PUUTARHAUNELMIA

Uppouduin sateisen lauantai-iltapäivän myötä selailemaan vanhoja kuva-arkistojani. Katse eksyi etenkin viime vuosien puutarhakuvien pariin, tähän aikaan vuodesta kun ajatukset siirtyvät väkisinkin sisätiloista ulos pihalle. Vanhaa puutarhaa on kieltämättä vähän ikävä; siellä varmaankin kirsikkapuu lopettelee juuri kukintaansa, angervot levittävät huumaavaa tuoksuaan ja syreenit ja omenapuut kehittelevät paraikaa nuppujaan kuun taitteen kukkaloistoa varten. Edelliskesänä istuttamani ruusut ovat varmaankin kasvaneet hurjasti, niiden kukista saimme nauttia jo ensimmäisenä vuonna. Jos vain suinkin sopiva kolo löytyy, taidan istuttaa samanmoisia myös uuden kodin puutarhaan. Piikit ovat kieltämättä vähän inhoja, mutta koko kesän kestävä upea kukkaloisto ehdottomasti muutaman pistäväisen arvoinen.
Uuden kodin puutarhan kimppuun tuskin pääsemme tänä kesänä, alkusyksyn projektiksi saatamme ottaa etupihan, mutta takapihan puutarhan raakkaaminen jäänee tuleville kesille. Unelmoin siististä, mutta pikkuisen rehottavasta vanhasta puutarhasta, näiden kuvien tunnelma liippaa tosi läheltä. Pienellä karsimisella ja perennojen istutuksella tällaiseen lopputulokseen ei välttämättä ole kovin vaikea päästäkään, sen verran runsas tilanne pihalla on jo nyt. Etupihalle on puolestaan tulossa siisti kivetys, ehkä noppakiveä tai yksinkertaista betonilaattaa, istuskelupaikka ja jotakin vanhaa aitakasvia puuaidan kylkeen. Saas nähdä, saadaanko syyskesällä tämä homma jo etenemään.
Sellaisia unelmia täällä tänä sateisena lauantaina. Huomenissa suuntaamme taas raksalle, ja luvassa on tuttuun tapaan raporttia kuluneen viikon tapahtumista. Siellä seinät ovat saaneet lopullisen värinsä ja kaikkea muutakin jännää tapahtunut, palaillaan näihin tunnelmiin paremmin huomenna.
Mukavaa lauantaita!
Pictures of my previous garden from last few years. I must say I slighlty miss my flowers, trees and times we spent there, but luckily I now have a new garden to continue with. This summer we´ll be too busy to build the garden, but at least I can start dreaming of it. And if we are lucky and get the house done, we´ll be able to start with our front yard in the autumn. That would be pretty enough for me.
Kommentit (2)
  1. Hannele Ruusukummusta
    15.5.2016, 07:02

    Vanhaa pihaa on täälläkin aina joskus tullut ikävä…eikä meidän pihasta noin kaunista varmaan koskaan saakkaan, kuin kuvassa. Onneksi ruohonleikkuupäiviä ja lumenluntipäiviä on välillä, niin huomaa, että onhan tämä mukava tämä PIENI piha..:))

  2. Jotenkin minusta piha on vielä eri juttu kuin sisätilat; siellä kun on kuitenkin itse istutettuja kasveja, puuntaimia ja muuta sellaista, jotka ovat vaatineet hoitoa ja vaalimista. Ovat tässä mielessä ehkä jollain tavalla henkilökohtaisempiakin juttuja kuin sisällä, tavarat kun kuitenkin saa aina mukaansa.

    Mutta joo, kyllä isommassa pihassa on ne huonotkin puolensa, tämä kulunut talvi ja syksy oli kyllä toisaalta ihan mukava viettää kerrostalossa 😉 Lumenluontihommia, kitkemistä ja haravointia ei niinkään ole ikävä. Siinä pieni piha vie kyllä voiton. Ja tunnelmallisia kesäkeitaitahan pystyy luomaan kivasti pienellekin pihalle tai parvekkeelle. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *