REMONTTIKUULUMISET VKO 16

Hyvää sunnuntaita! Remonttijutuista on ollut taukoa muutaman viikon ajan, mutta itse remppaaminen ei sen sijaan ole ollut ollenkaan pysähdyksissä. Tässä välissä on tapahtunut kaikenlaista kivaa edistystä, joista näkyvimpänä ja suurimpana juttuna mikrosementtitöiden valmistuminen. Nyt päästään ihastelemaan valmiita pintoja ja siirtymään vihdoin tästä aikaavievimmästä työvaiheesta seuraavaan steppiin.

remppavko16-1-800

remppavko16-3-800

remppavko16-4-800

Isot seinä- ja lattiapinnat ovat nyt kauttaaltaan valmistuneet, kaikki tarvittavat mikrosementtikerrokset on levitetty ja pinnat lakattu viiteen kertaan. Lopputuloksesta tuli minusta tosi kiva: yleisilme on suhteellisen tasainen, mutta väri luonnossa kuitenkin kauniin elävä ja vähän marmorimainenkin vaaleassa pohjassa näkyvien tummempien juovien ansiosta.

Lakkaus ei tuonut suurta muutosta pintojen ulkonäköön, eikä tässä vaaleassa sävyssä syventänyt kovin merkittävästi tummempia läikkyjä – onneksi näin, sillä suhteellisen tasainen lopputulos olikin nimenomaisesti toiveissa. Me valitsimme pintoihin mattalakan, mutta luonnollisesti tämäkin teki pintoihin lakkamaista kiiltoa. Kiiltely ei kuitenkaan ole mitenkään häiritsevää, ja käytön myötä sen pitäisi vielä hieman himmetä tästä. Nyt pinnat ovat lakkauksen ansiosta ihanan sileät ja tasaiset, luulenkin niiden olevan käytössä tosi helppohoitoiset ja mukavat siivota.

remppavko16-2-800

Mallailimme jo muutamia pintakalusteitakin seinille. Suihkujen lautasosia ei voi asentaa ennen katon panelointia, mutta muutaman osasen upotetuista suihkuista sai kuitenkin jo nyt paikoilleen. Tilasimme nämä Tapwellin suihkut jo varmaan puolisentoista vuotta sitten, sillä seinäsuihkujen kotelot piti saada asennettua paikoilleen jo harkkojen muurausvaiheessa. Näitä on siis säilötty paketeissa jo pidemmän aikaa. Nyt oli ihana kaivaa tuotteet vihdoin esille ja päästä ihastelemaan niitä paikassaan. Ja hyvältähän ne näyttävät, tuo kromi oli ehdottomasti oikea valinta tähän tilaan.

remppavko17-5-800

remppavko16-6-800

Seuraava työvaihe kellarissa on katon koolaus ja panelointi. Saunan suunnittelu käy jo kuumana, ja katon valmistumisen jälkeen onkin aika ottaa sauna työn alle. Myös yläkertaan vievät rappuset ja tuo oikealla olevan oviluukun reunat pitäisi vielä mikrosementoida, mutta tällä ei ole niin kiire. Luulen, että pieni tauko mikrosementtihommista tekee tässä vaiheessa ihan hyvää. 🙂

Palataan remonttikuulumisiin taas viikon päästä, saas nähdä onko meillä silloin jo paneelit paikallaan. Niiden myötä tila muuttuu taas huimasti valmiimman näköiseksi.

Mukavaa uutta viikkoa teille!


The basement renovation is progressing and the microcement coating is finally done! Now it´s time to move to the next point and start panelling the ceiling. Can´t wait!

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *