yhdistettynä simppeliin lankavetimiin, jotka näyttävät ehkä aavistuksen tavanomaista pidemmiltä – tämä yhdistelmä menee tuskin koskaan pois muodista. Myös harmaa kivitaso takanostoineen on hieno yksityiskohta kaiken puun keskellä. Itse ehkä olisin vähän vähentänyt mustien yksityiskohtien määrää keittiössä, varsinkin laajemmassa kuvakulmassa musta pomppaa esille jo vähän liiankin vahvasti, mutta rajatummissa kuvakulmissa musta terästää puuta juuri sopivasti.

Myös takka on aika huima katseenvangitsija, veistoksellisen muotonsa ansioista nousee kauniisti esille puuseinästä. Tässä on hauskasti ratkaistu myös polttopuiden säilytys – lieneeköhän kyseessä valmismalli vai kohteeseen räätälöity kappale?

Makuu- ja kylpytilat ovat myös silmiähivelevän kauniit. Erityisesti pidän tuosta makuuhuoneen rimoitetusta sängynpäätyseinästä – miksei tällaisia kiinteitä ratkaisuja tehdä enemmän. Rimoitusta keventää viereinen valkoinen seinä ja iso kapea ikkuna, tässä yhdistelmässä puu pääsee minusta kauniisti oikeuksiinsa hallitsematta kuitenkaan kokonaisuutta liikaa.

Ulkopuolella on luotettu klassisiin bambukalusteisiin. Hauskaa, kuinka tuollaista klassista puusohvaa on alkanut näkyä viime aikoina vähän joka puolella, toisaalta se on aika luonnollinenkin jatkumo jo pidempään jatkuneelle rottinkitrendille. Itse tykkään tällaisesta sekoittelusta, jossa moderniin ympäristöön yhdistellään rentoja ja klassisia kalusteita. Tämäkin kokonaisuus näyttäisi vallan toiselta, jos terassille olisi aseteltu vaikkapa modernit metallikalusteet, ehkä sellainen tietynlainen huolettomuus ja rentous jäisivät tällöin puuttumaan.

Itse olen joskus ajatellut, että jos joskus päätyisin rakentamaan uuden talon, voisi se olla vähän tämän tapainen yhdistelmä linjakasta ja äärimmäisen yksinkertaista puuarkkitehtuuria ja vähän pehmeämpiä yksityiskohtia. Myös 70-luvun arkkitehtuuri ja atriumtyyppiset pihat innostavat kovasti. Mutta se onkin jo ihan toinen tarina, joka ei ole tällä hetkellä ollenkaan ajankohtainen. Aina on kuitenkin mukava haaveilla ja katsella inspiroivia kohteita – ja poimia talteen niiden parhaita oivalluksia.

Mitäs te piditte tämän kohteen arkkitehtuurista ja yksityiskohdista?

kaikki kuvat/all pictures Fantastic Frank

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *