Blogit
Pihkala

SININEN UNI | BLUE DREAMS

Tänään ollaan puuhasteltu kotosalla kaikenlaista. Mies on kiinnitellyt porraskaidetta ja minä puolestani tehnyt omia hommia ja siinä sivussa vähän järjestellyt kotia. Tällä hetkellä vähän joka huoneessa on jotakin fiksattavaa, ja on vähän hankala päättää, mihin näistä nyt keskittyisi eniten. Kaikkia tiloja kun olisi mukava saada tasaisesti eteenpäin joulua ajatellen.
Makuuhuone on onneksi yksi valmiimpia tiloja, tuolta puuttuu enää ne kuuluisat yölamput, jotka pitäisi laittaa nyt ihan pikapuoliin tilaukseen. Joskus ehkä haluaisin siirtää tuon vaaterekin pois makkarista ja sen tilalle jonkin siron tuolin. Mutta tämä ei todellakaan ole hankintojen tärkeysjärjestyksen alkupäässä, joten huone saa nyt jäädä toistaiseksi näin.
Romanttisen tapetin, ohuiden villaverhojen ja puuterisen väriskaalan ansiosa makkari on yleistunnelmaltaan aika herkkä. Haluaisinkin yksittäisillä valinnoilla karsia tuota tiettyä romanttisuutta vähän pienemmälle, esimerkiksi yövalaisimet saisivat minun puolestani olla aika graafiset ja modernit. Myös petaus on suuressa roolissa, ja nyt sänkyyn petaamani tummansiniset lakanat vievät myös omalta osaltaan tunnelmaa vähän modernimpaan suuntaan. Hyvä näin, sillä vaikka tietynlaisesta vintageromantiikasta tykkäänkin, kaipaan selvästi myös moderneja yksityiskohtia tuomaan kontrastia vanhan talon koristeellisiin raameihin.
Sain nämä tummansiniset pellavalakanat vastikään Familonilta ja olen aika ihastunut niiden hienoon, syvänsiniseen sävyyn. Se tosiaan tuo vähän jytyä meidän makkariin, ja sopii ihan kivasti huoneen muihin sävyihinkin. Kaikkein täydellisimmältä tämä väri näyttää kuitenkin meidän vierashuoneessa, tummansininen on kuin tehty yhdistettäväksi tuon huoneen tapettiin. En kuitenkaan raaski säästää näitä pelkästään vieraskäyttöön, sen verran nätit ovat. Ja minusta tummansinisessä sävyssä on vähän jotain juhlavaakin, varsinkin  messinkiin ja kultaan yhdistettynä se sopii tosi ihanasti myös joulukauteen. Luulen, että tässä onkin talviajan uudet suosikkini.
Olisipa mukava kirjoittaa, kuinka tämä päivä on pitänyt sisällään loikoilua kuvien maisemissa, lehtien selailua ja pitkää aamukahvia. Mutta valehtelisin jos näin väittäisin, rästihommat pakkautuvat tunnetusti vapaapäiviin ja sehän on menoa sitten. Mutta toisaalta – hyvä se vain on saada hommia eteenpäin ja remonttijuttuja hoidettua. Palataanpa näihin jälkimmäiseen taas pienen tauon jälkeen tulevan sunnuntain remppakuulumisissa, sillä nyt riittää materiaalia taas tähänkin postaussarjaan.
Mukavaa viikonloppua!
Here´s my new, dark blue linen sheets from Familon. Our bedroom is a hint of romantic, but these dark modern linens bring a nice kick to it. I like that color very much, it´s very calm and contemporary. The color looked even more perfect in our guest room, blue color match well with the colder, blueish wallpaper of the room. I will definitely use the sheets also there as soon as we get a quest bed to the room.

Kommentit (6)

 1. Ansku

  Ihan mielettömän kauniit pellavalakanat tosiaan! Syvänsininen sävy on ihan täydellinen. Jos eivät maksaisi maltaita, syöksyisin Familonille oikopäätä 😀

  Kivaa viikonloppua!

  • maija

   Tuo väri on kyllä ihana, vähän taas erilainen valkoisten ja harmaiden rinnalla! Minusta näiden hinta on vielä ihan kohtuullinen hyvään laatuun nähden, vastaavat Finlaysonitkin taitavat olla hinnakkaampia muista merkeistä puhumattakaan. Näyttipä muuten Familonin sivuilla olevan pieni alekin näissä tällä hetkellä. 🙂

 2. Hannele Ruusukummusta

  En voi muuta, kuin huokailla…kaunista!

  • maija

   Kiitos! Tumma kyllä piristää tuota tilaa ihan mukavasti.

 3. Anonyymi

  Onko kattovalaisin tullut jäädäkseen?

  • maija

   En usko, laitettiin vain vanhan kodin eteisessä olleet Mhyt nyt ensialkuun molempiin yläkerran huoneisiin. Joku isompi valkoinen pallo olisi tuossa ihana!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *