Blogit
Pihkala

REMONTTIKUULUMISET VKO 17

remppavko17-1-800remppavko17-6-800

Mukavaa vappuaattoa, tässä taas tuttuun tapaan sunnuntaiset remonttikuulumiset meidän kellarista.

Tällä viikolla kellarissa päästiin jo panelointihommiin. Alkuviikosta katto koolattiin ja alumiinipaperit teipattiin, ja sitten oli paneelien vuoro. Päädyimme paneeleissa lopulta lämpökäsiteltyyn haapaan, joka on leveydeltään 180 mm. Tänään olen päässyt jo ihastelemaan kokonaan paneloitua saunaa, ja homma etenee koko ajan. Niin kivaa, kun hitaasta mikrosementtivaiheesta on nyt vihdoin päästy tällaisiin vähän nopeammin eteneviin työvaiheisiin!

remppavko17-13-800remppavko17-9-800remppavko17-8-800

Ennen katon paneloimista siihen tulevat kuituvalot piti tietysti asentaa paikoilleen. Halusimme pitää kellarin valaistusratkaisut mahdollisimman simppeleinä, mutta kuitenkin valaista tilan päätyseinän, joka on kokonaan mikrosementtiä. Koska tämä sijaitsee suoraan kiukaan yläpuolella, ei lednauhaa voinut kuumuuden takia käyttää. Niinpä päädyimme kiinnittämään kuituvaloja tiheään riviin, jolloin ne muodostavat yksittäisten valokeilojen sijaan tasaisen valon. Kuidut pujotettiin ensin koolauksissa summittaisille paikoilleen ja asetettiin sitten kattopaneeliin, johon oli porattu sopivat reiät. Kuidut liimattiin paneeliin, ja paneeli kuituineen sai kuivua tovin katonrajassa ennen sen naulaamista kattoon – näissä kuvissa homma on juuri tässä vaiheessa.

remppavko17-3-800 remppavko17-7-800

Saunan lasiseinän kisko upotetaan kattoon, jotta se olisi paikassaan mahdollisimman huomaamaton. Tästä kohdasta näyttääkin tulevan varsin siisti. Saunan puoli on valmis, pesutilan katto on vielä tässä kuvassa paneloimatta – kellarista kantautuvien äänien perusteella se edistyy kuitenkin koko ajan. Että sellainen vappu täällä, heh.

remppavko17-11-800remppavko17-5--800remppavko17-12-800remppavko17-4-800remppavko17-2-800

Sauna on nyt kokonaisuudessaan paneloitu ja näyttää minusta varsin kivalta. Paneelien väri on yleisesti kauniin tasainen, mutta pientä elävyyttä löytyy paneelien väliltä – se on vain hyvä. Tykkään myös lämpimästä sävystä, se tuo vähän kontrastia muuten valkoiseen tilaan. Leveä paneeli tuo mukavan selkeää ja arkkitehtonista ilmettä, eli oli loppujen lopuksi minusta tosi hyvä valinta. Ihan hauskaa, että meidän talosta löytyy tällainen vähän modernimpikin tila kaiken muun vastapainoksi.

Kunhan koko tilan katto on paneloitu, on aika lähteä tekemään saunan lauteita. Tila muuttuu ja valmista tulee nyt nopeaan – niin kivaa! Joudumme odottamaan lasiseiniä vielä jonkin aikaa, eli ihan vielä ei saunomisesta kannata haaveilla. Mutta ei tilan käyttöönottoon enää onneksi kovin pitkä aika ole. Palataan näihin juttuihin tarkemmin taas tuonnempana, nyt toivottelen kaikille oikein mukavaa vappua!


Our sauna in the making.

Kommentit (9)

 1. L

  Hyvältä näyttää! Vitsi, mun on ihan pakko kysyä, että miten sun mies jaksaa ahertaa noin aktiivisesti oman työnsä ohessa teidän remontin parissa? Varsinkin toi mikrosementin levitys ja sitten moninkertainen lakkaus yms muut jutut. Hengästyttää jo lukiessakin.:)

  • Maija

   No sitä minäkin ihmettelen, on kyllä tehnyt ihan valtavan työn tässä talossa viime vuosien aikana! Ja kirsikkana kakun päällä on tietysti tuo mikrosementti: mies laskeskeli, että mikrosementti pohjatöineen vaati kellarin seiniin ja lattiaan yhteenlaskettuna muistaakseni 23 erillistä levitys- tai tasoituskertaa, kun mukaan laskee kaikki pohja- ja hienotasoitteet, mikrosementtikerrokset, lakkaukset jne. Että huh heijaa, kun miettii vielä seinien ja lattian pinta-aloja… Ymmärrettävästi homma alkoi maistua jossain välissä jo vähän puulta. 😀

 2. Niina

  Heippa! Haaveilen itekin mikrosementistä kylppäriin, mutta luin eräiltä remppa sivuilta, että kestävyys olisi vain noin 2 vuotta. Mitenköhän teille on kommentoitu tätä? 🙂

  • Maija

   Kyllä tämän pitäisi kestää käyttöä siinä missä muutkin pinnoitteet. Jotenkin tuo väite kuulostaa kyllä aika epäilyttävältä, vaikkakin on toki todettava, että eri valmistajien mikrosementeissä on laatueroja. Tuskin kuitenkaan tuotetta edes myytäisiin jos kestävyys olisi tuota luokkaa. Voisiko kyse olla pintalakan kestävyydestä tms, uudelleenlakkaustarve voisi ehkä olla jossain laaduissa tuota luokkaa?

 3. vakkarikävijä

  Mä myös ajattelin tätä postausta lukiessa, että Maija on kyllä onnekas, kun puolisonsa on noin taitava ja innokas. Lisäksi ajattelin, että kellaristanne tulee aivan törkeän nätti. 🙂
  Pitää vielä mainita, että vaikka tooodella harvoin kommentoin, niin ihan koukussa olen blogiisi ollut jo monta vuotta, tämä on niin laadukas kuvia ja tekstiä myöten.

  • Maija

   Onpa ihana kuulla, kiitos! Ja kiva kun nyt kommentoit. 🙂

   Juu, ei kyllä moni jaksaisi vääntää tuollaisia tuntimääriä, pähkäillä haastavia rakenteita ja kuunnella vielä meikäläisen erikoistoiveita… 🙂

 4. Blue Peony

  Kaunis panelointi! Teidän talollanne on kyllä käynyt tuuri, kun sai talon henkeä kunnioittavan ja osaavan isännän ja emännän!

  • Maija

   Kiitos! No juu, kyllähän tämä talo on kohentunut remontin myötä ihan mukavasti. Vaikea muistaa enää itsekään sitä lähtötilannetta, mutta olihan se kieltämättä aika ankea… Mutta jotenkin aika hauska tehdä vaihteeksi ihan supermodernia kellaria, kun kaikki muu talossa on ollut enemmän tai vähemmän perinteistä ammentavaa.

 5. REMONTTIKUULUMISET VKO 18 – Pihkala

  […] paneeliksi suoraponttista lämpökäsiteltyä 185 mm leveää haapaa, joka vilahtikin jo viime sunnuntain remonttikuulumisten saunakuvissa. Yhtenäisen ilmeen saavuttamiseksi tämä sama paneeli valikoitui saunan seinien […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *