Blogit
Pihkala

REMONTTIKUULUMISET VKO 14

Mukavaa sunnuntaita, taas on aika perinteisen työmaavisiitin. 
Tällä viikolla saimme viimeisetkin lattialankut asennettua, ja yläkerran lattiakin tuli kokonaisuudessaan valmiiksi. Taas yksi iso työvaihe takana, jes! Kauaa en ennättänyt kuitenkaan uudenkarhaita lankkuja ihailla, vaan pian iskimme koko komeuden suojaan kovalevyjen alle. Ja näkymät sisällä muuttuivat taas…
  
Seinien ja kattojen tasoittajat olivat tulossa alun perin vasta muutaman viikon päästä, mutta aikatauluihin tulleen kolon vuoksi heidän tulonsa aikaistui ja yks kaks yllättäen tasoitemiehet tulevatkin jo ensi tiistaina. Tämä on tietysti hyvä juttu edistymisen kannalta, mutta aiheutti kuitenkin aikamoista härdelliä loppuviikkoon. Viimeiset levytystyöt piti tehdä, lattiat, ikkunat ja kakluuni suojata, sähkökeskus asentaa ja sähköt saada kytkettyä, jotta seinät saadaan kaikkialta umpeen. Viikonloppu on siis ollut aikamoinen, mutta onneksi nyt hommat ovat jo hyvällä tolalla ja huomiseksi jäi enää kohtuullinen määrä hommaa.
Viimeisten levytysten joukossa oli yläkerran kattolyhty. Lyhty oli vähän kinkkinen tapaus muotonsa puolesta,  ja vaati vähän soveltamista. Terävä kolmion malli olisi ollut se optimaalisin muoto, mutta tässä tapauksessa se oli mahdoton toteuttaa lyhtyyn. Parvekkeen ovi ja koko kattolyhty sijaitsee epäsymmetrisesti kattopalkkeihin nähden, toisella puolella palkki menee tuossa pystyosan kohdalla ja toisella puolella taas vähän kauempana. Kattopalkit oli vieläpä jouduttu vahvistamaan uusilla palkeilla, eikä niitä olisi siis oikein voinut jättää näkyviin, päätimme siis levyttää ne kokonaan piiloon. Eiköhän tuostakin ihan fiksu tule, kun katot ja seinät maalataan ja parvekkeen ovi uusitaan.
Kakluuni ja huuva ovat saaneet suojahuput päälleen. Kakluunin vieressä näkyy huomisen sähköurakka, tuo kulma pitäisi saada kytkettyä sähkötauluun ja levytettyä umpeen. Onhan tuossa vielä sarkaa…
Suojattujen ikkunoiden ja ruskeiden pintojen ansiosta sisällä on juuri nyt tasaisen hämyistä aurinkoisesta päivästä huolimatta. Toivottavasti näkymät kuitenkin valostuvat tuosta jo pian. Tasoitetyössä menee noin viikon päivät, sitten pääsemmekin jo pohjamaalaamaan ja tekemään viimeistelytasoitukset. Sitten valkenee taas sisällä.
Ensi viikko meneekin lähinnä tasoitushulinassa, katsotaan, kuinka me pääsemme hommiin tällä aikaa. Kellaria tai kylpytiloja pitäisi saada eteenpäin, eli ehkäpä hommat jatkuvat niiden merkeissä. Onpa kyllä mukavaa, kun joku ulkopuolinen tulee vaihteeksi tekemään jotakin, tätä herkkua ei olekaan liiaksi ollut.
  
Mukavaa uutta viikkoa!

Kommentit (6)

 1. Hannele Ruusukummusta

  Aina, kun ajamme naapurikaupungissa vahoilla omakotitaloalueilla, katselen sillä silmällä, että voisiko olla tuo talo…ei ei ole oikea värinen… no entäs sitten tuo talo..:D

  • maija

   Hih, sitten ei ole tullut vielä oikeaa aluetta vastaan. Tämä on ihan tien vieressä ja remonttiromppeinen piha ei kyllä jää huomaamatta :))

 2. Sukhimatot

  Kaikenlaista sitä tulee remontissa eteen, niin kuin kattolyhdyn levytyksen pohtimista – mutta iso harppaus eteenpäin, kun tasoitustyöt on tehty. 🙂

  • maija

   No niinpä, kaikenlaisia hassuja kohtia sitä tuleekin vastaan, joiden toteutus ei käykään ihan niin näpsäkkäästi kuin voisi luulla… Odotan jo kovasti tasoitetöiden valmistumista, vaikka tylsiä hiontahommia on vielä sen jälkeen itsellekin tiedossa. Vaaleat seinät kuitenkin muuttavat ilmettä varmasti ihan hurjasti!

 3. Anonyymi

  Wau! Tulee upea.

  • maija

   Kiitos! Joo, ehkä sitten jonain päivänä… 😉

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *