Blogit
Pihkala

PIKKUVESSAN YKSITYISKOHTIA

Alakerran pikkuvessamme on vilahtanut remonttikuulumisissa tasaisin väliajoin, mutta en ole tainnut kuvata vielä koskaan tänne ihan valmista lopputulosta. Tai no valmista ja valmista, kyllähän tilassa riittää vieläkin kaikenlaista pientä fiksattavaa, ihan niin kuin kaikkialla talossa. Pääpiirteiltään kaikki on kuitenkin kunnossa ja tila käyttövalmis, joten kurkataanpa vessaan seuraavaksi vähän tarkemmin.
Vaikka vessa on pääosin vieraskäytössä, tuli siellä olla miehen tarpeisiin myös vähän säilytystilaa. Allaskaappi rakennettiin Ikean Metod-keittiökaapista, ja taso tehtiin Bauhausista hankitusta valmispuulevystä. Alun perin olin maalaamassa tuota puutasoa valkoiseksi, mutta lopputuloksesta ei tullut kovin onnistunut, niinpä hommattiin maalatun tilalle uusi puinen levy, jonka käsittelin venelakalla. Vaalea puu tuo minusta kivasti lämpöä tilaan ja sopii minusta ihan mukavasti messinkisten yksityiskohtien kanssa. Tykkään tästä paljon enemmän kuin valkoisesta!
Messinkinen hana on Tapwellin, vedin Superfrontin ja malja-allas Alapen. Totuuden nimissä luulin, että altaaseen tulisi valkoinen alaosa tuon mustan tilalle, mutta tuollainen paketista kuitenkin ilmestyi. Ei sitten viitsitty alkaa vaihtamaan allasta ja vääntämään saksalaisen nettikaupan kanssa, kun ihan nätti tämäkin vaihtoehto oli. Eikä täällä vessassa muutenkaan kaikki ole mennyt ihan niin justiinsa, niin kaakelointi kuin saumasävykin pääsi vähän yllättämään. Yksi allas sopii siis tähän joukkoon vallan mainiosti, hehe.
Lattia on Zoco Homesta tilattua marokkolaislaattaa, samanmoista myy myös
Marrakech Design. Muuten simppelissä vessassa kuviollinen lattialaatta
on aika herkullinen yksityiskohta. Ja kun pinta-alaa on vähän, ei
kuviokaan hyppää liiaksi silmille.
Vielä olisi kiinnitettävänä wc-paperiteline sekä koukut, jotta pyyhkeitä saisi käytettyä vähän näppärämmin. Tilasin tuon messinkisen vessapaperitelineen Tapwellilta hanan mukana (itse asiassa senkin piti tulla ilman tuota suojaläppää, hehe), By Lassenin koukut puolestaan ovat olleet jo entuudestaan meillä valmiina. En ole tosin ihan varma, onko tuo malli nyt kuitenkaan se ihan käytännöllisin vessassa. Toisaalta vierasvessa ei ole ihan niin ahkerassa käytössä, että pyyhkeiden kanssa joutuisi ihan alituiseen pulhaamaan… Mikä ettei siis.
Tilan valaisimena toimii Flosin On the Rocks -seinävalaisin, josta pidän erityisen paljon. Se tuo vähän kontrastia makeilevan messingin ja marokkolaislaatan sekaan. Vielä pitäisi keksiä peili tuon alle, ajattelin jotakin vanhaa vintagepeiliä, ehkä jopa kehyksetöntä fasettihiottua versiota. Täytyy nyt vähän katsella, millaisia tulee vastaan. Sovittelin tilaan myös By Lassenin mustareunaista View-peiliä, joka oli periaatteessa koon ja värin puolesta tilaan ihan täydellinen. Jotenkin kuitenkin yleisilmeeksi tuli sen myötä liian kova ja graafinen, joten tämä vaihtoehto sai jäädä. Ne on ne pienet nyanssit…
Valkoinen seinälaatoitus ulottuu ikkunan T-osan kohdalle, yläosa ja katto listoineen on maalattu lattialaatasta napatulla harmaalla. Erityisesti pidän tuosta boordilaatasta, se rajaa reunan kauniisti ja tuo vähän lisäilmettä tilaan. Halusimme laittaa boordin ehdottomasti ns. tiililadonnalla seinälaattaan verrattuna, näin tästä tulee vähän rytmiä tilaan. Tismalleen samassa kohdassa olevat saumat olisivat olleet minusta ehkä vähän lattean näköiset, tällä tavoin tämä yksityiskohta korostuu kauniimmin.
Seinä-wc:n kotelon yläosa puolestaan on samaa laattaa kuin seinissä. En halunnut tähän samaa puuta kuin allastasossa, minusta tästä ratkaisusta olisi tullut liian raskas ja alleviivaava. Vielä tuosta kohdasta puuttuu silikonit, mutta tasolle on kuitenkin kerääntynyt jo kaikkea pientä. Se onkin oiva paikka kaiken nätin ja tarpeellisen säilyttämiseen.
Vessassa on iso ikkuna, josta tulee mukavasti luonnonvaloa tilaan. Useimmiten sähkövaloa ei edes tuolla tarvita. Yksityisyyden nimissä ikkunaan täytyy kuitenkin vielä laittaa jonkinlainen näkösuoja, minä ajattelin ihan sellaisia vanhan ajan salusiineja laskeutuvasta, valoa läpäisevästä (pellava)kankaasta. Tämä ratkaisu sopii tyyliin ja tuo kuitenkin sitä kaivattua näkösuojaa. Ensimmäiseksi pitäisi kuitenkin metsästää ikkunaan messinkinen ohut verhotanko. Sopivia kangaspaloja löytyi sen sijaan heti varastoista, joten tangon löydyttyä ei muuta kuin ompeluhommiin.
Here´s a glimpse to our guest toilet. Tap is from Tapwell, sink from Alape, bathroom cabinet is made from Ikea´s Metod series and the little brass handle from Superfront. I still have to sew curtains to the space and find a perfect mirror, maybe from a vintage market. Then everything´s ready.

Kommentit (20)

 1. Anonyymi

  Kaunista on jälleen. Itse olen tykännyt siitä, että seinäwc on ikään kuin upotettu seinään, jolloin tuollaista tasoa ei ole lainkaan.

  • maija

   Kiitos! Olen ihan samaa mieltä, tuollainen ratkaisu on minustakin kaunein. Yläkerran kylppäriin upotettiinkin wc juuri näin, jolloin tasoa ei jäänyt näkyviin. Tämä pikkuvessa vain oli niin pikkuruinen, ettei tilasta viitsinyt ottaa pois yhtään ylimääräistä ja jatkaa seinämää ylös asti. Jotekin tilan tuntua ja ilmavuutta tuntuu olevan vähän enemmän, kun seinäosa on ylhäältä avoin.

 2. Taru

  Todella yksinkertaisen kaunis wc. Kuten koko talosta on tullut todella upea. 🙂

  • maija

   Kiitos, Taru! Kovin kummoisia juttuja tuonne ei mahtunutkaan, joten aika simppelillä linjalla piti mennä pakostakin. 🙂 Pienistä yksityiskohdista tulee kuitenkin vähän jujua muuten aika yksinkertaiseen vessaan.

 3. Minna

  Ihana pikkuinen vessa. Lattia on todella kaunis. Itselläkin pienen kylpyhuoneen remontti edessä joten kiva nähdä, että pienestäkin saa tyylikkään.

  • maija

   Kiitos! Kyllä pienestä saa ihan samalla lailla tyylikkään kuin isostakin, mitoituksen kanssa vaan täytyy olla tarkkana ja pitää yleislinjat aika simppeleinä. 🙂 Yksityiskohdilla voi sitten herkutella enemmän. Tuollainen voimakas lattiakin toimii yllättävänkin hyvin pienessä tilassa, se jäsentää ja tuo vähän ryhtiä tilaan.

 4. Anonyymi

  Selkeää ja kaunista edelleen – ehkä vielä joku art deco -henkinen peili tuonne..?
  terkuin, Tuulia

  • maija

   Kiitos! Joo, juuri joku sellainen vanha ja pehmeälinjainen. Ei ehkä kovia kontrasteja enää lisää…

 5. Nina Ranki

  Aivan mielettömän kaunista!

  • maija

   Kiitos!

 6. Tintti – Valkoisia Haaveita

  Kaunista, Selkeää, Yksityiskohtaista <3 tykkään 🙂 http://valkoinenhaave.blogspot.fi/

  • maija

   Paljon kiitoksia! Kyllä tuosta kiva tuli kaikkien kommelluksienkin jälkeen. Kuinkakohan ihmeessä kaikki nämä sattuivatkaan juuri tuohon samaan tilaan, heh.

 7. Hannele Ruusukummusta

  On niin viimeisenpäälle kaunista.

  • maija

   Kiitos! 🙂

 8. hanna

  Aivan uskomattoman viimeisteltyä ja upean kaunista!

  • maija

   Kiitos, Hanna! Viimeisteltyä joo, vaikka tilan useammatkin yksityiskohdat sitten kaikkien kommervenkkien jälkeen poikkesivatkin vähän alkuperäisistä suunnitelmista. Mutta näin se välillä remontissa menee, heh. Kaikkea ei pidä ottaa niin vakavasti, pääasia että lopputulos toimii 🙂

 9. Maria

  Mitä maalia olet sävyttänyt seiniin? Onko ns. hengittävää? Kiitos.

  • maija

   Pahoittelut vähän viivästyneestä vastauksesta! Me olemme käyttäneet seinämaalina sekä GVK:n Inline-sarjaa että Tikkurilan Harmonya. Meillä uusittiin kaikki seinärakenteet ja -materiaalit, joten nämä maalit sopivat meidän käyttöön.

 10. Blue Peony

  Ihana tuo lattia! Haaveilen itsekin marokkolaisista laatoista vessan lattiaan, kun remontti väistämättä on lähivuosina edessä.

  • maija

   Kiitos! Marokkolaislaatat ovat kyllä ihania, niistä tulee heti oma fiiliksensä tilaan. Paha vain oli valita kaikista kauniista vaihtoehdoista se kaikkein ihanin. 😉

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *