Ripaus pääsiäistunnelmaa

Heippa ja hyvää pääsiäistä! Viime aikoina on pidellyt sen verran haipakkaa, että en ole ehtinyt lainkaan tänne blogin puolelle. Kiireisen työviikon ohessa täällä kotona työn alla on ollut eteisen lattia, jonka maalauksen vuoksi olemme Kertun kanssa olleet viikon verran evakossa muualla. Nyt lattia on valmis ja kuivunut, ja pääsimme juuri sopivasti kotiin pääsiäisen viettoon! Tänään onkin ollut ihana järkkäillä kotona ja fiilistellä valoa, valmistunutta lopputulosta ja edessä olevaa pitkää viikonloppua.

Pääsiäiskoristeet ovat täällä melko maltilliset ja koostuvat lähinnä kukista. Narsisseja oli pakko saada maljakkoon, hakusessa oli ensisijaisesti tämä lajike, mutta kyllä nämä kokokeltaisetkin ovat ihanan energisiä. Olen tällä hetkellä viehtynyt etenkin tuollaisista isokukallisista narsissilajikkeista, ne innostavat leikkojen lisäksi myös ulkoistutuksissa. Ostinkin myös pihalle ensimmäiset narsissit ja juurikin tuollaisina isokokoisina versioina. Perunanarsissi on myös aina yksi suosikeistani, sitäkin päätyi istutuslaatikkoon. Niin kivaa, kun hiljalleen voi kääntää katseet jo ulkotiloihin!

Viikon poissaolon jälkeen huomaa selkeästi, kuinka aurinko on kivunnut taas piirun verran korkeammalle. Aiemmin ilta-aurinko ei ole osunut olohuoneeseeni, mutta nyt valonsäteistä saa nauttia tilassa vielä näin iltaseitsemän aikaankin. En lakkaa hämmästelemästä sitä, kuinka valo muuttaakaan tilojen olemusta: tänään olkkarissa on ollut valon myötä taas ihan erilainen fiilis. On aina niin hauska nähdä, miten koti elää ja muuttuu vuodenaikojen mukaan: kevättä en ole täällä vielä elänytkään, joten ihana nähdä kuinka lisääntyvä valo muuttaa kotia kevään edetessä.

Olkkarissa on tällä hetkellä hieman tyhjempää, kun toinen nojatuoleistani on verhoiltavana. Tällä hetkellä pieni väljyyskään ei haittaa, se tuntuu itse asiassa tosi freesiltä. Keväisin muutenkin tulee selvä karsimisvimma ja selkeyden kaipuu, joten miksipä tilaa täyttäisikään liikaa. Menun nahkainen tuolini on nyt siirtynyt verhoiltavan tuolin paikalle, vaihteeksi kivan kevyt tuossa tämäkin. Konjakinvärinen nahka tuo kivan pienen väripisteen tilaan, mutta kohtapa väriä on tuossa kohdassa vähän enemmänkin…

Keittiön puolelle poimin pihalta oksia ja muutamia pajunkissoja. Näistä tulee heti niin kivaa pääsiäisfiilistä – varsinkin sitten, kun oksat alkavat hieman vihertää. Muutama suklaamuna piti myös hommata pääsiäissunnuntain varalle, toimivat koristeina nekin. Simppelillä tyylillä mennään täälläkin.

Pääsiäisen ruokalistalla on ainakin perinteistä pitkään haudutettua lammaspaistia, tämä on niin hyvää uunijuuresten, aiolin ja rosmariiniperunoiden kanssa. Muuten varmaan otetaan aika rennosti – pääsiäinen on ennen kaikkea rentoa oleskelua ja kivaa kotona puuhailua.

Siinäpä oikeastaan kodin pääsiäisilme kaikessa yksinkertaisuudessaan. Kukat, valo ja muutamat sesonkiherkut tuovat täällä tarvittavan tunnelman. Rairuohoakaan ei tullut laitettua ollenkaan. Herneenversoja tosin ajattelin idättää, mutta sekin sitten jäi – ja väliäkös hällä. Pääsiäisessä kivaa on juuri se, ettei siihen liity juurikaan velvoitteita tai suunniteltua ohjelmaa – vain monta vapaapäivää käytettäväksi juuri niin kuin huvittaa. Täällä edessä on ainakin ahkera maalausrupeama, jonka tuloksia näette hieman myöhemmin tässä kuussa. Mutta eiköhän joutenololle, ulkoilulle ja kevään fiilistelyllekin jää tilaa.

Ihanaa pääsiäisen aikaa!

sisustus paasiainen sisustusideat
Kommentit (2)
  1. Hyvää pääsiäistä myös sinne🐣🐣. Voi miten kauniisti narsissit sopivatkaan tuohon sinun uuteen maljakkoosi ja kotisi näyttää muutenkin jo niin valmiilta ja ah niin kauniilta.

    1. Kiitos paljon! Kyllä täällä keskeneräisiä nurkkia vielä riittää, mutta onneksi on näitä siistimpiäkin. 🙂 Valoisaa kevään jatkoa sinne!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *