REMONTTIKUULUMISET VKO 7

Hyvää iltaa! Nyt on luvassa taas muutaman kuvan verran remontti-realitya. Taannoinen etelän matka teki tietysti taukoa kellariremppaan, sillä eihän se remontti itsekseen täällä kotona valmistu. Loppuviikosta matkalta palattuamme tila eteni kuitenkin taas jonkin verran. Kurkataanpa, miltä tilassa näyttää nyt:

remppavko7_3-800

Saunan seinät ovat saaneet Sauna-Satua ylleen. Lauteet tulevat meillä L-muotoon ja kiuas edestä katsoen saunan vasempaan nurkkaan. Lauteiden malli määräytyi pitkälti tuon keskellä olevan muurin ansiosta, joka aiheutti saunaan pykäläisen muodon. Pykällystä vähän isonnettiin niin, että lauteet rajautuvat siihen siististi, eli lauteiden lopullinen leveys määräytyy tuon mukaan.

  remppavko7_5-800remppavko7_4-800

Sauna rajoittuu lasiseinään, joka asennetaan tuosta kuvasta näkyvästä pykälästä lähtien. Pykälä on valettu sen verran syväksi, että paneelit koolauksineen asettuvat sen kanssa samaan linjaan, näin paneelien pääty ei jää rumaksi eikä erillistä reunalistaa tarvita. Saunan vastapäiselle seinälle, eli edestä katsoen vasemmalle ei tulekaan paneelia, vaan mikrosementti. Näin ollen tässä kohtaa ei tarvitse miettiä pykäliä tai siistejä rajauksia, kun seinä jatkuu yhtenäisenä suihkun puolelta saunaan asti.

remppavko7_1-800 remppavko7_2-800

Tässä puolestaan pari kuvaa tilan keskivaiheilta. Kodinhoito keskittyy tähän kohtaan, kahden väliseinän väliin. Tähän tulisi mahduttaa pesutorni sekä siivous- ja pyykkikaappi; vähän ahdasta on, mutta eiköhän ne saada mahtumaan. Ensisijaisena toiveena olisi saada nämä saranaovien taa, mutta voi olla, että joudumme kääntymään liukuoviin; oikean puoleiselle seinälle on nimittäin tulossa kuivauspatteri, ja tämä estää oikeanpuolimmaisen kaapin saranaoven täyden avautumisen. Reiät on jo porattu kuivauspatterin putkivetoja varten, mutta tämähän asennetaan sitten vasta ihan viimeisten asioiden joukossa. Odottelen kyllä jo kovasti kuivauspatteria, se on varmasti tosi hyvä apu niin märkien vaatteiden kuin pyyhkeidenkin kuivatuksessa – ja onhan suihkusta aika ihana tullakin, kun pyyhe on jo valmiiksi lämmin…

kollaasi_kylpyhuone

via Life on Sundays | Vipp | Nikari | Lapuan Kankurit | The Watermark Collection | Flos

Lopuksi vielä kollaasi tulevista, olevista ja muuten vaan kuvitelluista asioista, joissa on ehkä hitunen tavoiteltavaa henkeä. Ensi viikolla alkaa tilan vesieristys, jännää! Pitäisi myös laittaa lasiseinät tilaukseen ja hiljalleen alkaa miettiä myös puuttuvia materiaaleja, kuten paneeleja ja kiintokaappeja. Palataanpa taas näihin tunnelmiin viikon kuluttua, saas nähdä missä vaiheessa tuolloin ollaan.


Our renovation in the basement floor is progressing. Here´s some under renovation -photos and a mood board for the space.

Kommentit (2)
  1. Voi vitsi, tipahdin hetkeksi lukulistalta pois koska en huomannut että tällä uudella alustalla on uusi sivu Bloglovinissa eikä vanha päivity. Onneksi havahduin tulla katsomaan kuulumisia suoraan blogista, ja nyt seuraan oikeaa sivua myös Bloglovinissa 🙂 hyvin tuo kph näyttää jo etenevän!

    1. No hitsi! Joo, alustan vaihdon myötä Bloglovin meni uusiksi, tämä on kyllä vähän tylsä juttu. Täytyy muistutella asiasta vielä tuolla blogin puolella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *