Pysäyttävän kaunis Hotel Rantapuisto

*majoitus saatu blogin kautta

Tämä syksy on alkanut aika kiireisissä merkeissä ja olen huomannut, että töiden ja remonttijuttujen vastapainoksi kaipaan nyt erityisen paljon rentouttavaa vapaa-aikaa, luontoa ja kaikenlaista mukavaa tekemistä. Viime viikonloppuna pakkasin kamat ja suuntasin pienelle minilomalle Helsinkiin – tällä kertaa en kuitenkaan kaupungin ytimeen, vaan Meri-Rastilan luonnonläheisiin ja merellisiin maisemiin. Sain nimittäin kutsun yöpyä Hotel Rantapuistossa*, joka tarjosi täydelliset puitteet pieneen rentouttavaan irtiottoon luonnonläheisellä sijainnillaan, hyvällä ruoallaan ja sykähdyttävällä 60-luvun arkkitehtuurillaan.

Hotellin arkkitehtuuri on sykähdyttävän kaunista. Hotellin näyttävä päärakennus on valmistunut vuonna 1963 ja on suunniteltu alun perin pankin koulutuskeskukseksi. Rakennuksessa on jäljellä paljon tuolle ajalle tyypillisiä piirteitä: siipirakennuksia, atrium-pihoja, suuria ja avaria tiloja sekä linjakkaita kokolasisia käytäviä. Kauniit materiaalivalinnat, valon kulku ja linjakas arkkitehtuuri pysäyttivät – tällaista ei ole ihan joka paikassa. Ihastelin myös lukuisia alkuperäisiä sisustuselementtejä, kuten takkoja, valaisimia ja upeita kattorakenteita. Rakennuksen on suunnitellut Alvar Aallon arkkitehtitoimistossakin työskennellyt Ragnar Ypyä arkkitehtivaimonsa Martta Ypyän kanssa, ja aaltomaiset vaikutteet näkyvätkin arkkitehtuurissa selkeästi.

Arkkitehtuurin lisäksi sykähdytti ympäröivä luonto: hotelli sijaitsee ihan meren rannalla, ja tarjoaa hyvät mahdollisuudet kaikenlaiseen ulkoiluun ja harrastamiseen. Hotellin kautta järjestyvät esimerkiksi erilaiset Natura Vivan SUP- ja melontaretket, ja hotellivieraille maksuton mukavan kokoinen Easy Fitin kuntosalikin löytyi ihan naapurista. Tällä kertaa ulkoilu jäi omalta osalta kävelyihin meren rannassa ja läheisillä luontopoluilla, se oli juuri sopivan leppoisaa ajanvietettä tälle viikonlopulle.

Hotellihuone oli sinällään vaatimaton, mutta oikein siisti ja viihtyisä. Parasta huoneessa oli ehdottomasti isot ikkunat ja upea, suoraan merelle antava näkymä. Rakastan juuri tällaisia 60-70-lukujen isoja ikkunapintoja ja niiden tuomaa tunnelmaa, tuovat luonnon niin kauniisti osaksi sisätiloja. Tuossa olisi voinut istua pitkät tovit vain tuijottelemassa kaunista näkymää.

Arkkitehtuurin ja luonnon lisäksi täytyy nostaa esille myös ruoka. Nautimme matkaseurani kanssa hotellissa kolmen ruokalajin illallisen hotellin ravintolassa, joka oli tosi viihtyisä ja tunnelmallinen: alkuperäisessä takassa paloi tuli, pöydissä oli kynttilät ja kauttaaltaan lasia olevat ikkunaseinät tarjosivat upeat näkymät ympäröivään luontoon. Seuraavana päivänä vuorossa oli sunnuntaibrunssi, joka ei sekään pettänyt – ja niinhän siinä kävi, että lähestulkoon kierimme takaisin kohti Turkua runsaan brunssin jälkeen.

Pieni miniloma oli oikein paikallaan; usein sitä unohtaakin, kuinka jo pienikin maisemanvaihdos virkistää. Voin suositella ehdottomasti Hotel Rantapuistoa hyvän ruoan, luonnon ja arkkitehtuurin ystäville, paikka sopii loistavasti vaikkapa pienelle rentouttavalle pariskuntalomalle. Jännitystä etsivät voivat löytää viihdettä myös hotellin pakoelämyksistä – tekemistä löytyy varmasti moneen makuun.


Last weekend I was on a mini holiday trip in Helsinki and stayed in Hotel Rantapuisto. Located in the middle of nature by the sea, the place was so lovely and relaxing. Also I enjoyed the imposing architecture of the building which is built in 1963 originally as a training center for a bank. Highly recommended for all nature, architecture and food enthusiasts.

*hotelliyö saatu/hotel stay gifted

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *