REMONTTIKUULUMISET VKO 8

Mukavaa sunnuntaita, täällä palailtiin juuri raksalta ja nyt on aika taas purkaa päivän kuvat muistikortilta. Sairastelun vuoksi en päässyt aiemmin viikolla piipahtamaan raksalla lainkaan, joten tänään riitti ihmeteltävää ja eteenpäin menneiden juttujen katsastusta. Tässäpä taas tuttuun tapaan pieni kurkistus kuluneen viikon tapahtumiin:
Ison viikolla tapahtunut muutos löytyy yläkerrasta, siellä kylppäri on saanut seinät ympärilleen ja lattian alleen. Mukava nähdä, kuinka tilat alkavat muodostua yläkerrassakin! Kylppäri on ollut kokonsa ansiosta pieni murheenkryyni, mitoitus on ihan minimissä eikä  tilaa sen laajentamiselle ole missään suunnassa. Nyt kun seinät ovat pystyssä, hahmottuvat tilan todelliset mitat jo hyvin. Ahdasta on, mutta kaikki tarvittava saadaan kyllä mahdutettua tilaan, eiköhän se siis ihan asiansa aja arkikylppärinä. Vanhassa talossa mennään vanhan talon ehdoilla, välillä se tarkoittaa kompromisseja ja sopeutumista olemassa olevaan. Eipä siinä mitään sen kummempaa ole.
Viikon aikana kylppäriin asennettiin vesi- ja viemärijohtoja. Pian työt ovatkin jo siinä mallissa, että tilaan voidaan tehdä lattiavalu. Unidrainin lattiakaivo odotteleekin jo paketissa valmiina, ensi viikon aikana tuo varmasti jo asennetaankin paikalleen.
Yläkerran vesijohdot kulkevat rappusten välisessä seinässä, johon on sitten viime näkemän ilmestynyt upotettu jakotukkikaappikin. Vielä pitäisi tehdä seinälle tulevien valaisimien putkitukset sekä asentaa sähkötaulu rappusten alle, vasta sitten seinä voidaan levyttää kiinni.
Alhaalla puolestaan ruokailusali ja olkkari alkavat näyttämään jo ihan oikeilta huoneilta, lattiaa lukuunottamatta tietysti. Ihanaa, että edes jossain näkyy hieman valoa tunnelin päässä! Kunhan kaikki seinät on levytetty ja lattia asennettu, alkaa sisällä näyttämään jo huomattavasti paremmalta; tähän on toki vielä matkaa, mutta pelkät levytetyt seinätkin tekevät jo paljon. Kunpa vain saataisiin talon kaikki huoneet pian tuohon vaiheeseen…
Keittiön puolella mies piikkasi vasemmalla olleen muuratun ulokkeen pois, saatiin vähän lisäpituutta keittiötasolle. Samalla myös tiiliseinä suoristui ylimääräisistä laatoista ja muista pateista. Tiiliseinä paljasti taas yhden vanhan tulisijan paikan, tuossa nokisessa paikassa on selkeästi ollut joskus joku takka, josta on lähtenyt muurattu seinä kohtisuoraan seinästä pois päin. Jossain välissä takka on sitten poistettu, seinä kaadettu ja puuhella tuotu tuonne kulmaan. 80-luvulla puuhella on vuorostaan poistettu, ja nyt me puolestaan poistimme kasarirempan jäljet. Monta vaihetta tuollakin nurkalla. Olisipa hauska löytää jostain vanhoja valokuvia tai piirustuksia talosta, nyt tapahtumat ja vanhat pohjaratkaisut jäävät vielä puolittain arvailujen ja oletusten varaan.
Huomatkaa myös ruskeat kasarilaatat ja niiden alta pilkottavat vanhat valkoiset. Ovat piru vie kiinnittäneet laatat niin lujasti vanhojen päälle, että alimmaisia on mahdoton saada siististi esiin. Kuten seinästäkin näkee, yritetty on…
Että sellaista tällä viikolla – toivottavasti ensi viikko on paria edellistä tehokkaampi, ja pääsemme vihdoin molemmat täysissä voimissa remppailemaan. Ensi viikolla on tarkoitus mennä katselemaan jo vähän keittiöjuttuja liesien merkeissä, odotan tätä jo kovasti. Taas vähän jotain konkreettista ja näkyvää, tällaisten juttujen valinta tsemppaa kummasti tässä vaiheessa remonttia, kun matkaa maaliin on vielä yllin kyllin. Vielä ei moneen kuukauteen päästä liettä asentamaan, mutta tietoisuus, että sellainen on jo tilauksessa – sekin tekee jo paljon.
Palaillaan taas asioille, mukavaa alkavaa viikkoa!
Kommentit (6)
  1. Teillä on fiksu jakotukkiratkaisu. Omamme kaivelee vieläkin. Emme älynneet tarkistaa LVI kuvia ja sitä ei voitu enää siirtää. No kaappi siihen eteen tulee, mutta silti.

    1. Äh, nuo ovat niin ärsyttäviä. Kaikki pitäisi syynätä ja tarkistaa itse, ja siltikin käy äkkiä viba sähkömiehen tai lvi-asentajan kanssa. I know the feeling! 🙂

  2. Irmastiina Ruusukummusta
    29.2.2016, 09:08

    Kiitos, kun viitsit kaiken kiireen keskellä kertoilla melllekkin rempan sujumisesta..:)

    1. Mukava, jos siellä jaksatte seurailla. Minua alkaa kieltämättä vähän jo tympäistä nämä räjähtäneet nurkat, mutta ehkä ne siitä vielä muuttuvat. Nyt tarvittaisiin vain sitä kuuluisaa kärsivällisyyttä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *