REMONTTIKUULUMISET VKO 43

Kivaa sunnuntai-iltaa! Täällä on ollut viikonloppuna mukavan aurinkoiset kelit, ja niinpä tämä päivä on kulunut pitkälti ulkohommissa. Viime viikko  ja edellinenkin oli aika sateinen, joten emme ole päässeet jatkamaan pari viikkoa sitten aloitettua ikkunoiden listoitusta. Viime viikonloppuna sentään mies ennätti sahata kaikki listat valmiiksi, tänään hän sitten kiinnitteli niitä ja minä kuljin maalipurkin kanssa perässä. Mukavaa, kun julkisivu alkaa viimein siistiytyä ja näyttää viimeistellyltä – vaikka eipä silti, piha on vielä kaikkea muuta kuin tätä.
Old house porch
Kuistista tuli listojen myötä aika kiva, ruutuikkunat istuvat siihen paljon paremmin nyt listojen kera. Täytyy kuitenkin sanoa, että jos joku kysyisi mitä tekisimme remontissa toisin, voisi vastaus liittyä tuohon kuistiin. Tämän mallinen kuisti oli rakennettu taloon 50-luvulla, ja me päädyimme säilyttämään sen sekä käytännöllisyys- että ajallisista syistä; jos kuisti olisi muuttunut radikaalisti, olisi myös sen perusta sekä betonirappuset pitänyt räjäyttää ja tehdä eri muotoon. Ei kiitos, pelkässä lattian piikkauksessa oli ihan tarpeeksi työtä. Talon rakennusajalle tyypillinen tämän mallinen kuisti ei kuitenkaan ole ja tyylillisesti taloon olisi voinut sopia paremmin pelkät vanhantyyliset suorat rappuset ja ovi. Toisaalta sellainen iso, kesähuoneena toimiva kuistikin olisi ollut ihana, mutta sellainen ei olisi taas tuohon kohtaan oikein mahtunut. Todettiin sitten, että järkevintä on säilyttää kuisti nykyisellään ja vain uusia ikkunat ja tyyli taloon sopivaksi. Ja onhan tuosta ollut jo nyt paljon hyötyä säilytystilana ja muutenkin. Eli lopulta ehkä ihan hyvä näin.
Nyt kellojen vaihdon myötä yhä nopeammin pimenevien iltojen myötä ulkovalaistuskin on entistä tärkeämpää. Meillä valaistusasiat ovat pihalla onneksi jo kunnossa, olenkohan muistanut kertoa näistä meidän valaisimista sen enempää? Puntaroin hetken vanhanmallisten lasikupujen ja modernien valaisimien välillä, mutta lopulta valinta kääntyi jälkimmäiseen. Jotenkin tuntui, että talon perinteinen ulkonäkö vaati kontrastiksi jotain yksinkertaista, ihan kuten sisätiloissakin. Nämä kupariset Nordluxin ulkovalaisimet ovat ihan rautakauppalöytöjä ja olivat tosi mukavat hinnaltaan. Kuitenkin valaisimet ovat aitoa kuparia, eli ne ikääntyvät kauniisti ja sopivat talon tyyliin. Ehdottomasti hyväksi havaittuja budjettilöytöjä, joista on syytä vinkata teillekin.
Kuistin päätyyn valikoitui tämä Nordluxin Scorpius Maxi. Se on vähän isompi ja näyttävämpi muihin valaisimiin verrattuna, minusta tuo päätykolmio vaati ehdottomasti tuollaisen pikkuisen suuremman mallin. Tämä on aika hyvä yleisvalo, ja usein kotona ollessamme pidämmekin päällä vain tätä valoa. Tykkään aika kovin kuparin ja vähän vihertävän seinäsävyn yhdistelmästä, myös tummanvihreä ulko-ovi sopii sakkiin hyvin. Tällä hetkellä kattomme on sinkittyä peltiä, mutta maalaamme sen ensi kesänä tummanharmaaksi. Tällöin kupari sointuu entistä kauniimmin myös katon kanssa.
kuparinen spottivalaisin
Muualla talon seinustoilla on puolestaan nämä Nordluxin Tin-spotit, tuovat mukavaa valoa kulkureiteille aina tarpeen mukaan. Nämä ovat alkaneet jo patinoitua mukavasti, kieltämättä ihan uudenkiiltävinä ne vähän pomppasivatkin esiin tuosta julkisivusta. Pieni patina sopii hyvin vanhaan taloon, se on siis ehdottomasti paikallaan. Näitä ei ole tarkoituskaan kiilloitella, elleivät nyt sitten ajan mittaan ihan mustaksi muutu.
Pihan ohella tapahtui sisälläkin sentään jotain, saimme nimittäin vihdoin kylppärin peiliovet asennettua paikoilleen. Kylppäri muuttui kyllä kertaheitolla siistimmäksi, kun peilit saatiin upotetun kolon eteen ja purkit siististi ovien taakse piiloon. Tästä lisää juttua ihan omassa postauksessaan alkuviikosta, joten palataanpa asiaan tuolloin enemmän. Nyt toivottelen mukavaa uutta viikkoa kaikille, se on kuulkaas marraskuu täällä ihan justiinsa. Aika hullua.
This week we installed some moldings to windows in outdoors. So great to get the house more finished! Also we installed a new mirror doors to our bathroom, more information about them will follow later on next week. Happy new week to you guys, lets get back to business soon!
Kommentit (4)
 1. Oikein kaunista jälleen kerran! Olet varmaan kertonutkin aiemmin, mmutta nyt en muista – onko kattonne konesaumattua peltiä? Mikä sai teidät valitsemaan sen maalausurakoineen eikä esim. samalta näyttävää, valmiiksi maalattua Ruukin Classicia tai vastaavaa? Ihan pelkästä uteliaisuudesta kyselen.
  Ulkovalaisimet sopii todella hyvin. Löytyykö näihin jotain samantyylistä pollarivalaisinta?

  1. Kiitos! Kyllä, kattomme on konesaumattua peltiä. Classic-pelti on tosiaan aika saman tyylistä, mutta kyllä me kuitenkin halusimme konesaumatun. On siinä kuitenkin pikkuisen eroa ulkonäössä, kun naapuruston kattoja vertailee. 🙂 Ehkä valintaa puolsi sekin, että meillä oli konesaumatulle katolle tutut, hyvät tekijät ja saimme tätä kautta myös vanhanmalliset rännit. Meidän erikoisen mallinen kattolyhtykin oli tällä tavoin ehkä helpompi toteuttaa.

   Kuparivalaisimiin ei taida olla ihan samantyylistä pollarivalaisinta, jotakin kuparista tolppaa taisi kyllä Nordluxilla olla. Jos ei muuta, niin ainakin klassista käpymallia, ihan kaunis sekin. 🙂

 2. Hannele Ruusukummusta
  31.10.2016, 08:41

  Ahkeria olette taas olleet!

  1. Kiitos! No jaa, kyllä tämä on mennyt viime aikoina aika vahvasti viikonlopputöiksi. Mutta parempi sekin kuin ei mitään. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *