Blogit
Pihkala

REMONTTIKUULUMISET VKO 48

Hyvää toista adventtisunnuntaita! Tämä viikko on ollut täällä päässä tosi kiireinen, joten emme ole oikein päässet remontissa eteenpäin. Nyt alkava viikko näyttää ihan samanlaiselta, joten luulen, että teemme viimeiset joulua edeltävät remonttipunnerrukset sitten joulua edeltävällä kahdella viikolla. Mutta toisaalta tässä ei nyt mitään kovin kriittistä olekaan tehtävänä; kellaria ei voi ajatellakaan aloitettavaksi juuri nyt ja kyllä ne listatkin odottavat tarvittaessa vaikka ensi vuoteen. Mikäs hätä niillä. 😉
Viikon aikana julkisivu tuli kuitenkin jo miltei valmiiksi. Hankittiin ne pidemmät tikkaat ja niiden myötä listat ylti laittaa myös yläkerran makkarin ikkunaan ja parvekkeen oveen. Jälkimmäiset tosin vielä kuivuvat autotallissa, jonka vuoksi tikkaat ovat vielä viritettyinä ylös ja kiinnitettyinä varmuuden vuoksi kuormaliinoilla julkisivuun. Kunnon ennen-jälkeen kuvat voisin läväyttää ilmoille tämän jälkeen, vaikka vielähän julkisivussakin on tekemistä. Ensi kesänä maalataan nuo ylhäällä olevat ruskeat pikkuikkunat valkoisiksi, myös palotikkaat ja katto saa tuolloin maalipinnan. Koko talokin pitäisi maalata toiseen kertaan pintamaalilla, toivottavasti tämäkin ehdittäisiin tehdä ensi kesän aikana.
Ja sitten on vielä sellainen pieni asia kuin parveke, sekin pitäisi tehdä kevään ja kesän aikana. Tämän hetken suunnitelmien mukaan parvekkeeseen tulee metallinen maalattu kaide, ja myös sen runko on suunnitelmissa tehdä metallista, todennäköisimmin alumiinista. Näin se ei vaatisi niin massiivisia tukia alleen, vaan jäisi kevyemmän näköiseksi. Tätä täytyy kuitenkin vielä pyöritellä ja piirrellä, sillä parvekkeen mittasuhteilla ja mallilla on julkisivun ulkonäköön suuri merkitys. 
Sisätiloissa viikko on kulunut lähinnä sisustuspuolen suunnitelmissa. Tilasin verhokankaan ruokasaliin ja suunnittelin vähän olohuoneen kalusteiden sävyjä. Haluaisin tuon nahkatuolin pariksi jotain tummaa, kylmää grafiitinharmaata tai jopa tummansinistä säilytyskalustetta. Kuvan molemmat sävyt istuvat ympäristöönsä aika kivasti, saas nähdä mitä niistä keksin.
Eteiseen puolestaan löysin vihdoin äitini avustuksella sopivan vanhan vaatekaapin. On tosi mukava saada seinänaulakossa roikkuvia takkeja vähän ovien taakse piiloon, ne kun tekevät eteisen näkymästä heti aika sekaisen ja levottoman. Kaappi tulee tuohon kuvan paikalle, jossa nyt on Kartellin säilytyslokerikko ja itse tekemäni peili. Parhaillaan kaappi odottelee noutoa vajaan sadan kilometrin päässä, joten taitaa mennä vielä pari viikkoa, ennen kuin keretään hakea se kotiin asti. Jospa nyt jouluksi kuitenkin…
Sellaisia kuulumisia ja talvisia kuvia tälle sunnuntaille. Ensi viikosta tuleekin aika jännä ja kiireinen, lähden itsenäisyyspäivänä pienelle reissulle ja viikonlopuksikin on varattuna kaikenlaisia töitä. Mutta sittenpä tämän viikon jälkeen pitäisi jo helpottaa, ja silloin olen päättänyt aloittaa joulufiilistelyt ihan kunnolla. Eipä siitä sitten enää pitkä matka aattoon olekaan…
Mukavaa uutta viikkoa!
This week we installed moldings to the exterior of the house. We will install a balcony and do some paint job next spring, but now the exterior is nearly finished. I will post proper before/after pics of it later this month. I also chose some colors to indoors, ordered a fabric for curtains and bought an old wardrobe to our hallway. I will tell more about tham later as I get the goods in. Happy new week!

Kommentit (2)

  1. Blue Peony

    Kauniilta näyttää talonne ulospäinkin! Odotan kovasti kuvia kaappilöydöstänne. Meillä on myös vanha kaappi hakusessa, mutta eipä se käskien vastaan tule.

    • maija

      Kiitos! No nimenomaan näin, minä olen kytännyt sopivaa kaappia koko syksyn. Kaikenlaisia kaunottaria on tullut vastaan, mutta ne parhaimmat ovat olleet liian isoja, liian kalliita tai sijainneet ihan liian kaukana. 😀 Tämä oli mitoiltaan tosi hyvä, ulkonäkö ehkä vähän erilainen mitä ajattelin, mutta silti tosi nätti. Täytyy koittaa ennättää noutaa se mahdollisimman pian!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *