Puuta keittiössä

Harmaat, tummat, murretun sävyiset ja yleensäkin ”värilliset” keittiöt ovat pitäneet keittiötrendien kärkipaikkaa jo pidemmän aikaa. Mutta trendeillä on tapana tulla, mennä ja vaihtua ajan mittaan – ja vaikka tällaiset keittiöt näyttävät minusta edelleenkin tosi hyviltä ja ajattomilta, voisin ennustaa, että hetken päästä näiden suurin suosio alkaa taittua. Viime aikoina on näkynyt merkkejä eritoten klassisen puun palaamisesta keittiöön ja voisinkin veikata, että erilaiset puiset ja viilupintaiset ovet ovat tulevaisuudessa yhä suurempi osa trendikkäitä sisustuksia. Keittiövalmistaja Ballingslöv julkaisi vastikään uuden tammipuisen keittiömallin, joka on minusta ihan huikean kaunis. Niin kaunis, että se oli pakko nostaa esille täällä blogissakin:

Pidän todella paljon keittiön tyylipuhtaasta ja ajattomasta ilmeestä. Se tuo kaunista kontrastia lofthenkisiin mustiin ruutuikkunoihin ja pehmentää tilaa sopivasti. Parhaiten tällainen puinen keittiö sopiikin minusta moderneihin, linjakkaisiin ja muilta materiaaleiltaan niukkoihin tiloihin, joihin se tuo juuri sopivasti lämpöä ja tunnelmaa. Perinnehenkisissä kohteissa yhdistelmä saattaa puolestaan olla jo vähän liikaa, vaikka toki simppeli ja klassinen tammi moneen taipuukin.

Yleisen ilmeen lisäksi tykkään keittiökokonaisuuden pienistä oivaltavista ratkaisuista: kaunis avoimeksi jätetty kolo rikkoo isoa yhtenäistä kaappiseinää, ja saarekkeen päädyssä reelinkitanko tekee saman jutun. Tällaisilla pienillä asioilla keittiöön tulee heti vähän enemmän lämpöä ja persoonallisuutta.

Voisitteko te ajatella puista keittiötä kotiinne?


Kitchen manufacturer Ballingslöv has launched a new kitchen collection called Selected Oak. I like very much the simple and classic look of it, oak cabinets look particularly good in modern and simple environments like in these pictures. I think that wooden kitchens are the next trend on kitchen market, what do you think?

kuvat/photos Ballingslöv

Kommentit (9)
  1. Ihana tämä keittiö! Haluaisin ehdottomasti puisen keittiön tulevaan taloomme, mutta hirveästi ei tunnu Suomessa valikoimaa olevan. Koivuviilua kyllä mutta se ei ole ihan mitä haen.. Ja sitten pitäisi mätsätä vielä parkettilattiaan, ja olla hyvin ajaton -haastavaa!

    1. Pirpu, suosittelen teettämään halutunlaiset aitoviilu ovet jos ei valmiina löydy (jos kiinnostuit, voin vinkata hyvästä paikasta). Itse tein niin pari vuotta sitten kun teimme keittiöremonttia, eikä kenelläkään valmistajalla ollut tietenkään sileitä, tiikkiviilupintaisia ovia joita etsin. Löysin levyvalmistajan jonka valikoimiin kuului melkein kaikki mahdolliset viilut, levymateriaaleissa oli valinnanvaraa ja loppupelissä hintakin oli oikein passeli (edullinen). Päädyin sellaiseen vaihtoehtoon, että tein itse ovilevyille saranoinnin ja pintakäsittelyn. Halusin tämän ehdottomasti, että sain öljyvahatut pinnat. Valmisovissa kun on aina paksu muovilakka, jolloin kaunis aitovilu menee hukkaan. Hieman siis omaa työtä, mutta lopputulos juuri niin kuin halusin.

    2. Tuo on kyllä ihan totta, valmiina ei valikoimaa tunnu olevan ihan hirveän paljon. Anna vinkkasikin hyvin tuosta teettämisestä, vaivaa se toki vaatii mutta lopputulos on varmasti sen arvoinen. Nuo öljyvahatut tiikkiviiluovet kuulostavat kyllä ihan huikeilta, voin vain kuvitella miten mielettömiltä ne näyttävät luonnossa! Minuakin alkoi vähän kiinnostaa tuo levyvalmistaja, vaikka välitöntä tarvetta sille ei olekaan… 🙂

  2. Komppaan. Me teetärimme myös puusepällä viilukeittiöimme. Hinta oli yllättävän maltillinen. Viilut jatkuvat kauniisti osiosta toiseen, mitä keittiöfirmojen kautta ei yleensä saa.

    1. Kuulostaa tosi hyvältä! Ja tuo teetetyn työn hinta voi tosiaan yllättää positiivisesti: usein vallitsee sellainen yleinen luulo, että kaikki teetetty maksaa maltaita, vaikka eihän se näin ole.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *