REMONTTIKUULUMISET VKO 14 – MIKROSEMENTIN ASENNUS ETENEE

remppavko14-1-800

Sunnuntaiterveiset meidän kellarista, taas on aika kurkata mitä tilassa tapahtui viikon aikana. Tällä viikolla kellarin mikrosementtityöt etenivät mukavasti; seinät saatiin kuntoon jo edeltävällä viikolla ja nyt työvuoroon pääsi lattia. Tällä hetkellä ensimmäiset mikrosementtikerrokset on levitetty jo lattiaankin, ja tila näyttää näiden myötä jo huomattavasti valmiimmalta. Jonkinlaista valoa tunnelin päässä on siis jo nähtävissä tässäkin urakassa, vaikka tekemistä vielä riittääkin yllin kyllin.

remppavko14-2-800

Lattia eroaa työvaiheeltaan pikkuisen seinistä. Käytämme kellarissa Suomen Betonileimasimen Pavicem Micromortero -mikrosementtiä*, jota on saatavilla kahta eri karkeutta. Kellarin harkkoseinät tasoitettiin vesieristyksen jälkeen Miran Z-Fixillä, ja karkeusasteeltaan hienompaa mikrosementtiä sai levittää suoraan tämän päälle. Lattiapinnoissa puolestaan täytyy käyttää pohjana karkeampaa Grueso-mikrosementtilaatua, se tuo pinnoittelle lisää lujuutta ja kulutuksenkestävyyttä. Grueso toimii myös tasoitteena ja sillä voi tehdä pieniä paikkauksia ja tasoittaa esimerkiksi laattasaumoja. Hienompi mikrosementti levitetään useina ohuina kerroksina vasta tämän päälle. Halutessaan pelkän lakatun Gruesonkin voi jättää lattiapinnaksi, ja kieltämättä ihan kaunis se olisi tällaisenaankin. Me kuitenkin haluamme joka puolelle saman pinnoitteen, joten hienommat mikrosementtikerrokset ovat siksi paikallaan.

remppavko14-3-800remppavko14-8-800remppavko14-4-800remppavko14-6-800

Mikrosementti sekoitetaan kahdesta komponentista, neste- ja jauheosasta. Sekoitussuhteessa täytyy olla tarkka eikä ainetta kannata sekoittaa kerralla liiaksi, työstöaikaa aineella on ennen sen kuivumista n. 20 minuuttia. Mikrosementti levitetään pienellä liipillä mahdollisimman ohuiksi kerroksiksi: meillä seiniin meni 5 kerrosta ja lattia vaatinee vähintään 4, joten työstettävää tässä kyllä on. Paras väline levitykseen on teräslasta; meillä mies käytti ensi alkuun muovilastaa, sillä se ei tee valkoiseen mikrosementtiin niin paljon tummempia viiruja. Pian työväline vaihtui kuitenkin metalliseen. Sillä levitys kävi joutuisammin ja ohuen kerrospaksuuden aikaansaaminen oli helpompaa.

remppavko14-5-800

Alkuviikosta lattia vesieristettiin. Tämän jälkeen siihen levitettiin kaksi kerrosta Gruesoa, joka on suositeltu määrä suoraan vesieristeen päälle levittäessä. Parhaillaan lattia kuivuu, ja sen väri muuttuu sitä mukaa vaaleammaksi. Kuvassa näkyy jo selkeästi, kuinka kuivuminen on alkanut seinänvierustoista. Lattian kuivuttua se hiotaan kauttaaltaan, ja sitten alkaa hienompien mikrosementtikerrosten levitys. Kun nämä kerrokset on saatu levitettyä, lakataan seinät ja lattia kokonaisuudessaan polyuretaanilakalla. Lakkauskerroksiakin tulee useita, joten tässäkin työvaiheessa menee myös oma aikansa. Luulen, että lakkaus on kuitenkin nopeampaa työtä kuin itse mikrosementin levitys – tai näin ainakin toivon…

remppavko14-7-800

Kunhan lattiat ja seinät saadaan kuntoon, on aika paneloida katto ja ryhtyä tekemään saunaa. Ihan pikaisesti pitäisi siis lyödä jo muutkin lopulliset valinnat lukkoon mm. paneelien, kaapistojen, tason ja valaistuksen suhteen. Onpas ihana päästä hiljalleen tästä aikaa vievimmästä työvaiheesta eteenpäin! Odottelen jo innolla lähiaikoja, kun saadaan alkaa tarkentelemaan tilan yksityiskohtia ja niiden värimaailmaa.

Palataanpa näihin muihin materiaaleihin ja valmistuvaan mikrosementtipinnoitukseen taas myöhemmin täällä blogissa, nyt toivottelen kaikille oikein mukavaa alkavaa pääsiäisviikkoa!

This week our basement took some big steps: walls are now almost ready and we started to install the microcement coating to the floor. The whole space is white now, and therefore it looks much more finished than before. The floor takes still about four (!) layers of microcement, but after that the icrocement coatinng is finally ready.

*tuotteesta saatu alennusta

Kommentit (2)
  1. Vau, kyllä tuosta tulee ihana!

    1. Kiitos! Joo, kyllähän tuo muuttuu 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *