Raidat mielessä

Olenkin jo moneen otteeseen todennut kärsiväni tällä hetkellä ihan valtavasta raitakuumeesta. Olen yrittänyt taltuttaa tätä etsiskelemällä sopivaa raitatyynyä olkkariin, sillä tämä on helpoin ja edullisinkin tapa taltuttaa kuume ja tuoda vähän uutta ilmettä tilaan. Nykyisellään koristetyynyvalikoimani on melko suppea ja kestäisi kyllä muutamat lisäyksetkin, vaihtelunhaluisena kun näitä on kiva välillä pyöritellä edestakaisin. Sopivia raitoja en ole kuitenkaan onnistunut löytämään, joten pahimpaan hätään pyöräytin tyynyn vanhasta keittiöpyyhkeestäni. Ompelukonekin minulta nykyään löytyy, joten tällaiset hätäratkaisut onnistuvat käden käänteessä. Mitäpä sitä ei tekisi akuutin sisustushimon iskiessä!

Olen tällä hetkellä innostunut oman kotini suhteen melko maanläheisestä ja klassisista jutuista. Väripilkahduksista ja raikkaudestakin toki, mutta eivät nämä minusta sulje pois toisiaan. Tuolla tällä hetkellä olohuoneessa majailevalla matolla on myös vähän sellainen vaikutus, että sen ympärille tekee mieli kasata kaikenlaista rentoa ja vähän boho-henkistäkin; siksipä tuollaiset reippaat raidat sopivatkin minusta hyvin sen seuraan. Kevään tullen matto saa vaihtua taas raikkaampaan sisaliin, mutta vielä hetken haluan nauttia maton tuomasta pehmeästä ja muhkeasta tunnelmasta – kuten myös matolla viihtyvä Kerttu-koirakin.

Jännä, miten yksikin pieni kuosi voi ryhdittää ympäristöään niin paljon! Muuten olen ollut tosi laiska olkkarin somistamisessa, samat tekstiilit ovat pyörineet sohvalla koko talven. Joskus tällainen supersimppeliys ja tietynlainen anonyymiyskin viehättää.

En ole kuitenkaan ihan varma, tyydynkö tähän viritelmääni, sillä raitajutut innostavat edelleen. Niinpä tein pienen scouttauksen raitakuoseita, jotka kiinnostavat tällä hetkellä eniten:

Hay / Marimekko / Marimekko / Hay / Hay

Parhaat raita-apajat taitavat olla itseoikeutetusti Marimekolla. Etenkin heidän uuden värityksen saanut Tiiliskivi-tyyny kiinnostelisi, vaikka varsinaisesti ei raitaa olekaan, sama ryhdittävä fiilis kuitenkin on ruutukuviossakin. Myös Haylla löytyy kiinnostavia juttuja; etenkin nuo kuvan Eté-raitalakanat, joita ei harmikseni saa tuplakoossa. Tuollainen tasaraitainen tyyny on lähimpänä sitä mitä olen etsimässä, ja sellainenkin löytyisi Hayn valikoimista. Mikähän siinä onkin, että selkeät tasaraidat tuntuvat juuri nyt niin raikkailta, oletteko te havainneet samaa?

Kommentit (6)
  1. Minun leveäraidalliset lakanat ovat Ristomatti Ratian tuotantoa.

    1. Tosiaan, hänenkin tuotannossa on reipasta raitaa. 🙂

  2. Hei, mistä löysit myynnissä noita HAY lakanoita? Ne olis tosi kivat meille 🙂 Tasaraita kiinnostaa paljon. Himoa lievittää yksi tasaraitanen puuvillapaitis, joka on valkoista ja vaaleansinistä..

    1. Olen löytänyt niitä toistaiseksi vain ulkomaisista nettikaupoista (esim. Design Delicatessen), mutta kyllä varmaan tilaus suomalaisten Hayn jälleenmyyjien kautta onnistuu, mikäli näitä saa tilattua yksittäin. On kyllä ihanat, just tuollainen leveä tasaraita kiinnostaa minuakin eniten! Mulla on suurimpaan himoon paitsi tuo itse kyhätty tyyny, myös Marimekon Jokapoika-paita :))

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *