Pieniä sisustusideoita

Sunnuntaisin on mukava uppoutua kauniiden kotien maailmaan. Viime aikoina olen eksynyt vähän vaihtelevasti sisustuslehtien ja inspiskuvien pariin, ne kun vaativat aina oman aikansa ja fiiliksensä. Nyt innostuin kuitenkin selailemaan netin inspiraatiosivustoja ja bongasin tämän kuvien asunnon, joissa oli muutamia aika kivoja pieniä sisustusratkaisuja. Nehän eivät tosiaankaan aina vaadi paljon rahaa, vaan hyvännäköistä jälkeä saa toteutettua usein myös pikkurahalla hyvin yksinkertaisin keinoin.

Oleskelutilojen työpiste on hyvä esimerkki tästä, se on rakennettu simppeleiden Elfa-kiskojen varaan. Lopputulos on kauniin ilmava, ja puiset tasot tekevät kokonaisuudessa astetta viimeistellymmän. Elfa-tyyppiset järjestelmät taipuvat kyllä moneen käyttötarkoitukseen; niistä kasatut kirjahyllyt esimerkiksi ovat klassikko, joka toimii tosi monissa tiloissa. Tykkään!

Eteisessä on Ikean Ivar-kaappi, joka on minusta yksi Ikean parhaita ja monikäyttöisimpiä tuotteita. Käsittelemättömästä puusta tehdystä kaapista saa tuunaamalla vaikka mitä aikaan, ja simppeli muoto taipuu kaikenlaisiin käyttötarkoituksiin. Kurkatkaapa kaapin erilaisia lookkeja vaikkapa tästä linkistä – hyvältä näyttää, vai mitä.

Eripariset keittiönovet ovat minusta aika hauska yksityiskohta, ja tuovat keittiöön rutkasti lisää ilmettä. Jos kyseessä on vanha, kauniita yksityiskohtia omaava keittiö, voisi sen uudistus käydä joskus näinkin helposti. Persoonalliset keittiöt viehättävät paljon perusmalleja enemmän, tämäkin kuvan keittiö on pienine retrovibaineenkin minusta paljon kiinnostavampi kuin uusi moderni versio.

Pienenä yksityiskohtana poimin asunnosta tuon puisen verhotangon. Kyseessähän on tuo tuiki tavallinen, vanha rautakauppamalli, mutta miten se näyttääkin tässä kokonaisuudessa tosi raikkaalta. Kun päätynupit on jätetty pois, ilme modernisoituu kummasti, varsinkin kun vaalea puu saa vastakaikua asunnon muista yksityskohdista. Ehkä siis tämä perinteisistä perinteisinkään puutanko verhorenkaineen ei ole välttämättä aina uhka, vaan myös mahdollisuus – ainakin yhdistelmistä riippuen.


This lovely apartment has many clever budget solutions what it comes to decoration. I liked especially the look of the curtain rails – the wooden model is very traditional, but somehow they look very fresh in this environment.

kuvat/all pictures Kvarteret Mäkleri

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *