Blogit
Pihkala

REMONTTIKUULUMISET VKO 41

Mukavaa sunnuntaita! Täällä näpytellään vähän viime tingassa viikon remppakuulumisia – päivä on pitänyt sisällään niin monenmoista puuhaa, että ennätin kunnolla koneen ääreen vasta nyt. Tälläkin viikolla remontointi jäi viikonloppuun, nyt syksyn tullen arkipäivät ovat tahtoneet olla niin kiireisiä, ettei iltaisin oikein ehdi tai jaksa enää remppailla. Mutta onneksi on viikonloput! Nyt viikonvaihteessa aika kului lähinnä ulkosalla, mies aloitteli ikkunoiden listoitusta ja minä huutelin kommentteja haravan ääressä.
Ikkunalistojen malli on aiheuttanut meillä vähän polemiikkia; minä olin tässä aika simppelin mallin perään, kun taas mies penäsi yläosiin jonkinlaista talon rakennusaikakauteen sopivaa koristetta. Ikkunalistat ovatkin aika kinkkinen juttu, siinä yksityiskohdat merkitsevät todella paljon; vääränlevyinen lista, krumeluurit koristeet tai ontuvat mittasuhteet pistävät heti silmään. Sovittelimme ikkunoihin muutamaa erilaista vaihtoehtoa, jotka yhdistelivät vähän kummankin näkemyksiä, jonkinlainen kompromissi kun asiaan oli saatava. 
Aloitimme tuosta oikeanpuolimmaisesta, mutta lopputuloksesta tuli ehkä vähän hentonen; yläosan koristeviiste näytti vähän hassulta ja sen varjo kavensi optisesti yläosaa, malli kaipasikin selvästi vähän massaa yläosaansa. Sitä lisättiin, ja tulokseksi tuli tuo vasempi versio. Mitään muuta  tuossa ei muutettu, kuin yksi lauta korotukseksi, lopputuloksesta tuli kuitenkin turhan järeä ja jotenkin tasapaksu. Kumpikaan näistä ei päässyt jatkoon, vaan jatkokehittely oli vielä tarpeen.
Jatkoimme oikeanpuoleista pienellä korokelipalla, tämän myötä mallin mittasuhteet petraantuivat. Vasemmanpuoleinen on kuvanottohetkellä menossa juuri hylkyyn, korkeampi yläosa ei vain toiminut julkisivussa. Ehkä se olisi vaatinut jotakin koristeita näyttääkseen nätimmältä, mutta tähän emme kuitenkaan lähteneet, piparkakkumainen lopputulos ei kuitenkaan ihan asuinalueemme tyyliin ja tähän taloon iskenyt…
Oikeanpuolimmainen alkoi kuitenkin tämän pienen korotuksen jälkeen näyttää silmissämme aika hyvältä, lopuksi vielä mies nosti alinta listaa pikkuisen ylöspäin selkeästi irti katkolistasta, ja lopputulos oli siinä. Tämä miellytti molempia, joten listat saivat ainakin toistaiseksi jäädä tähän malliin. Katsellaan näitä nyt viikko ja annetaan silmän tottua, viilauksia on tarvittaessa helppo tehdä vieläkin. Tämä lopputulos kuitenkin yhdisti ihan kivasti molempien toiveet, malli on tosi yksinkertainen, mutta sisäreunoihin ajetut koristeviisteet ja yläosan porrastava lippa tuo vähän ilmettä kokonaisuuteen. Tarkkaa puuhaa tämä ikkunoiden listoitus, heh.
Tänään iltahämärissä kiinnittelimme puolestaan kylppärin hyllyjä ja uusia yöpöytiä, näistä täytyy nappailla kuvia uudemman kerran vähän valoisampaan aikaan. Yöpöydiksi valikoitui lopulta kuvan Frame-laatikot By Lassenilta, tykkään niiden yksinkertaisesta ulkonäöstä ja keveästä ilmeestä, jonka seinäänkiinnitetty laatikko tuo tilaan. Tummaksi petsattu tammi on myös värinä aika hieno, se pelaa kivasti yhteen makkarin tapetinkin kanssa. Nyt vain yövalaisimia suunnittelemaan!
This week we started to attach the moldings to our exterior. In order to achieve a balanced finish, it´s very important to choose the right measures and forms. We did several options and the second latest picture of this post was the final result. I wanted to have a simple result as my hubby would have went for more decorated version, so I think the result combines the both views quite well. Also we attached our new bedside tables (in the latest picture), more pictures of them coming soon!

Kommentit (2)

  1. Hannele Ruusukummusta

    Ikkunalistat ovat kyllä tärkeät. Mielläkin silloin, kun maalattiin talo vaihdettiin listat vähän näyttävimmiksi, ja muutos oli tosi suuri.
    Valitsemanne näyttävät hyviltä!

    • maija

      Kiitos! Joo, ikkunalistat muuttavat kyllä ilmettä tosi paljon, ja siksi ovatkin vähän hankala tapaus. Niillä kun voi niin äkkiä pilata tai toisaalta myös pelastaa julkisivun ilmeen. Pienilläkin muutoksilla tulee jo iso vaikutus; yhden korokkeen tai paksunnoksen lisääminen muuttaa mittasuhteita jo hurjasti… Meillä oli tässä vielä aika iso näkemysero, joka hankaloitti vähän hommaa, mutta luulen löytäneemme nyt ratkaisun joka tyydyttää molempia. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *