SEKALAISTA INSPIRAATIOTA

Mukavaa alkanutta juhannusviikkoa! Monelle tämä viikko onkin jo lähtölaskenta kesälomaan, minä sen sijaan starttasin töissä ensimmäisen lomanjälkeisen päivän. Yhtä kaikki, viikko on joka tapauksessa mukava aloittaa pehmeästi kauniita kuvia katsellen, tässä sekalainen setti minua viime aikoina inspiroineita juttuja:
  photo Bo STHLM

Pidän sisustuksissa joissa riittää katseltavaa, tässä yksi hyvä esimerkki siitä. Kauniita yksityiskohtia löytyy niin keittiön kuin olohuoneenkin puolelta, mainittakoon niistä esimerkiksi hienot värisävyt, keittiön kaunis sisäikkuna ja tuo Hayn upea matto. Jokin aika sitten kirjottelinkin samasta matosta täällä, on eräs tämänhetkisistä suurista suosikeistani. Huomiota kiinnitin myös valokuvan sävymaailmaa, näin tummaa ja tunnelmallista otosta olisi saanut vielä vuosi pari sitten hakea! Tunnelma ja värit ovat palanneet paitsi sisustukseen, myös sisustusvalokuvaukseen. Lisää kuvia ihastuttavasta asunnosta löytyy mm. täältä, kannattaa ehdottomasti kurkata.

Tässä kuvassa on puolestaan ihanaa kesätunnelmaa. Jos minulla olisi mökki, voisi siellä näyttää juuri tältä. Aitoja, raakoja materiaaleja, tuulessa hulmuavaa pellavaa ja mahdollisimman yksinkertainen kalustus. Lisää kuvia asunnosta löytyy tästä linkistä, aivan ihania tunnelmia!

Tämä kuva on keikkunut inspiraatiokansiossa jo pitkään. Yksinkertaisessa kuvassa kiehtoo kai lähinnä tuo terrazzotyyppinen materiaali, veikkaan, että lähitulevaisuudessa alamme nähdä keittiötasoissa taas muitakin kiviä valkoisen marmorin ohella. Pienen hetken ajan pyörittelin itsekin ajatusta erilaisista graniiteista tai kalkkikivistä meidän keittiöön, mutta minusta marmori sopi kuitenkin parhaiten talomme tyyliin. Muitakin ihania vaihtoehtoja löytyy kuitenkin kivien joukosta vaikka kuinka paljon, näitä ei kannata unohtaa.

Tässä kuvassa huomio kiinnittyi heti kaapistojen väriin. Tummanvihreä on raikas ja jännittävä, mutta kuitenkin lopulta aika neutraalikin valinta kaapiston väriksi. Hyvältä näyttää myös sen yläpuolinen tiililadonta. Itse olen vielä vähän kahden vaiheilla meidän keittiön seinästä, mennäänkö tiilellä vai normaalilla ladonnalla. Saumaan en kuitenkaan halua kovaa kontrastia, se on sentään jo selvillä.

Ja lopuksi vielä ulkotiloihin. Kaikenlaiset kasvien peittämät rimoitukset, pergolat ja muut miellyttävät kovasti omaa silmää, ja tällainen yksinkertainen metalliruudukkokin näyttää minusta tosi nätiltä juuri vaikka seinämään tai aitaan yhdistettynä, miksei alueen keskelläkin rajaavana elementtinä. Kasvit saavat kiemurrella vapaasti sitä pitkin ja ruudukko ruostua ajan myötä. Muita samantyyppisiä kuvia olen pinnaillut puutarha-aiheiseen tauluuni tänne ja tänne. Jokin tuossa vain viehättää!

Some of my favourite pictures from the last weeks.
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *