Blogit
Pihkala

REMONTTIKUULUMISET VKO 2

Tänään remonttikuulumisissa on luvassa kurkistus kuistille, sillä kuten eilenkin jo totesin, on se nyt listoja myöten valmis. Paneelithan ovat olleet asennettuina tuossa tilassa jo muutaman kuukauden, ja laattalattiakin valmistui jo hyvissä ajoin ennen joulua. Listoitus ja listojen maalaus jäi kuitenkin myöhemmäksi, ja viimeiset siveltimenvedot vetelin niihin vasta tänään. Mutta nyt on sisääntulo tältä erää siisti ja valmis, muutamat pienet täydennykset saavat jäädä johonkin toiseen aikaan.
Samassa rytäkässä kuistin kanssa käsiteltiin myös varsinaiseen eteiseen johtavat kaksi rappua. Ne lipeöitiin ja öljyttiin aivan kuten lankkulattiammekin. Tässä kuvassa öljyä on vasta yksi kerros, joten raput ovat vielä vähän muuta lattiaa tummemmat. Toisen käsittelyn myötä ne kuitenkin vaalenivat vielä pikkuisen, ja saivat samalla vähän lisäsuojaa eteiskäyttöä ja mahdollista kengillä kävelyä ajatellen.
Itse kuisti koheni valkoisten listojen myötä mukavasti. Kovin syviä ikkunalautoja ei jäänyt ikkunoihin, mutta ehkäpä ripustan pelakuut ja muut kasvit amppeleihin. Jotain vihreää pitää minusta tuolla olla. Tuohon vanhan penkin kohdalle olen suunnitellut puolestaan kiinteää seinästä seinään ulottuvaa penkkiä, jonka alle kenkäsäilytys piiloutuisi. Tämä askarrellaan joskus myöhemmin joutoaikana, nyt ensi hätään tuo puupenkki saa luvan toimia kuistin istuimena.
Kuisti on sen verran matala, että kattovalaisimen sijaan päätimme hoitaa valaistuksen kahdella seinäkiinnitteisellä valaisimella, jotka sijaitsevat sisälle johtavan oviaukon molemmilla puolilla. Valaisinratkaisu oli lopulta supersimppeli; asensimme seinään Domus Classicasta tilatut posliinikannat ja niihin nostalgisen malliset led-polttimot. Ei tullut kalliiksi, ja valotehoa riittää oikein mukavasti kuistin tarpeisiin.
Lasittamaton terrakottaklinkkeri osoittautui hyväksi valinnaksi, minusta se antaa kuistille kivasti potkua, mutta sopii kuitenkin tyyliin (ja loistavasti meidän eteisen vihreään tapettiin). Helppohoitoinenkin tuo on, ja näin talvella lumiset kengät saa jättää huoletta laatan päälle. Kynnysmattona on haalea harmaansävyinen juuttimatto, joka sopii tunnelmaan ihan kivasti. Nyt puuttuvat vain ne pelakuut!
Jossain vaiheessa kuistin helmiponttipaneelit pitää vielä maalata, niissä on nyt vain pohjamaali, joka on vähän erisävyinen listavärin kanssa. Edellisessä kodissa teimme sen virheen, että maalasimme paneelit heti tuoreeltaan paikassaan, ja maali repeili paneelien elämisen myötä paikoittain vähän tylsän näköisesti. Nyt hankimme paneelit valmiiksi pohjamaalattuina, ja ne saavat mukautua paikkaansa vielä tovin. Sitten maalaamme ne samalla valkoisen sävyllä (Tikkurila 133A), jota kaikki talon listat, valkoiset seinät ja katot ovat.

Sellaista kuului kuistille tältä erää. Ensi viikolla odottelemme materiaalilähetystä meidän kellariin, toivottavasti tätä tilaa saadaan taas vähän eteenpäin. Voisinkin kirjoitella viikolla vähän tarkemmin pintamateriaali- ja väriajatuksistani tämän tilan suhteen. Heti alkuviikosta kurkataan puolestaan meidän vierashuoneeseen, jonka kalustus on edennyt pikkusen pidemmälle. Pysykäähän siis mukana menossa, mukavaa uutta viikkoa!

This week we finished our porch. Now all the moldings are attached to windows and doorways and they are painted in white. It´s so much nicer that the entrance is now tidy and clean! The porch turned out to very nice yet small space, my favourite thing is the terracotta tiling that gives a nice twist to the room. In the future I would love to build a fixed bench to the space, which would also include some storage for shoes. But this is not the most important thing that needs to be done immediately, that old wooden bench is good enough right now.

Kommentit (6)

 1. Villis

  Kuistista tuli kaunis ja varmasti palvelee hyvin omassa tarkoituksessaan. Niin valoisa ja lattia ihan super kaunis. Samoin tykkään kovasti lampuista, ovat niin talon henkeen sopivat! Kivaa viikkoa, mukana ollaan ja innolla seuraillaan niin alakertaa, kuin muitakin uutisia.

  • maija

   Kiitos Villis! Juu, ihan kompakti ja toimiva tuosta tuli, ja onneksi päädyin laattaan maalatun betonilattian sijaan. Kyllä tuosta vaan tulee ihan oma tunnelmansa.

   Kivaa viikkoa sinne!

 2. Hannele Ruusukummusta

  Ihana kuisti ja ihana lattia kuistissa!

  • maija

   Kiitos Hannele! Minä odottelen jo kovasti, että pääsen ripustamaan tuonne vähän amppeleita – minusta kuisti ihan selvästi huutaa paria pelargoniaa…

 3. Blue Peony

  Ihanan raikas kokonaisuus! Näin muuten jo Plantagenissa pelargonioita. Tuo on juuri sellainen tila, johon ne sopivat täydellisesti!

  • maija

   Kiitos! Ai että, täytyy joku viikonloppu mennä kasviostoksille. Haluaisin tuonne just isot kasat pelargonioita saviruukuissaan, sekä penkin päälle että amppeleihin.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *