Reelinkitanko keittiössä

Eilinen itsenäisyyspäivä kului kotona kiireettömissä tunnelmissa. Olipa ihana kerrankin jättää työ- ja remppajutut vähän sivummalle, tehdä ruokaa pitkän kaavan mukaan, poltella kynttilöitä ja kuunnella musiikkia. Innostuinpa vielä iltasella hieman kranssintekopuuhiinkin. Toki myös pieniä kotihommia tuli tehtyä ohimennen padan hautumista odotellessa.  Eräs niistä oli tämän reelinkitangon kiinnitys, joka päätyi keittiöön korostamaan sinne rakentuvan shaker-henkisen keittiön tunnelmaa.

Keittiö on vielä kesken ja tämän tangon puoleiset kaappien ovet maalaamatta. Parhaillaan minulla on myös työn alla toisen puolen avohyllykkö, joka kuivuu tällä hetkellä yläkerrassa. Tällaiset pienet somistukset ja valmiit kohdat tuovat kuitenkin paljon iloa keskeneräisyyden keskelle, joten niinpä päätin esitellä nyt tämänkin kohdan keittiöstä. Kohta kohdalta se keittiö kuitenkin etenee ja tällaisten yksityiskohtien avulla alkaa tuntua yhä viihtyisämmältä ja valmiimmalta tilalta.

Olen aina ihaillut tällaisia simppeleitä reelinkitankoja, niistä tulee kivan rentoa tunnelmaa keittiöön. Erityisen hyvin ne sopivat minusta juuri vanhan talon henkeen tuomaan särmää klassiseen ympäristöön. Halusin löytää vanhanhenkisen mallin, joka ei kuitenkaan olisi liian kruusattu, ja löysinkin juuri sopivat helat Sekelskifte-nimisestä puodista. Tangon puolestaan tilasin Helakaupasta, sillä halusin ehdottomasti pitkän tangon ja tätä kautta tangon kuljetus onnistui järkevästi. Yksinkertaisessa esineessä yksityiskohdilla on väliä, ja ihailenkin kauniita kromattuja heloja ja siroja tankoon pujotettavia koukkuja aina ohi kulkiessani. Viimeistelevät tunnelman juuri sopivalla tavalla.

Ulkonäkönsä lisäksi reelinkitanko on myös ehdottomasti funktionaalinen esine, sillä näin tarvittavat pannut ja siivilät ovat heti käden ulottuvilla lieden lähellä. Muutoin tällaisten suurempien tavaroiden säilytyspaikka olisikin keittiön toisella puolella, eli kokkailun lomassa otettavia askelia kertyy näin mukavasti vähemmän. Myös keittiöpyyhkeen saa kätevästi ripustettua tankoon, uunin kahvasta roikkuessaan se nimittäin tulee usein nyhdetyksi muuan nelijalkaisen toimesta. Ja tokihan tuohon saa kivasti esille roikkuvia sipuli- tai hedelmäkoreja, esiliinan tai nyt joulunaikaan vaikka pienen kranssinkin tai muuta pientä koristetta. Luulenkin, että tangossa olevat tavarat tulevat elämään useinkin aina kulloisenkin tarpeen mukaan.

Keittiöstä on muutenkin tullut jo lempipaikka, se on pieni mutta kodikas. Parhaillaan uunissa paahtuvat appelsiininviipaleet, ja niistä leviävä tuoksu täyttää koko alakerran. Tänä jouluna perinteisten joulumenojen peruunnuttua ajattelinkin viettää aikaa enemmän keittiössä ja kokeilla kaikenlaisia ihania reseptejä. Ja toki vielä maalailla ahkerasti, jotta kyökki tulisi jouluksi jo ihan täyteen kuntoon.

Kommentit (2)
  1. Näyttääpä ihanalta reelinkitanko ja niin tarpeellinen.

    1. Kiitos paljon ja niinpä, tässö säilyvät asiat kivasti ollen heti käden ulottuvilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *