Blogit
Pihkala

REMONTTIKUULUMISET VKO 10

Mukavaa sunnuntaita! Tämä viikko on hujahtanut taas ihan supernopeaan, ja nyt on jälleen aika kerrata viikon remppakuulumiset täällä blogissa. Levytysten merkeissä hujahti tämäkin viikko, ja viikon päätteeksi pääsimme nauttimaan jo muutamasta valmiiksi levytetystä huoneestakin. Ihanaa, kun huonetilat alkavat hiljalleen jo hahmottua!
Vaikka levytettävää on edelleenkin jäljellä, ohentuivat olkkarissa odottavat kipsilevyniput jo mukavasti viikon töiden ansiosta. Alakerran isot huoneet eli ruokasali ja olkkari saivat levyt jo kattoihinsakin, nämä tilat alkavatkin siis näyttämään jo melko hyvältä. Kokonaan levytetty alakerta ei ihan vielä ole, puuhaa riittää vielä keittiössä ja eteisessä. Mutta hyvällä mallilla ollaan sentään jo.
Kattopinnat tekevät yllättävän paljon huoneiden ilmeeseen; kun ne ovat siistit, näyttävät huoneetkin jo heti paljon valmiimmalta. Levyhissi on ollut suurena apuna kattojen levytyksessä, se on jäänyt tönöttämään nyt keskelle huonetta. Vaan kohtapa sitä tarvitaan jo keittiön ja eteisen katoissa.
Suurin edistys tapahtui kuitenkin yläkerrassa, jonka kimpussa heiluttiin suurin osa viikosta. Siellä alkaa näyttämään nyt jo aika hyvältä, molemmat makuuhuoneet on levytetty jo valmiiksi kattoineen päivineen ja aulakin valmistuu kovaa vauhtia. Kylläpä yläkerrankin ilme muuttui, kun tiloja rajaavat väliseinät valmistuivat. Ihan eri fiilis jo tuolla.
Tässä näkymää meidän makkarista työhuoneen suuntaan. Kylppäri jää oikealle ja aula makuuhuoneiden väliin. Muutama kipsilevy puuttuu vielä katosta, mutta kaikki seinät ovat jo valmiit. Eiköhän loputkin levyt löydä paikkaansa ensi viikon aikana…
Viikonloppuna tuli heiluttua myös hieman maalisudin varressa ulko-ovea maalaillen. Alun perin meidän piti kunnostaa talossa ollut vanha ulko-ovi, mutta päädyimme eristysteknisistä (ja esteettisistäkin) syistä hankkimaan kuitenkin ihan kokonaan uuden oven. Tilasin peilioven malliin tehdyn ulko-oven tehtaalta pohjamaalattuna ja maalaan pintamaalin itse; siveltimen vedot tuovat oveen vanhanaikaista tunnelmaa, ja näin myös värisävy ja kiiltoaste olivat vapaasti valittavissa. Ovi vaatii vielä vähintään yhden kerroksen maalia, mutta nyt jo näkee, kuinka siveltimenvedoista tulee ihan eri fiilis tasaisen teolliseen ruiskupintaan verrattuna. Minusta tällaiset yksityiskohdat ovat tärkeitä, näistä se vanhan talon tunnelma tulee.
Sellaista touhuiltiin raksalla tällä viikolla. Ensi viikosta tuleekin kiireinen: lattialankkulähetys tulee näillä näkymin perjantaina, ja sitä ennen pitäisi saada tehtyä monta asiaa: loput seinät ja katot tulisi saada levytettyä, ala- ja välipohjan eristeet puhallettua, kellariin menevät alapohjassa kulkevat sähkövedot tehtyä ja mitähän vielä. Hommaa siis riittää, mutta kylläpä on mukavaa päästä kohta jo lattioidenkin kimppuun, tämä kun tulee muuttamaan sisätilojen ilmettä niin huimasti. Tätä odotellessa on hyvä startata uuteen viikkoon, mukavaa sellaista teille kaikille!

Kommentit (6)

 1. Irmastiina Ruusukummusta

  Hienosti edistyy..:)

  • maija

   Pikkuhiljaa, pikkuhiljaa… Nyt tämä remppa alkaa näyttämään jo vähän valoisammalta, vielä kun lattia saadaan paikalleen niin sitten voi jo vähän hurrata. Vaikka tuskastuttavan pitkä aika vielä siltikin on muuttopäivään…

 2. Maria

  Mikä maalin väri tai koodi tässä ovessa on? Ihana!

  • maija

   Se on Tikkurilan X495. Lisää juttua ovesta on tulossa jahka saamme sen valmiiksi ja paikoilleen. 🙂

  • Maria

   Kiitos. Teidän kodista tulee ihan huippu!

 3. Anonyymi

  Moikka! Ollaan osatamassa juuri vanhaan taloon ulko-ovea. Ja kuin taivaan lahjasta tämä postaus tuli vastaan. Ovenne on IHANA! Voitko vinkata mistä se on tilattu ja onko mittatilaustyönä? Jos se on mitatilaustyötä, olisi loistava jos voisit vinkata oliko se paljon normaalisa listaovia arvokkaampi. Tämä on ihana blogi! Keep on going (:

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *