REMONTTIKUULUMISET VKO 3

Hyvää sunnuntaita, vuorossa on tuttuun tapaan viikottaiset remonttijutut.

 

Tässä kuvakulma, jota ei blogissani näy kovin usein – ja näistä kuvista paljastuu myös miksi. Kellarin oviaukko on vielä aika krouvissa kunnossa; karmit listoineen puuttuvat ja aukosta paljastuu levypintainen portaikko. Silmä on jo vähän tottunut tuohon kohtaan, eikä se häiritse mitenkään jokapäiväistä eloa, mutta eihän tämä todellakaan mikään keittiön kaunistus ole. Nyt kellarirempan myötä tähänkin kohtaan on kuitenkin onneksi luvassa parannusta. Kuluneella viikolla portaikon levytys edistyi, ja jahka sen seinä- ja kattopinnat saadaan maalattua valkoiseksi, alkavat näkymätkin keittiön puolella toivottavasti kohentua. Tätä ollaankin jo odotettu!
Tietysti aukkoon on tulossa myös ovi, tällähän kellarin remonttisotkut ja jatkossa esimerkiksi pyykinpesukoneen äänet saataisiin kaikkein parhaiten häivytettyä. Oven löytämisessä on kuitenkin ollut omat haasteensa. Sen pitäisi olla mielellään samanlainen kuin vieressä oleva eteiseen johtava peiliovi, mutta 80 cm kapeaa ja 210 cm korkeaa vanhaa peiliovea tuntuu olevan aika mahdoton löytää – varsinkin, kun vähän leveämpien peiliovien sivuiltakaan ei ole varaa kaventaa näin paljon oven ulkonäön kärsimättä. Ehkäpä siis päädytään teettämään tuohon uusi, vanhaa mallia mukaileva ovi. Budjetti vähän yskähtää tässä kohtaa, mutta ei kai sille mitään voi – ihan pelkkää aukkoa ei tuohon viitsisi jättää.

 

Myös portaikon kohtaloa mietittiin tällä viikolla. Kauneintahan olisi, jos kellariin tuleva mikrosementti jatkuisi myös portaissa, mutta tässä on aika kova työ jo ennestäänkin ison neliömäärän lisäksi. Todennäköisesti siis päädymme maalaamaan seinät ja katot valkoiseksi, ja portaiden kohtalo jätetään päätettäväksi kellarin mikrosementtien asennuksen jälkeen. Vaihtoehdot ovat joko tai, maali tai mikrosementti. Kumpi pinta portaisiin sitten valikoituukin, on ne kuitenkin tarkoitus jättää hyvin yksinkertaisiksi. Ei ylityksiä etureunaan, vaan tiukka neliskanttinen muoto askelmiin. Nykyinen vanerirunko toimii onneksi tässä hyvänä pohjana.
Kellarin puolella vuoroaan odottelee jo seuraavat materiaalit. Tasoitteet on valmiina ja mikrosementitkin on jo noudettu, nyt vain  odotellaan sopivaa aikaa ja inspiraatiota työn jatkamiseen. Vesikalusteetkin on hankittu jo aika päiviä sitten talon muiden hanojen myötä. Kuvassa suihkun osia, eli seinään tuleva peitelevy ja iso sadesuihkulautanen sekä lisäksi tilan keskivaiheille allaskalusteeseen tuleva musta hana, kaikki Tapwellin valikoimista. Nämä näkisin jo erityisen mieluusti paikallaan!
Viime aikona ollaan myös täsmennetty tilojen värimaailmaa, seuraavaksi pitäisi jo varmaankin miettiä tilaan tulevia kiintokalusteita vähän tarkemmin. Julkaisinkin kuluneella viikolla ajatuksia kellarin kylpytilojen materiaaleista, ja näillä askelmerkeillä jatketaan nyt eteenpäin kohti tarkempaa suunnittelua. Ennen lopullisten värien päättämistä haluan kuitenkin nähdä valmistuneen mikrosementtipinnan – tämä kun voi vielä vaikuttaa yksityiskohtiin tavalla tai toisella. Päädyimme lopulta kaikkein valkoisimpaan väriin, mutta saapa nähdä kuinka valkoinen se luonnossa sitten on, vai tuleeko pintaan myös harmaampia juovia. No, tilanneraporttia tulee varmasti kunhan homma saadaan starttaamaan, ja lopputulosta odotellaan täällä suurella innolla ja pienellä jännitykselläkin. Palaillaanpa siis astioille, mukavaa uutta viikkoa!


This week we planned the material palette of our basement floor and chose the color for the microcement coating. I´m so excited about it, so nice to see how it will look when finished. Also we continued the renovation in the stairway, but as you can see there´s still a lot to do…
Kommentit (6)
 1. Tilasta tulee varmasti kaunis! Ihania yksityiskohtia olette valinneet. Mielenkiinnolla seuraan remontin etenemistä. Meillä on lähivuosina edessä vessaremppa ja sinne olen haaveillut mikrosementistä seiniin ja marokkolaisista laatoista lattiaan. Edellisen asukkaan jäljiltä seiniin oli maalattu pastellisävyillä pilviä, palmuja ja flamingoja, jotka olen sutinut peittoon, mutta remonttia vessa kieltämättä kaipaa.

  1. Kiitos, peukut pystyyn! 🙂 Vähän kyllä jännittää tuo mikrosementti, kun sitä tulee niin isona pintana. Mutta uskon sen kuitenkin olevan rauhallisempi ja vähän pehmeämpi valinta kuin laatat. Mikrosementti on kyllä kätevä tällaisissa pienemmissäkin rempoissa, kun sen voi levittää suoraan laatan päälle. Marokkolaislaattoihin yhdistettynä kuulostaa aivan ihanalta!

 2. Hanna/ Pastellimaja
  22.1.2017, 23:38

  Jännittyneenä seuraan erityisesti tuon mikrosementtipinnan valmistumista. Meille on nimittäin tulossa tuota valkoista todennäköisimmin koko talon 160 neliölle, mutta kohteita, joissa tuota valkoista pintaa näkisi, on yllättävän hankala löytää. Tsemppiä urakkaan, kokonaisuudesta tulee varmasti taas upea!

  1. Kiitos! No teilläpä on sitten levitettävää vielä aika roimasti meitä enemmän. 🙂

   Samaa harmittelin minäkin, nyt mennään mutu-tuntumalla ja pienten materiaalimallien avulla. Mutta täältä minun kuvista sitä valmista valkoista pintaa sitten tulee aikanaan näkymään! Ilmeisesti tuossa valkoisessa värissä on jonkin verran harmaita raitoja, mutta miten paljon, se on yllätys. Teräslastalla näitä tulee kuulemma enemmän kuin muovilastalla; meillä toiveissa on aika tasainen, valkoinen pinta, joten käytämme muovilastaa. Saas nähdä millainen tulee! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *