Blogit
Pihkala

RUISSALOSSA

ruissalo3-800

Hyvää äitienpäivää kaikille äideille, ja erityisen paljon tietysti omalle äidilleni! Täksi päiväksi lupailtiin mukavan lämmintä säätä, joten päivän reippailut sijoittuivat Ruissaloon. Liikenteessä näkyikin olevan aika paljon kaikenlaisia seurueita, moni oli tainnut tulla viettämään juhlapäivää luonnon helmaan. Se onkin minusta tosi kiva idea: miksi sitä aina täytyisikään pönöttää sisällä kahvipöydän ääressä, porukalla voi lähteä myös ylös, ulos ja lenkille.

ruissalo4-800

Luonnonkauniissa Ruissalossa on montakin käyskentelyn arvoista paikkaa. Yksi niistä on Kuuvannokka, jonka kallioilta aukeaa hienot maisemat merelle. Suojaisissa kalliopoukamissa voi hyvin viettää vaikka kokonaisen päivän auringosta nauttien ja eväitä napostellen. Iltapäivää kohden pilvet harmi kyllä valuivat auringon tielle, joten auringossa paistattelu jäi nyt aika vähiin. Maisemat eivät tietysti olleet tästä milläänsäkään, ja auringosta lämmenneillä kallioilla oli ihan mukava istuskella näinkin. Meressä on kyllä jotain äärimmäisen rauhoittavaa ja meditatiivista, tulevana kesänä täytyy yrittää ehtiä useamminkin sen ääreen.

ruissalo7-800ruissalo5-800 ruissalo6-800

Mukana lukemisina oli uusin Elle Decoration ja Residence. Oikein hyviä numeroita molemmat. Mm. tuo kuvassa näkyvä koti oli aika ihana, sopivasti persoonallinen ja täynnä kauniita yksityiskohtia. Kodin ikkunalaudalla paistattelee taas kerran Flosin Snoopy, jonka mieluusti näkisin meidänkin kotona. Äh, miksi ihania valaisimia pitääkin olla näin paljon…

ruissalo8-800

Ruissalo on oiva paikka myös keväisen kukkaloiston bongailuun; keväisin metsät ovat ovat usein valkoisenaan vuokoista ja rauhoitettu sinivuokkokaan ei ole tuolla harvinainen näky. Tänä vuonna valkovuokkoja ei ollut kuitenkaan ihan niin runsaasti, tai ehkä ne ovat vain myöhässä kylmän kevään ansiosta. Heräämässä oleva luonto on kuitenkin kaunista katsottavaa jo muutenkin – puut ovat hiirenkorvalla ja vaaleanvihreä väri alkaa hiljalleen vallata maisemaa. Ehdottomasti kannattaa suunnata luontoon juuri nyt, kun kesä tulee kohisten kohti. Tämä on juuri sitä ihaninta aikaa, jos minulta kysytään.

ruissalo1-800

Mukavaa äitienpäivän iltaa!


Celebrating mother´s day in the nature. Summer is closing and nature is slowly waking up – it´s absolutely the prettiest thing right now.

Kommentit (7)

 1. Anne

  Ihanat kuvat! Ruissalo on kyllä aivan huippumesta, pitäisi useammin ajella sinne nauttimaan luonnosta. Mutta hei mua naurattaa – meillä on ollut ihan samat lukemiset ja ihastukset lehdestä….

  • Maija

   Haha, no niinpä näköjään onkin. Perus :))

 2. Saara Kemppi

  Ruissalossa kyllä todellakin silmä ja sielu lepäävät! Ruissalo-retken jälkeen tuntuu kuin olisi ollut pidemmälläkin lomalla! Ihanat kuvat!

  http://www.saarakemppi.fi

  • Maija

   Kiitos! Joo, pitäisi kyllä käydä tuolla useamminkin, on kyllä kaunis paikka! Ja reiteissä kivasti valinnanvaraa aina metsäpoluista kevyen liikenteen väyliin. 🙂

 3. Lisbeth

  Hei tyylitaituri, minulla olisi sinulle pari kysymystä 🙂

  Ostimme viime vuonna v. 1948 rakennetun talon, joka ei ole rintamamiestalo, vaan rapattu puutalo. Enemmänkin funkkis talon ulkomuodon perusteella + pääovella on pylväät. Vaikka tämä ei ole rintsikka, eteisestä löytyy siskonpanelia ja ovet ovat sarvikahvalla varustetut, alkuperäiset lakatut puuovet. Huonekorkeutta 260 cm. Tarkoitus ei ole tehdä museota, mutta halu kunnioittaa vanhaa on olemassa. Jos talo olisi perusrintsikka tai esim. 20-luvun talo, olisi helpompi tietää tyyli, jota seurata/mukailla. Tämä on niin kummallinen sekasikiö! 🙂 Nyt ensimmäisenä ”näkyvänä” asiana remonttiin meni keittiö, tila on nyt atomeina. Jos menisin puhtaasti oman, tämänhetkisen maun mukaan, lähtisin samalle linjalle teidän keittiönne kanssa, mutta yhtä aikaa mietin lähteekö tyyli ihan sivulaukalle, ovatko peiliovet liikaa.. Keittiön kulmaan on tarkoitus joka tapauksessa rakentaa paneeliseinäinen skafferi. Mitä ajatuksia tällainen talo sekatyyleineen sinussa arkkitehdin silmin herättää? Kauheat paineet näissä pelastushommissa, kriisi jo sekin, että budjetti ei riitä puusepän tekemään keittiöön..

  Samaiseen keittiöön on haussa uudet tuolit pyöreän, valkoisen pöydän ympärille. Vanhat pinnatuolit ovat ulkonäöllisesti ok, mutta niissä on kamala istua: olen 156 cm pitkä ja istuinosa viettää vähän taaksepäin. Tämän takia tuolin etureuna painaa karmaisevasti reisiin (pehmusteenkin kera). Tuoli-ideoita?

  Kiitos kovasti vastauksista jo etukäteen!

  • Maija

   Pahoittelut vastauksen viivästymisestä 🙂

   Näkemättä on tietysti vähän vaikea sanoa, mutta itse ehkä lähtisin tavoittelemaan enemmänkin juuri tuota funkkishenkeä niin keittiön kuin yleensäkin sisustuksen puolelta. En ehkä näkisi ihan tällaisia meidän tyylisiä peiliovia tuon kuvailun perusteella, sopisiko niiden sijaan vaikka ihan mattamaalatut laakaovet jollain jännällä värillä ja tähän yhdistettynä jotkut funkkishenkiset vetimet? Yksinkertainen 50-luvun lankavedinkin voisi sopia hienosti talon henkeen ja väliovien sarvikahvoihin. Kromia, terästä, ehkä vähän mustaakin terästeenä, pikkuisen sellaista funkkisindustrialismia mielummin kuin romanttista rintsikka-vintagea. Huonekaluissa putkirunkoa ja selkeitä muotoja, vaikkapa Hayn Soft Edge-tuolit metallirungolla voisi olla ihanat. Minusta näissä on just jotain 50-luvun koulutuolihenkeä, mutta ovat ihanan simppelit ja sopisivat just tuohon henkeen. Toki muitakin ihania on, mutta nämä tuli ekana mieleen 🙂

  • Lisbeth

   Hei, kiitos kovasti vastauksestasi. Kierrän aina päässäni mutkan ja palaan takaisin alkuperäiseen ideaani mattapintaisista laakaovista lankavetimillä – eli ihan samaa, mistä sinäkin kirjoitit. Nyt pidän kiinni tästä ajatuksesta, enkä päästä enää irti. Tarkoitus on tehdä talolle kunniaa.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *