Blogit
Pihkala

POSTIKORTTEJA TENERIFFALTA

teneriffa5-800

Terveiset kotisohvalta, nyt ollaan palailtu reissulta takaisin tänne koto-Suomeen. Ja mikä paluumatka meillä olikaan! Lentomme oli 13 tuntia myöhässä, joten matka venyi päivän verran aiettua pidemmäksi. Lomalle sattunut yksi ekstrapäivä ei ollut oikeastaan yhtään hullumpi juttu, vaikka lennon myöhästyminen aiheutti aikamoista sekoilua matkanjärjestäjän keskuudessa. Päivä meni hotellihuoneetta matkalaukkuja roudatessa, odottelussa ja paikanvaihdoksissa, mutta ehdittiinpä sentään karata hetkeksi vielä rannallekin. Kotiin oli kuitenkin aika kiva palata, viivästyksen myötä olo alkoi olla jo aika rättiväsynyt.

teneriffa1-800

teneriffa13-800

teneriffa3-800

teneriffa7-800

Matkalla oli kuitenkin ihanaa, ja Teneriffa yllätti positiivisesti. Olen aiemmin ollut Kanarialla kerran, mutta tämä saari oli itselle vieras. Me majoituimme Costa Adejeen, joka oli alueena selvästi Las Americasia ja Los Christianosia rauhallisempi; yökerhoja ja ostoskeskuksia oli vähän, mutta kauniita maisemia, rantaviivaa ja laadukkaita ravintoloita ihan kulman takana. Loma menikin lähinnä altaalla löllötellessä, ympäristöä tutkiessa ja pitkiä matkoja kävellessä. Americasin hulinaankin oli kohtuullinen kävelymatka, ja muutamana päivänä tuli kierrettyä vähän myös siellä. On mukava nähdä erilaisia paikkoja, mutta jos minulta kysytään, niin kyllä meidän alueen rauhallisuus veti ehdottomasti pisimmän korren. Hotellimme oli superkiva Riu Arecas, josta kirjoittelen myöhemmin vielä lisää. Mukavan rauhallista menoa, lämmitetyt altaat (se infinity pool!) ja törkeän hyvää ruokaa, jota on jo nyt ikävä. Voisin palata toistekin.

teneriffa8-800

teneriffa2-800

teneriffa6-800

Matkalla kuitenkin eniten ihastutti maisemat. Näiden suhteen Teneriffa oli tosi monipuolinen. Oli turkoosia vettä ja tropiikkimaista rantaviivaa, mutta myös tuliperäisen saaren kaunista karuutta. Matkasimme yhdeksi päiväksi katsomaan saarella sijaitsevaa Teide-tulivuorta, joka on kolmanneksi suurin koko maailmassa. Tältä matkalta taltioitui kameraan ihan huikeita maisemia! Palaan matkatunnelmiin vielä muutamaan otteen aina sisustusjuttujen lomassa, sillä kamera pullistelee kuvia, joita ei henno jättää julkaisematta. Muistikortin koluaminen saa kuitenkin jäädä toiseen kertaan – nyt kutsuu kotisohva ja orientoituminen huomiseen työpäivään. Palataanpa siis näiden pariin vähän tuonnempana!

teneriffa14-800


Greetings from Tenerife! We spent a lovely holiday there and came back home today. During our trip we stayed in Costa Adeje, which was really comfortable, calm and beautiful place. Nevertheless it was only a short walk to the shopping centers and restaurants of Play de las Americas. I really liked the island, the landscape of it was so beautiful: turquoise tropical beaches but also rocky mountains and bare nature.

Kommentit (4)

 1. lukija

  Ihanalta näyttää! Ja todellakin odotan postaustasi tulivuorikuvilla. Ehkä joskus itsekin tuonne.

  • Maija

   Oli kyllä ihania maisemia! Kiva kuulla, näpyttelen tulivuorijuttua jossain vaiheessa viimeistään ensi viikolla. Siellä oli kyllä aika huimia näkymiä, taas ihan erilaisia maisemia näihin kuviin verrattuna.

 2. Blue Peony

  Tulipa hyvä mieli näistä lomakuvista! En ole koskaan käynyt Kanarialla, mutta nyt mietimme ensi joulun viettämistä matkoilla ja Kanariakin on vaihtoehtona käynyt mielessä. Haluaisin valoa ja Suomea lämpimämpää, rantakeli ei ole ensisijainen toive, mutta kaupunkilomallakaan en haluaisi räntää niskaan…

  • Maija

   Kiva kuulla :)) Kanaria on kyllä siitä kiva kohde, että ilmasto on näin suomalaisittain tosi miellyttävä. Ei liian kuuma ja hikinen, mutta kuitenkin auringosta pääsee nauttimaan. Ja näillä saarilla on kyllä paljon nähtävää ja muutakin kuin sitä turismia, jos vaan lähtee hotellikeskittymistä vähän pidemmälle tutkailemaan…

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *