Pihkala
Pihkala

Puuta keittiössä

Harmaat, tummat, murretun sävyiset ja yleensäkin ”värilliset” keittiöt ovat pitäneet keittiötrendien kärkipaikkaa jo pidemmän aikaa. Mutta trendeillä on tapana tulla, mennä ja vaihtua ajan mittaan – ja vaikka tällaiset keittiöt näyttävät minusta edelleenkin tosi hyviltä ja ajattomilta, voisin ennustaa, että hetken päästä näiden suurin suosio alkaa taittua. Viime aikoina on näkynyt merkkejä eritoten klassisen puun palaamisesta keittiöön ja voisinkin veikata, että erilaiset puiset ja viilupintaiset ovet ovat tulevaisuudessa yhä suurempi osa trendikkäitä sisustuksia. Keittiövalmistaja Ballingslöv julkaisi vastikään uuden tammipuisen keittiömallin, joka on minusta ihan huikean kaunis. Niin kaunis, että se oli pakko nostaa esille täällä blogissakin:

Pidän todella paljon keittiön tyylipuhtaasta ja ajattomasta ilmeestä. Se tuo kaunista kontrastia lofthenkisiin mustiin ruutuikkunoihin ja pehmentää tilaa sopivasti. Parhaiten tällainen puinen keittiö sopiikin minusta moderneihin, linjakkaisiin ja muilta materiaaleiltaan niukkoihin tiloihin, joihin se tuo juuri sopivasti lämpöä ja tunnelmaa. Perinnehenkisissä kohteissa yhdistelmä saattaa puolestaan olla jo vähän liikaa, vaikka toki simppeli ja klassinen tammi moneen taipuukin.

Yleisen ilmeen lisäksi tykkään keittiökokonaisuuden pienistä oivaltavista ratkaisuista: kaunis avoimeksi jätetty kolo rikkoo isoa yhtenäistä kaappiseinää, ja saarekkeen päädyssä reelinkitanko tekee saman jutun. Tällaisilla pienillä asioilla keittiöön tulee heti vähän enemmän lämpöä ja persoonallisuutta.

Voisitteko te ajatella puista keittiötä kotiinne?


Kitchen manufacturer Ballingslöv has launched a new kitchen collection called Selected Oak. I like very much the simple and classic look of it, oak cabinets look particularly good in modern and simple environments like in these pictures. I think that wooden kitchens are the next trend on kitchen market, what do you think?

kuvat/photos Ballingslöv

Kommentit (9)

 1. Pirpu

  Ihana tämä keittiö! Haluaisin ehdottomasti puisen keittiön tulevaan taloomme, mutta hirveästi ei tunnu Suomessa valikoimaa olevan. Koivuviilua kyllä mutta se ei ole ihan mitä haen.. Ja sitten pitäisi mätsätä vielä parkettilattiaan, ja olla hyvin ajaton -haastavaa!

  • Anna

   Pirpu, suosittelen teettämään halutunlaiset aitoviilu ovet jos ei valmiina löydy (jos kiinnostuit, voin vinkata hyvästä paikasta). Itse tein niin pari vuotta sitten kun teimme keittiöremonttia, eikä kenelläkään valmistajalla ollut tietenkään sileitä, tiikkiviilupintaisia ovia joita etsin. Löysin levyvalmistajan jonka valikoimiin kuului melkein kaikki mahdolliset viilut, levymateriaaleissa oli valinnanvaraa ja loppupelissä hintakin oli oikein passeli (edullinen). Päädyin sellaiseen vaihtoehtoon, että tein itse ovilevyille saranoinnin ja pintakäsittelyn. Halusin tämän ehdottomasti, että sain öljyvahatut pinnat. Valmisovissa kun on aina paksu muovilakka, jolloin kaunis aitovilu menee hukkaan. Hieman siis omaa työtä, mutta lopputulos juuri niin kuin halusin.

  • Maija

   Tuo on kyllä ihan totta, valmiina ei valikoimaa tunnu olevan ihan hirveän paljon. Anna vinkkasikin hyvin tuosta teettämisestä, vaivaa se toki vaatii mutta lopputulos on varmasti sen arvoinen. Nuo öljyvahatut tiikkiviiluovet kuulostavat kyllä ihan huikeilta, voin vain kuvitella miten mielettömiltä ne näyttävät luonnossa! Minuakin alkoi vähän kiinnostaa tuo levyvalmistaja, vaikka välitöntä tarvetta sille ei olekaan… 🙂

 2. Puuraitti

  Komppaan. Me teetärimme myös puusepällä viilukeittiöimme. Hinta oli yllättävän maltillinen. Viilut jatkuvat kauniisti osiosta toiseen, mitä keittiöfirmojen kautta ei yleensä saa.

  • Maija

   Kuulostaa tosi hyvältä! Ja tuo teetetyn työn hinta voi tosiaan yllättää positiivisesti: usein vallitsee sellainen yleinen luulo, että kaikki teetetty maksaa maltaita, vaikka eihän se näin ole.

 3. Anna

  Itse laskeskelin, että sen minkä maksoin noista teetetyistä ovista, olisin saanut runkovalmistajan valikoimista ainoastaan halvimmasta päästä olevat täyskiiltävät ovet, eli olin todella positiivisesti yllättynyt hinnasta. Lisäksi pystyin valitsemaan viiluksi suoraviilun, joka on syykuvioinniltaan levollisempi ja ovien sisäpintaan b-luokan viilun, joka taas laski hintaa.

  • Pirpu

   Kuulostaa kyllä upealta tuo teidän ratkaisu! Ja olen myös kuullut, ettei puusepällä teettäminen välttämättä ole niin kallista kuin luullaan, joten se voisi olla ihan varteenotettava vaihtoehto. Ehkä maallikolle tuntuu vain vähän työläältä vaihtoehdolta; mitoittaminen jne. Ehkä vain luuloa 🙂 Mutta kiinnostaa toki vinkki hyvästä paikasta! Kiitos!

  • Maija

   Oho, no siinä tapauksessa oli kyllä edulliset kaupat! Varmasti ihan mieletön ratkaisu kaikin puolin!

   Onhan tuo varmasti vähän työläämpi ratkaisu, mutta puusepältäkin saa varmasti apua mitoittamiseen, ykistyiskohtien miettimiseen jne. Se isoin työ onkin varmasti juuri hyvän ja luotettavan tekijän löytyminen, ja sen suhteen kaikki tällaiset vinkit ovatkin kullan arvoisia 🙂

 4. Anna

  Mitoittamisen kanssa ei ollut ongelmia, kun rungot otettiin keittiöliikkeestä ja niiden ovimittojen mukaan tilasin ovilevyt. Saranoinnin mitoittamisen kanssa tein niin, että ostin keittiöliikkeestä halvimman mahdollisen valkoisen ovilevyn, josta sain saranan paikat mitattua. Tuo mitoitusovi tuli sitten käytettyä peitelevynä toisessa paikassa. Instagramtililläni on muutamia kuvia keittiön ovista @aatos_anna

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *