Blogit
Pihkala

REMONTTIKUULUMISET VKO 10

remppavko10-6-800

Mukavaa sunnuntaita, tässäpä taas viikottainen kurkkaus kellarin tilanteeseen. Mikrosementin asennus edistyy hiljalleen, mutta kyllä on valmiiseen lopputulokseen vielä matkaa. Heh, tulipa sitten valittua melkoisen työläs pintamateriaali kellariin, täytyy vain toivoa, että lopputulos maksaa vaivan. Vähän sama juttu oli esimerkiksi lattioiden lipeöinnissä; kyllä siinäkin työsarkaa ja välihiontoja riitti, mutta eipä hommaa ole tarvinnut jälkikäteen katua. Lipeöity lattia ihastuttaa joka päivä, ja on sitä paitsi osoittautunut tosi helpoksi ylläpitää. Eli työ kannatti, toivotaan että näin käy myös kellarin osalta.

Tällä viikolla testissä oli kellarin osalta pikkuisen eri työvälineet. Niistä johtuen mikrosementtipinnan ulkonäkökin muuttui hieman viikon takaisesta. Seinät saivat uusia kerroksia mikrosementtiä, ja alkoivat näyttää tältä:

remppavko10-3-800 remppavko10-4-800remppavko10-7-800

Työ aloitettiin muovilastalla, sillä se tekee valkoiseen mikrosementtiin tasaisemman värisen pinnan. Metallinen liippi, jolla yleensä mikrosementti levitetään, ”polttaa” vaaleaan mikrosementtiin tummempia, marmorimaisia jälkiä. Sitä emme niinkään halunneet, vaan enemmän tasaisen oloista, väriltään vain vähän vaihtelevaa pintaa. Muovilasta osoittautui kuitenkin aika haastavaksi välineeksi, kun työstettävänä on näinkin suuret pinta-alat: superohutta kerrosta on vaikea levittää muovisen lastan kanssa, sillä joustava muovi antaa liiaksi periksi. Lisäksi muovinen lasta tuppaa kuulemma kulumaan levityksessä, ja mikrosementti paakkuntuu sen reunaan. Työ oli muovisen lastan kanssa aika hidasta, ja siksi työväline vaihtui metalliseen. Sillä levitys kävi miehen mukaan paljon helpommin, mutta tuloksena oli sitten elävämpi pinta ja tummemmat jäljetkin. Sille ei nyt sitten voi mitään, mutta ihan kauniin elävältä pinta näinkin näyttää. Ja ainahan viimeisen kerroksen voi vetää muovilastalla, jos haluaa vielä vähän tasoittaa pinnan väriä.

remppavko10-5-800

Muutamia nurkkia paikkailtiin vielä paksummalla Grueso-mikrosementillä, jota yllä olevassa kuvassakin vielä näkyy. Tämän päälle tulee sitten sileämpi pintaan jäävä mikrosementti, jolloin Grueso jää piiloon. Kyllä vaan sitä paikkailtavaa riittää, huh huh…

remppavko10_1-800

Hiljalleen on kuitenkin aika kääntää katseet myös tilaan tuleviin muihin elementteihin. Jonkin verran niitä onkin jo valmiina odottamassa, ja loput hankinnat pitäisi lyödä lukkoon pian. Yksi valmiina jo olevista asioista on tämä Purmon vesikiertoinen pyyhekuivain*, joka tulee kellariin kodinhoitonurkkauksen yhteyteen. Malli piti olla jo ajoissa tiedossa, jotta putkivedot ja tarvittavat läpiviennit pystyttiin tehdä tähän malliin sopiviksi. Tämä asennetaan vasta viimeisten asioiden joukossa, joten jonkin aikaa patteria täytyy vielä säilöä muualla. Hyvää kannattaa kuitenkin odottaa! 🙂

remppavko10-2-800

Pyyhekuivain on mallia Leros, makuuni juuri sopivan simppeli ja kevyt. Kuivain oli mahdollista maalauttaa RAL-kartastosta poimituilla väreillä, näistä valintani osui keskiharmaaseen sävyyn. Minusta se on kauniin pehmeä sävy vaalean mikrosementin pariksi ja tuo rättipatteriin heti ihan erilaista viimeisteltyä ilmettä. Kaapistojen sävyä en ole vielä valinnut, mutta sen tulee tietysti sopia tähän harmaaseen kuivauspatteriin. Ensisijaisesti ajattelinkin lähteä liikkeelle vähän tummemmasta sävystä, mutta katsotaan mihin tämän kanssa päädytään – kaikki vaihtoehdot ovat vielä avoinna.

Seuraavat viikot tulevat olemaan melkoista haipakkaa, joten saas nähdä milloin näitä remonttijuttuja ehditään edistämään. Palaillaan kuitenkin aiheen tiimoilta taas myöhemmin asiaan. Mukavaa uutta viikkoa!


Our renovation is going on slowly but steadily. Here´s some pictures I took of our basement during this week along with the radiator from Purmo, which will be installed to the laundry area of the basement. I love the soft grey color of it, I have chosen it from RAL color charts.

*tuote saatu

Kommentit (10)

 1. Idis & Interiööri

  Tosi hieno tuo pyyhekuivain ! Olenkin monesti miettinyt, että miksi niiden on aina oltava teräksen värisiä…hyvä kun tulee vaihtoehtojakin.

  Me fundeerattiin mikrosementin laittoa alakerran lattiaan, mutta se uhkaa kaatua juuri tuohon työläyteen. Vaikea juttu, kun samassa huushollissa viisi pyörii ja pitäisi monta kerrosta laittaa. Hieno tulee teidän kylppäristä, eikä näytä minun silmään ainakaan liian ”kuviolliselta” tuo pinta.

  • Maija

   Niin minustakin! Maalattu, vapaasti kartasta valittava väri oli minusta tosi kiva ominaisuus. Heti tulee patterille vähän uutta ilmettä.

   Joo, tuo työn määrä on mikrosementissä kyllä vähän haastava juttu. Pitäisi olla joku kakkostila, jota voisi käyttää sillä aikaa. Meillä ei nyt ole tämän suhteen pulmia, mutta kyllähän remontti venyy kun pintoja päästään työstämään vain kerran pari viikossa, ja se käy vielä näin hitaasti… no, hiljaa hyvä tulee. :))

 2. suvi m

  Aivan ihana tuo pyyhekuivain! Katsoin kyllä ensin, että se on lämpöpatteri. 😀 Mutta on oikein kaunis ja sävykin on ihan nappiin.

  • Maija

   Haha, no itse asiassa onhan se sekin :)) Tuo riittäisi yksinäänkin lämmittämään aika ison tilan, jos vaikka lattialämmitystä ei olisi käytössä.

   Väri tuossa on kyllä kaunis, kivaa vaihtelua niihin kromisiin malleihin!

 3. Maria

  Meillä on lämpöpatterit sekä kuraeteisessä että saunan/kylpytilan pukuhuoneessa. Ensin mainitussa on aivan loistava kuivata lasten hanskat, ulkoiluvaatteet ja märät kengät. Jos nyt valitsisin uudelleen, niin pukuhuoneeseen laittaisin pystysuorilla tangoilla olevan lämpöpatterin kylpypyyhkeille. Sellaisen missä on yläosassa koukut pyyhkeiden ripustamista varten. Niitä löytyy minusta tosi tyylikkäitäkin.

  • Maija

   Joo, uskon tämän olevan tosi näppärä arjessa!

   Purmolla oli sellaisiakin pystymalleja, mietin ensin niitäkin, mutta päädyin kuitenkin tähän. Ajattelin, että ehkä pyyhkeitä tulee pidettyä tässä pariin kertaan viikattuna. Mutta saas nähdä millaiseksi käyttö muodostuu 🙂

 4. Kerttu

  Olette te kyllä aika sissejä teidän remonttiprojektissa, mutta lopputulos on taatusti kaiken vaivan arvoinen. Tsemppiä! <3

  • Maija

   Toivotaan näin! 🙂 Kiitos!

 5. Blue Peony

  Ihanan näköistä pintaa! Kyllä lopputulos varmasti palkitsee!

  • Maija

   Kiitos! Toivotaan näin, yleensä nämä remonttityöt ja vaivannäkö tuppaavat onneksi unohtumaan lopputuloksen valmistuttua 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *