Blogit
Pihkala

REMONTTIKUULUMISET VKO 9

Sunnuntaiterveiset meidän pimeästä kellarista! Kuluneella viikolla siellä tehtiin jälleen tasoitetöitä, joista ei taida tulla hevillä loppua. Viikon kuluessa päästiin kuitenkin jo vähän itse asiaankin eli mikrosementin levitykseen. Tässä taas tuttuun tapaan pieni tilannekatsaus ja muutamia kyseenalaisen laatuisia remonttikuvia viikon varrelta:

remppavko9-800

remppavko9_2-800

remppavko9_4-800

Ennen mikrosementtiä seiniä piti vielä vähän fiksata tasaisemmaksi. Kyllä vaatii monta kerrosta saada seinät tarpeen sileiksi, työn määrä ei mikrosementin asennuksessa ja pohjatöissä ole mikään pieni. Samassa yhteydessä seinien ulkokulmiin kiinnitettiin tuollaiset metallilistat, joista en kyllä itse ole ollenkaan innoissani. Mutta minkäs teet, nämä olivat välttämättömät, sillä muuten nurkat eivät olisi käytössä kovin kauaa ehjänä pysyneet. Mikrosementti on tarkoitus asentaa näitä listoja päin, jolloin ne eivät jää toivottavasti kovin selkeästi esille. Ainakin malli on siro ja pieni krominen – ei siis toivottavasti ota lopputuloksessa ihan kovasti silmään…

remppavko9_5-800remppavko9_6-800

Hienotasoitteen myötä kellarin seinät ovat jo melko siistit ja vaaleat, ja eroa valkoiseen mikrosementtiin ei ihan kauheasti olekaan. Hyvä näin, sillä pidän seinistä jo ihan tällaisenaan; kuvissa työmaavalot värjäävät ne hassun näköisiksi, mutta luonnossa sävy on oikein kaunis vaalea. Homma aloitettiin tästä kodinhoitonurkasta, tuohon kaappien taakse jäävään seinään on hyvä harjoitella. Alimmassa kuvassa päätyseinässä on kaksi kerrosta valkoista mikrosementtiä, eikä eroa muihin seiniin näy juuri lainkaan. Mutta kuten todettu se on vain hyvä asia, neutraalia vaaleaa lopputulosta tässä lähdettiinkin hakemaan.

remppavko9_3-800

Tässä vielä lähikuvaa seinästä. Oikea puoli on kahteen kertaan vedettyä mikrosementtiä, vasen puoli pelkkää Z-Fix-tasoitetta. Aika samalta näyttää. Pinnan tuntu on toki erilainen, mikrosementti on jo ilman lakkaustakin paljon siloisempi ja hienojakoisempi tasoitteeseen verrattuna.

Kaiken kaikkiaan mikrosementtikerroksia tulee 4-5, katsotaan lopullista kerrosmäärää vähän lopputuloksen mukaan. Ja tähän vielä monta lakkakerrosta päälle. Eli eipä tuo homma ihan heti pääse loppumaan, tämä pieni seinänpätkä kun on vain yksi pieni murto-osa koko kellarista…

remppavko9_7-800

Kirjoittelen mikrosementin asennuksesta paremmin kun homma on vähän pidemmällä ja tulosta näkyy muuallakin kuin tuossa yhdessä seinänpätkässä. Luulen, että tässä hommassa ollaan kiinni vielä useamman viikon ajan, sillä tehokkaita työpäiviä ei viikkoon montaa mahdu. Itse olen jättänyt nämä kellarihommat suosiolla taitavamman käsiin, joten onhan tuossa vielä miehellä työsarkaa. Mutta tällä ei onneksi ole sen suurempaa kiirettä – jos juhannussaunaan päästään, niin se on täysin riittävä tavoite. 😀

Palaillaan mikrosementti- ja remonttijuttuihin taas ensi viikolla. Mukavaa uutta viikkoa kaikille!


This week we started to install the microcement coating. Now we have coated only one wall with it, I´ll tell more about the project and result as the renovation goes on. But for now the microcement looks really good, white and simple, just the way I like it.

Kommentit (2)

 1. Hanna

  Mikrosementillä tulee hienoa pintaa 🙂 Toivottavasti vain kulmien teko onnistuu kulmalistojen päälle. Meillä listat laitettiin vasta valmiiden (röpelöisten) kulmien päälle. Listat tuli kyllä aivan tarpeeseen. Ennen lakkausta seinää puhdistaessa kannattaa pitää kaikki lemmikit loitolla tilasta, sillä esim. kissankarvoja ei ole kovin kiva nyppiä yksitellen seinästä. Myös pesurätistä tai lakkaussienestä voi helposti irrota ”muruja”, joita saa myös olla tarkasti pyyhkimässä pois lakatessa. Tsemppiä!

  • Maija

   Kiitos vinkeistä! Joo, pinnat saa varmasti nuolla hohtavan puhtaaksi ennen lakkausta…

   Meillä mikrosementti tulee noita listoja päin, eli metallinen reuna jää näkyviin. Luulisin sen onnistuvan ihan siististi. Kulmia ei tosiaan olisi muuten saanut siisteiksi, joten tämä kompromissi oli nyt tehtävä – aika vähän nuo listat kuitenkin seinästä loppujen lopuksi erottuu. Onneksi näin :))

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *