Raikkautta makuuhuoneeseen

Tiedättekö sen fiiliksen, kun joskus kohdalle sattuu niin ihana valo, että on pakko kaivaa kamera esille saman tien sen nähdessään? Minulle käy näin usein, ja pysähtelenkin vähän väliä kotona tai kaupungilla jonkin erityisen ihanan hetken houkuttamana. Viimeiset päivät ollaan saatu nauttia huikeasta auringonvalosta ja vitsit, miten hyvää se tekeekään pitkän harmaan kauden jälkeen. Niinpä kun aamulla makkarissa odotti tämä erityisen hieno valo, oli pakko napata kamera esiin. Kuviin tallentui raikas, jo vähän kevättäkin enteilevä makuuhuone – juuri tällaista valoa olenkin jo pitkään kaivannut.

Tällä viikolla kävin kirjastossa ja päivitin taas yöpöytäni lukulistaa. Olen todennäköisesti maailman viimeinen ihminen, joka lukee Donna Tarttin Tiklin (samoin kuin Zlatanin elämänkerran), mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Viime vuonna elvyttelin unohtunutta lukuharrastustani, ja tänä vuonna aion pitää tästä ehdottomasti kiinni. Lukeminen on niin ihanaa vaihtelua kaiken päätteellä istumisen lomaan, ei voi liiaksi suositella. Mona muuten jakaa säännöllisesti loistavia kirjavinkkejä – kannattaa kurkata jos inspis on tämän suhteen hukassa.

Lakanat ovat hävyttömän ryppyiset, mutta ei voi mitään – tämä on sitä autenttista tunnelmaa, heh. Nyt kiehtoo raikkaus ja valkoiset lakanat ovatkin päätyneet sänkyyni jo useamman pesukierron ajan. Nakkasin niiden seuraksi vanhan oljenkeltaisen silkkityynyni, tykkään niin tämän sammutetusta sävystä. Pienet väripisteet innostavat juuri nyt, ja niiden avulla valkoisia lakanoita voi muunnella loputtomiin. Juuri nyt värikkäät lakanat tuntuisivat liialliselta, mutta tällainen yksi väripiste on puolestaan ihanan energinen. Hiljalleen kohti kevättä ja myös keväisempää kotia.

Mikähän siinä onkin, että näin vuoden alussa tulee aina väistämätön uudistusvimma: tekee mieli siivota, karsia, raikastaa ja huoltaa kuntoon sekä kotia että itseä. Aloitella terveellisempiä elintapoja, kiinnittää huomiota kauneudenhoitoon ja skarpata vähän joka saralla. Itselle paras porkkana reippaan fiiliksen saamikseksi on puhdas ja raikas koti: juuri nyt se tarkoittaa kunnon siivousta, valkoisia pintoja ja pieniä väriläiskiä – ehkäpä voisi hankkia vähän tuoreita kukkiakin tätä boostaamaan. Erityisesti kaipaan raikkautta ja selkeyttä juuri makuuhuoneeseen. Juuri nyt on hyvä ihan näin, mutta seuraavanlaiset jututkin inspiroivat kovasti juuri tällaisen freesin tunnelman saavuttamiseksi:

Resident via Artilleriet / Hay / Hay / Pholc via FDS

Raikasta raitaa, skarppia tunnelmaa ja heleitä värejä – ne innostavat kovasti juuri nyt. Etenkin nuo Hayn raitalakanat näyttävät olevan sellaiset, joista en tunnu pääsevän millään yli. Ehkäpä siinä on siis perusteltu hankinta kevääseen. Myös viikunapuu on ehkä saatava – näitä on useampi minulla ollutkin, mutta ne tuppaavat kupsahtamaan aina samaan syssyyn pudottaessaan syksyllä lehtensä. Onneksi uusi kevät on kuitenkin aina uusi mahdollisuus.

Ihanaa viikonloppua!

Kommentit (2)
  1. Hei vain,
    Mistäköhän on peräisin tuo sinun ”helmalakana” eli runkopatjan ympärillä oleva valkoinen asia?

    T. Emma

    1. Heippa! Tämä helmalakana on Ikeasta. Minusta tämä malli on kivan moderni, kun ei ulotu lattialle asti, vaan on ikään kuin huppumaisena vain patjan päällä. Miinuksena sanottakoon kuitenkin, että tämä on vähän löysä paikassaan, ja lopputulos on vähän turhan ryppyinen…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *