Piparitalkoissa

Kolme yötä jouluun, ja käsillä vuoden pimein päivä. Tästä on suunta vain kohti valoa – kerrassaan riemastuttava ajatus näin loppusyksyn pimeydessä.

Haluan kiittää teitä kaikkia edellisen postauksen kommenteista, olen edelleenkin otettu kuinka kauniisti uutiseni onkaan otettu vastaan. Täällä kaikki hyvin ja kotiutuminen uuteen asuntoon jo vahvasti alussa. Asuntoni on varsin viehättävä 50-luvun kerrostalokaksio, jonka kaunis keittiö, leveät kiviset ikkunalaudat, vanhat pariovet ja valkoinen puulattia auttavat oikein mukavasti kotiutumisessa. Kunhan tässä pääsen kunnolla sisustamisen makuun, saavat sisustusaiheet ja kotijutut taas täällä blogissakin jatkoa – eihän minua saisi kirveelläkään näistä jutuista irti.

Viime päivät ovat kuluneet vauhdilla ja illat ovat täyttyneet kaikenlaisesta ohjelmasta, johan tässä elämä on muuttunut yhtäkkiä vallan aktiiviseksi. Ja kuinka minua onkaan hemmoteltu – edellispäivänä esimerkiksi minut istutettiin suoraan ruokapöytään kotiin töistä tullessani, eteeni iskettiin punaviinilasi ja illan kokin valmistama menyy jälkiruokineen kaikkineen. Ilta jatkui pikkutunneille asti piparitalkoissa, jonka tuloksena tuhottavia piparkakkuja on nyt vatitolkulla. Edelleen olen kertakaikkisen äimistynyt siitä, kuinka mahtavia tyyppejä ympärillä onkaan. Tästä jos mistä saa tosiaankin olla iloinen, tämäkään kun ei valitettavasti ole aina kaikille ihan itsestäänselvyys.

Jouluksi karkaan maalle vanhempien luo, joten sen kummoisempia joulukoristeita ei nyt ole tullut omaan kotiin laitettua. Ikkunalaudoilla palavat kynttilät ja pieni pöytäkuusi tuo tunnelmaa keittiöön. Keittiön ikkunalle pääsi myös vastikään hankkimani mimosa, joka on ehkä ihastuttavin viherkasvi vähään aikaan. Nyt vain sormet ja varpaat ristiin, että kaunokkini säilyy hengissä joulunpyhien läpi – on kuulemma hieman vaativaa sorttia, mutta ei anneta sen lannistaa. Nyt yritän skarpata, jotta tämä uusi lemppari sulostuttaisi ikkunalautaani mahdollisimman pitkään; joulusta kevääseen ja pitkälti sen yli.

Pehmeää joulunodotusta!


This week we threw a small gingerbread baking party with friends.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *