REMONTTIKUULUMISET VKO 8

Hyvää laskiaissunnuntaita! Tänään ollaan vietetty laskiaista reippaissa merkeissä ulkoillen ja lasketellen. Nyt on kuitenkin ulkoilut ulkoiltu ja aika istahtaa taas koneen viereen kertaamaan viime viikon remonttitapahtumat.

remonttivko8_4-800

Kellari eteni viikon aikana tosi mukavasti. Kaikki seinät on nyt vesieristetty ja seinät tasoitettu tämän jälkeen Miran Z-Fixillä, jonka päälle mikrosementin voi levittää. Mikrosementti vaatii aina vesieristeen, ja tämän jäljiltä seinä pitää vielä tasoittaa mahdollisimman sileäksi. Näin mikrosementtiä kuluu vähemmän ja lopputuloksesta tulee siisti, kestävä ja tasainen.

Seinien betonipintojen hienotasoitus hoituu tällä Z-Fixillä, lattialle puolestaan tulee vesieristeen päälle karkeampi Grueso-mikrosementti, joka ajaa saman asian mutta tuo vielä vähän lisää kestävyyttä pinnoitukseen. Lattian teemme viimeiseksi, sillä se tulee joutumaan vielä kovalle koetukselle seinä- ja kattopintoja tehdessä. Näissä riittää vielä paljon työtä, joten lattiaa olisi tylsä varoa koko tämän ajan.

remonttivko8_5-800  remppavko8_3-800

remppavko8-800

Ennen vesieristystä ennätettiin tehdä vielä pieni muutos suunnitelmiin, kun suihkutilan päässä oleva ikkuna päätettiin muurata umpeen. Kivijalassa oleva ikkuna ei olisi osunut kohdikkain tämän ikkunaruudun kanssa, sillä ikkuna sijaitsee ihan vanhan kivijalan nurkassa, ja sisätiloissa seinänpaksuuden vuoksi ikkunaruudun olisi saanut alkamaan vasta n. 50 cm päähän tästä. Sisäpuolen ruutu olisi pitänyt asentaa samaan linjaan sisäseinän kanssa, joten kahden ikkunaruudun väliin olisi tullut 60-70 cm syvä, vino ja umpinainen smyygi. Kohdasta olisi tullut aika outo ja kalliskin toteuttaa, joten vaikka luonnonvalo on aina toivottua, osoittautui lopulta järkevimmäksi tehdä näin. Ja kyllähän näkymä on yhtenäisen seinän myötä kieltämättä paljon siistimpi jo nyt.

remppavko8_6-800

Seinien tasoittamisessa oli aika kova homma, sillä kellarissa on seinäpinta-alaa ihan kiitettävästi ja hyvä lopputulos vaati kaksi täysin peittävää tasoitekerrosta vedeneristeen päälle. Nyt vielä seinät pitäisi hioa kevyesti ja katsoa, tarvitsevatko nurkkakohdat vielä pientä fiksausta. Sen jälkeen alkaa olla vihdoin itse mikrosementin vuoro.

Jo nyt tila on kuitenkin siistiytynyt tosi kivasti. Vaaleat seinäpinnat ovat jo aika lähellä sitä, millaista lopputulosta haenkin tilaan. Mikrosementti tulee luultavasti olemaan vähän eläväisemmän näköinen, mutta minulle passaisi hyvin juuri tällainen melko tasainen ja vaalea pinta. Jännityksellä odotan minkälaisia ensimmäisistä mikrosementtikerroksista tuleekaan, toivottavasti pääsen antamaan maistiaisia tästä jo ensi viikon remonttikuulumisissa!


Our basement floor is progressing. Soon everything´s ready for microcement coating. Can´t wait to see the result!

Kommentit (1)
  1. Olette olleet tehokkaita! Meilläkin alkoi tapahtua: kiitos eilen lukemani Bo bedren, nappasin mittanauhan esiin ja totesin, että Ikean Vittsjö-hyllyt sopivat meille hyvin odotellessa sopivan vanhan kaapin löytymistä. Vanhempani, joilla on iso auto, lupasivat hakea ne loppuviikosta. Myös Granitin juuttimatto houkutteli niin, että kävin hakemassa harmaan version tänään :-). Kiitos sinulle siitä inspiraatiosta, en olisi tullut ajatelleeksikaan sitä vaihtoehtoa tai noita hyllyjäkään, ellen olisi blogissasi nähnyt!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *