Pop Å tulee taas Turkuun!

Jokin aika sitten olin viettämässä iltaa mitä ihanimmissa puitteissa. Turun Humalistonkadulle, keskustan ja juna-aseman väliin avautuu huomenna torstaina Pop Å, kodin ja kaupan yhdistelmä, ja me pääsimme Hennan ja Annen kanssa tutustumaan tunnelmiin jo hieman etukäteen. Mukana oli myös Susanna ja Anna Pop Å:lta ja Bette Be Designilta, tunnemme kaikki jo pitkältä ajalta ja olikin ihana päästä pitkästä aikaa vaihtamaan kuulumisia. Samalla tietysti pääsimme ihailemaan kaunista showroomtilaa, jonka haluan ehdottomasti esitellä myös täällä blogin puolella. Sen verran inspiroiva tila oli nimittäin kyseessä!

Turkulaisille Pop Å saattaa olla jo tuttu konsepti, mutta avataanpa asiaa vielä hieman tarkemmin. Kyseessä on siis kaupan ja kodin yhdistelmä, joka jo useina vuosina on avautunut rajatuksi ajaksi pop up -tyylisesti toinen toistaan kauniimmissa kodeissa. Nyt Pop Å on tullut jäädäkseen ja tämä Humalistonkadun showroom on pysyvä. Se on tosi kiva uutinen, sillä tämän kaupungin designskene kaipaa ehdottomasti tällä hetkellä lisää vahvistusta.

Humalistonkadun tilat jakautuvat kolmeen kerrokseen: kivijalan kauppaan, yläkerran showroomtyyppiseen Pop Å -asuntoon sekä ullakkotilaan. Kaupasta löytyy tuotteita kotimaisilta brändeiltä kuten Be Designilta, Finartelta ja Made by Choicelta, lisäksi bongasin hyllyistä ainakin Cozyn kirjoja, Hetkisen kosmetiikkaa sekä muita erilaisia piensisustustuotteita. Tilasta löytyy myös Duratin ja Kitzenin showroomit mallikalusteineen. Yläkerran Pop Å -asunto on sisustettu suomalaisilla tuotteilla ja vuokrattavissa heinäkuun alusta vaikka vain muutamaksi yöksi kerrallaan. Mikä ihana idea järjestää vaikkapa pieni illanvietto tai kokoontuminen kavereiden tai vaikka työporukan kesken!

Kuvan vuodesohva on Bette Eklundin Pedrolle suunnittelema – ehkä kaunein vuodesohva, jonka olen nähnyt. Vielä protovaiheessa oleva sohva tulee myyntiin kesän aikana.

Tilat ovat jo itsessään tosi inspiroivat ja huokailimmekin vuoron perään tilojen, siellä kulkevan valon ja tietysti kauniiden tuotteiden perään. Ihastelin etenkin Made by Choicen puuhuonekalujen kauniita muotoja, luonnonläheisiä tekstiilejä – ja tätä sohvaa. Tuotteiden esillepano oli kauniin minimalistista, valolle, tilalle ja tuotteille itselleen oli annettu mukavasti tilaa ja vanhan talon puitteet korostivat hienosti tuotteiden modernin pelkistettyä muotoilua.

Made by Choicen tuoleissa on huikean hienoja kaariyksityiskohtia, pääsevät kunnolla oikeuksiinsa vasta livenä. Niin taidokasta puusepäntyötä, peukku kotimaiselle osaamiselle!

Pöytä oli katettu koreaksi ja meille oli varattu oma kokki ja sommelier ravintola Gustavosta. Saimme maistiasia Gustavon uudesta, nyt kesäkuun alussa julkistetusta menusta ja pienen reseptin kotiin kokeiltavaksikin. Vielä en ole tätä ennättänyt testata, varmasti raportoin somessa, kun pääsen käsiksi tähän. Olipa ihanaa istua pitkästä aikaa valmiin pöydän ääreen ja maistella raikkaita makuja ja ihanaa ruokaa – ah, tällaiset hetket ovat parasta.

Kiitos ihanasta illasta ja seurasta, sekä Annelle parista tämän postauksen kuvasta. Taidanpa piipahtaa vielä avajaisissa tulevana viikonvaihteena, ehkäpä nähdään siellä. Ja vinkkinä vielä kerrottakoon, että täältä saa niitä ihania tammen tuoksuisia puusydänkynttilöitä, joiden perään moni on jo somessa ehtinyt kysellä. Ehkä itsekin täydennän varastoani vielä toisella…

Pop Å avaa huomenna ovensa, ja on auki avajaisviikonlopun ajan to 11.6. – la 13.6. klo 11-16. Tästä eteenpäin Pop Å on auki lauantaisin.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *