SAMSUNGIN HUIPPU-UUTUUKSIA – ÄLYKÄSTÄ KODINTEKNIIKKAA JA KAUNISTA DESIGNIA

 yhteistyössä Samsung
Kuten jo aiemmin kerroinkin, tein viime viikolla lyhykäisen reissun Monacoon. Lähdin matkaan yhteistyökumppanini Samsungin kutsumana osallistuakseni Samsung European Forum -tapahtumaan, jossa Samsung esitteli tämän vuoden uutuuslaitteensa medialle ja sisäänostajille. Paikalla oli porukkaa ympäri maailman, ja esillä mielettömiä huippu-uutuuksia kodintekniikan saralta. Kurkataanpa seuraavaksi hieman tapahtuman antiin ja siellä esiteltyihin uutuustuotteisiin:
Tv:t olivat messuilla näyttävästi edustettuna, esillä oli uusimmat mallit kaikista eri sarjoista. Tv-malliston lippulaivat, kaarevat SUHD-televisiot ovat saaneet entistäkin ohuemman paneelin ja kauniin kaarevan jalan. Myös kuvaa on kehitetty entisestään; kirkkaus on parantunut ja mustat sävyt ovat entistäkin syvempiä, lisäksi häikäisyongelmat, jotka olivat hieman haitanneet edellisissä Curved-malleissa, on saatu selätettyä. Tuloksena siis kaikilta osin vielä entistäkin parempi katseluelämys.
Kaunis muotoilu ei ole yksinomaan kaarevien mallien ominaisuus, vaan se ulottuu kaikkiin sarjoihin ja myös suoriin televisioihin, keskimmäinen kuva on siitä hyvä esimerkki. Kaikenlaiset yksityiskohdat on otettu hienosti huomioon, esimerkiksi suorassa mallissa soundbar asettuu kauniisti television jalkojen väliin. Pienillä jutuilla on väliä.
Ihmettelimme messuporukkamme kanssa televisioiden lippulaivoja, 88-tuumaista Curved SUHD:ta sekä 110-tuumaista(!) ruutua, jonka edessä meitsi poseeraa. Todella valtavia ruutuja, silti kuva oli terävä läheltäkin katsottuna.
Kodinkonepuolella jännittävimpiä uutuuksia oli eittämättä uusi Family Hub -jääkaappi. Oikeastaan nimitys jääkaappi tuntuu melko vähättelevältä, niin paljon ominaisuuksia laitteessa oli. Jääkaapissa on iso LCD-näyttö, jonka kautta voi käyttää laitteen monia toimintoja. Jääkaapin sisällä on kamerat, jotka ottavat kuvan sen sisällöstä, näin voi vaikka kauppareissulla tarkistaa puhelimesta mitä siellä kaapissa olikaan. Jääkaappiin kuuluvat myös kaiuttimet, joten sen kautta voi kuunnella vaikkapa radiota tai katsella tv:tä oven näytöstä. Aika uskomatonta, mihin tekniikka on mennyt!
Näytöllä varustettuja Family Hub -jääkaappeja on kahta kokoa, 90 cm side by side -malli ja 60 cm jääkaappi-pakastin. Alimmassa reaalikuvaa jääkaapin sisältä parasta ennen -päiväyksineen, tämän kuvan saa siis myös tarpeen mukaan kännykkään. Samsung on myös tehnyt yhteistyötä Michelin-tähden kokkien kanssa, ja sen tuloksena jääkaapin näytöstä löytyy liuta huippukokkien kehittämiä reseptejä – keittiössä hääriessä niitä on helppo seurata suoraan näytöstä.
Keittiöpuolelta löytyi myös muita kiinnostavia uutuuksia, mm. alimman kuvan Chef Collection -sarjan jääkaappi-pakastimet, jotka on suunniteltu mahdollisimman linjakkaiksi. Huomiota oli kiinnitetty erityisesti kaappien kokoon ja syvyyteen; isot jääkaapit tuppaavat usein olemaan syvempiä kuin keittiökaapistojen standardisyvyys 60 cm, mutta nämä on suunniteltu sopimaan täydellisesti samaan linjaan keittiökaappien kanssa. Muutenkin tykkäsin kovasti tämän sarjan designista, kaunista ja eleetöntä muotoilua.
Myös Samsungin uunit olivat mielenkiintoinen tuttavuus, nämä ovat varustettuja Dual Cook -jakajalla, jolloin uunissa voi paistaa samaan aikaan kahta eri ruokalajeja hajujen ja lämpötilojen sekoittumatta. Tämä jos mikä on kätevä ominaisuus!
Pyykinpesukoneista uutuutena esiteltiin Add Wash -pesukone, johon nimensä mukaisesti voi lisätä kyydistä unohtuneita pyykkejä myös kesken pesun. Varsinaisen luukun yläosassa on pieni lokero, josta unohtuneet sukat voi sujauttaa pesuun mukaan varsinaista konetta avaamatta ja ohjelmaa lopettamatta. Kuten suurta osaa muitakin tapahtumassa esiteltyjä laitteita, myös tätä voi ohjata puhelimen avulla, ohjelman saa päälle vaikka jo töistä käsin. Ihan kätevää tämäkin.
Huomionarvoinen juttu oli myös se, että kukaan ei enää puhunut 3D:stä, vaan nyt Virtual Reality on se juttu. Sain testata virtuaalilaseja ja se oli kyllä aika huikea kokemus, päätä pyörittämällä ja silmiä liikuttamalla voi ohjata omaa näkökenttää 360 astetta ja vaikka pelata pelejä. Tästä ennustetaan suurta hittiä, pian ei tarvitse kuin sohvalla istua ja pyöritellä päätään, jumppaohjelmat, pelit ja kaikki tulevat virtuaalisesti luokse. On se jännittäväksi mennyt.
Alempi kuva on myös samaisesta VR-tapahtumasta. Tapahtumassa markkinoitiin samaan tekniikkaan perustuvaa keksintöä, jossa erityisen t-paidan ja puhelimeen tai tablettiin ladattavan Curiscope-sovelluksen avulla voi tehdä matkan ihmisen anatomiaan. Kuulemma tämä on ollut suureksi avuksi ja iloksi erityisesti opetustilanteissa, lapset ovat olleet ihan innoissaan ihmisen sisälle näkemisestä. En ihmettele, ihan hauska ja opettavainen keksintöhän tuo on.
Kaiken kaikkiaan tapahtuma oli todella mielenkiintoinen. En itse ole mikään tekniikan edelläkävijä, ja juuri siksi olikin oikein kiinnostavaa päästä kurkistamaan kodintekniikan nykytuuliin ja uusimpiin innovaatioihin. Kehitys on ollut viime vuosina huimaa, ja tästä se varmasti vain kiihtyy. Ties missä sitä enää ollaankaan muutaman kymmenen vuoden päästä!
Teknisten innovaatioiden lisäksi on tietysti myös ilo huomata, kuinka tuotteiden muotoiluun on panostettu. Design ulottuu nykypäivänä kaikkialle, niin televisioihin, pyykinpesukoneisiin kuin kaiuttimiinkin. Tässä Samsung on ollut vahvasti mukana, designtiimi on tehnyt hyvää työtä. Enää kodinkoneet ja tekniset laitteet ei ole niitä kodin pakollisia rumiluksia, vaan jotain ihan muuta; kauniita ja älykkäitä. Melkoisen lyömätön yhtälö minusta.  
Palaan vielä Monacon tunnelmiin tuonnempana – kuvia tuntuu olevan sieltä ihan tulvaksi asti. Saatanpa vielä nostaa muutaman erityisen suosikkinikin esiin. Mitäs te olette mieltä, mikä näistä tuotteista kiinnosti eniten?
Last week I travelled to Monaco to visit Samsung European Forum 2016. The exhibition hall was full of exciting news, here´s a small summary of them. It´s amazing how technic has developed last years!
Kommentit (8)
  1. Irmastiina Ruusukummusta
    18.2.2016, 07:17

    Huh…on siinä tv:llä kokoa..:) Hienoja nuo jääkaapit liedet.

    1. No sanos muuta, melkoisen kokoisia nuo telkkarit! Oma 65-tuumainenkin tuntuu tosi isolta, mutta eihän se ole mitään noihin verrattuna…huh. 🙂 Tuolla keittiökoneiden puolella oli kyllä monta kiinnostavaa tuotetta, joissa iski niin muotoilu kuin ominaisuudetkin. Erityisesti innostuin jääkaappien lisäksi tuosta uunista, olisi kyllä kätevää jos kahta ruokaa voisi paistaa samaan aikaan eri lämpötiloissa, ja vieläpä tuoksujen sekoittumatta.

  2. Ihan hienoja laitteita, mutta niin hienoa laitetta ei Samsungilta tulekaan, jonka huolisin kotiini. Minulla oli neljä vuotta Samsungin televisio, johon tuli vika, jota ei kannattanut korjauttaa. Kyllä television pitää enemmän kestää kuin vain neljä vuotta, kun ei televisioni ollut ihan kaikkein pienin ja halvin.

    1. No höh, olipa tylsä juttu. Olen samaa mieltä tuossa, kyllä laitteiden pitäisi kestää käytössä tuota pidempään. Tosin nykyään läppärit, puhelimet ja muut alkavat olla vaihtokunnossa jo parinkin vuoden jälkeen… Meillä on ollut Samsungin telkkari nyt vajaa puolitoista vuotta ja ainakin vielä pelittää loistavasti. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *