Pientä uutta makuuhuoneessa

Ehkä hieman yskien alkanut uusi vuosi on jatkunut täällä toimeliaissa merkeissä. Päätin vihdoin hoitaa roikkuneita asioita eteenpäin ja nyt keittiö onkin viittä vaille (jippii) valmis, liesituuletin (viimein) piirretty ja tilattu peltisepältä, eteisen vaatekaapista lähetetty tarjouspyynnöt ja olohuoneen kalustusasioitakin edistetty. On niin ihana fiilis, kun saa asioita liikkeelle, vaikka niiden toteutumiseen meneekin vielä aikaa. Alkuvuoden missiona onkin tehdä kodista yhä enemmän koti – täysin valmiiksi se tuskin tulee vielä aikoihin, eikä se ole suinkaan tarkoituskaan. Arkea helpottavat ja viihtyvyyttä parantavat asiat on kuitenkin kiva saada jokseensa kuntoon, silloin kotona olosta ja koko miljööstä nauttii moninkertaisesti enemmän.

Parhaillaan pohdin tulevan eteisen sävymaailmaa. Tämän tilan suhteen taidan pysyä aika vaaleissa ja simppeleissä sävyissä, mutta listoihin ja vanhoihin oviin kaipaan kuitenkin vähän kontrastia. Kirjoittelen tästä tilasta erikseen lähiaikoina, joten ei siitä vielä sen enempää. Kuvassa kuitenkin seikkailee penkki, jonka jo tilasin eteistä silmällä pitäen. Remonttia odotellessa se löysi paikkansa makuuhuoneesta, jossa kieltämättä tarvitaan myös sängynpäätypenkkiä. Vuodetekstiileille ja vaatteille on aina hyvä olla laskutilaa, ja tuohon on ihan mukava istahtaa vaatteita pukiessakin. Penkki pukee myös kivasti avaraa, pitkän muotoista tilaa, jossa ei muuten ole kovin monipuolisia kalustusmahdollisuuksia. Kukaties se jääkin paikalleen – parhaimpia löytöjä ovat juuri tällaiset huonekalut, jotka sopivat moneen tilaan.

Penkki on Ellokselta ja minusta oikein kiva löytö. Se on tehty massiivitammesta ja paperinarusta, ja sen hinta-laatusuhde vaikuttaisi olevan minusta ihan kohdillaan. Jos hankin tuotteita tällaisista edullisimmista ketjuliikkeistä, tarkistan aina niiden materiaalit. Keinotekoiset materiaalit jätän heti suosiolla väliin, mutta aitojen materiaalin kohdalla saatan hyvinkin jäädä harkitsemaan ostoa, jos design muuten miellyttää. Aidot materiaalit ikääntyvät kauniisti, tuntuvat mukavan luonnolliselta ja kestävät käyttöäkin yleensä paremmin.

Sängylle asettelin vaihteeksi ison pitkulaisen samettityynyn. Olen tykästynyt nyt tuollaisiin jättimäisiin pitkiin tyynyihin, ne ovat petauksessa äärimmäisen helppoja ja näyttävät kivan selkeiltä. Koska sängyn takana ei ole ehjää seinää, ei tyynyjä saa nostettua pystyyn. Niinpä tällaiset kooltaan näyttävämmät tyynyt toimivat parhaiten näissä oloissa petauksen parina.

Yöpöydäksi asettelin vaihteeksi Muuton Stacked-moduulin, se on sopivan selkeä kumppani penkille. Näistä laatikkomallisista moduuleista on kyllä moneen! Näitähän olen käyttänyt mm. keittiön seinähyllyni pohjanakin. Pidän tällaisista tuotteista, jotka eivät ole sidottu vain yhteen käyttötarkoitukseen ja uudistuvat helposti vaikkapa maalaamalla. Loput moduulit palvelevat tällä hetkellä pienenä kirjahyllynä yläkerran aulassa, näistäkin voisi kehitellä jotain kivaa. Laatikoita on jäljellä vähemmän kuin ideoita niiden käyttöön olisi, joten katsotaan mitä keksitään.

Tällaiset pienet sisustusmuutokset tuovat kaivattua pientä piristystä tilaan, joka muuten ei ole vielä sen kummemmalla ajatuksella sisustettu. Tehtävälistallani roikkuukin myös makuuhuoneen maalaus, vaikkakaan se ei tosin ole ihan akuutimpia hommia. Seinäsävylle en myöskään ole vielä uhrannut ajatustakaan – kovin tummaa sävyä en tilassa näe, mutta vaaleammissa nyansseissa on mistä valita. Persikkainen hempeys saa kyllä väistyä jonkun hieman murretumman sävyn tilalta. Mutta tätä ennen on alakerran vuoro…

Kommentit (6)
 1. Makkari näyttää niin tosi kauniilta ja toi penkki, sopii ihanasti.

  1. Kiitos paljon! Penkki oli kyllä kiva löytö.

   1. Kun nyt on hyvä penkki löytynyt niin voihan samanlaisen ostaa eteiseenkin.

    1. Miksei, vaikka olen ehkä sen verran vaihtelunhaluinen, että kaksi eri malliakin toimisi. Kauniita penkkejä on niin paljon!

 2. Mikä penkki on malliltaan? Näyttää tosi ihanalta!

  1. Tämä on nimeltään Ellan. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *