Pieniä kauniita juttuja

Ihanaa lauantaita! Tänään innostuin kuvaamaan satunnaisia kauniita yksityiskohtia, ja ajattelinkin pitkän messuraportin ja laajan keittiöesittelyn jälkeen kirjoitella vaihteeksi vähän kevyemmistä asioista ja tällä hetkellä innostavista pienistä kauniista jutuista.

Blogien sisällöt ovat nousseet tämän hetken suureksi keskustelunaiheeksi ja moni bloggaaja onkin ehtinyt ottaa paineita tarpeeksi laadukkaan, innostavan ja kiinnostavan sisällön luomisesta. Minäkin nostan käteni tässä yhteydessä ainakin puolitiehen ylös, mutta olen silti sitä mieltä, että niin sanottua hömppääkin tarvitaan – itselleni ainakin blogit ovat pieni pakopaikka arjen keskellä, ja haluan lukea blogeista kaikenlaisista kauniista asioista, myös niistä ns. vähäpätöisemmistä. Pelkät asiapitoiset, pohtivat ja huolella kuratoidut postaukset tuppaavat välillä jopa vähän hengästyttämään, itse huomaan kaipaavani näiden sekaan myös pientä kevennystä ja intuitiolla tehtyjä pikaisempia juttuja. Mutta kukin tekee tavallaan ja sehän tässä kivaa onkin, että vaihtelua ja vaihtoehtoja löytyy. Itse tykkään kuitenkin asiapitoisempien sisustusjuttujen ohella kirjoitella myös pienistä arjen iloista – sopiva balanssi kaikessa.

No mutta se siitä aiheesta, aloitetaanpa ihanimmista eli luonnollisesti kukista. Olen aivan hullaantunut tuosta ylläolevasta väriyhdistelmästä, jossa on sekaisin sopivasti vähän erilaisia värejä ja erimuotoisia kukkia. Pistin merkille, että erilaisia heinä- ja kukka-asetelmia näkyi runsaasti myös Tukholman messuilla, ja näissä sääntönä oli lähinnä epäsäännöllisyys ja rönsyilevyys. Jotenkin niin virkistävää nähdä vaihteeksi erilaisia väriyhdistelmiä ja runsaampia asetelmia, tällaiset pienet yksityiskohdat tuovat ihan oman lisänsä tilan tunnelmaan.

Asettelin kukat rennosti maljakkoon. Itse pidän tuollaisesta vähän toispuoleisesta asettelusta, jossa kukat ovat nojallaan rennosti pääsääntöisesti yhdellä puolellä maljakkoa. Kylläpä niistä tuli heti raikas ja keväinen fiilis! Niiden seuraksi päätyi Overosen tuoksukynttilä, joka on hetken aikaa ollut jemmassa kaapissa – nyt oli taas ihana nostaa se esille. Kyllä vain kummasti raikkaat, keväiset värit alkavat innostaa tähän aikaan vuodesta.

Tukholman messumatkalta tarttui inspiraation lisäksi myös muutamia pieniä tuliaisia. Kaupungille ei ennätetty lainkaan, mutta laivalta löytyi Löwengripin ihania kosmetiikkoja, joiden takana on muuten ruotsalainen somevaikuttaja Isabella Löwengrip. Olen heikkona kauniisiin paketteihin ja tästä syystä nämä tarttuivatkin mukaan, mutta laadultaan nuo vaikuttavat myös tosi kivoilta, lisäksi ovat myös oikein kohtuuhintaisia. Pidän paljon myös tuon voiteen ulkonäöstä, juuri tuollainen haalea keltainen innostaa nyt kovasti. Melkeinpä tekisi mieli testata tuota sävyä konkreettisesti johonkin, kun vain keksisi sopivan paikan…

Päätettiin myös porukalla hankkia uudet tuoksut, ja valintoja tuoksuteltiin ja arvottiinkin yhdessä pitkät tovit. Minä päädyin lopulta SG79 STHML – merkin tuoksuun, jonka bongasin – yllätys yllätys – ihanan pakettinsa perusteella. Ristittiin tämä ”porkkanakakuksi”, on juuri sopivan raikas, mutta kuitenkin pehmeä tuoksu. Pidän aika moderneista, kevyistä ja yksinkertaisista tuoksuista, ja tällaisia tuntuu olevan tosi vaikea löytää – onneksi nyt etsinnät ovat hetkeksi ohi. Myös kuvassa vilahtava luonnonvaalea neule on uusi, se löytyi hyvästä alesta niin ikään laivalta. Kuka sanoi, että laivalla ei ole tekemistä; meillä varsinkin menomatka kului oikein rattoisasti laivan tarjontaa tutkiessa.

 

Olen ripotellut kukkasia vähän sinne tänne, isomman kimpun lisäksi pieniin maljakoihin, näin ne tuovat iloa ja väriä useampaan paikkaan. Saas nähdä kuinka kauan kestävät – peukut pystyyn, että ainakin viikonlopun yli. Kukat ovat niin ihania, mutta kestävät yleensä harmillisen lyhyen aikaa, silti en voi olla hankkimatta niitä aika ajoin. Kyllä sitä on varmasti huonompiakin tapoja, mihin voi rahansa käyttää – eli ilonsa kullakin.

Ihanaa viikonloppua!


Here´s a mix of small things I like right now. I am so into fresh flowers and fell for the color combination of my current flower bouquet, the bright pastels look so beautiful and fresh up the home very effectively. Also I bought some small items from our Stockholm trip, a new perfume and some cosmetics from Löwengrip. I am a big fan of beautiful and minimalistic packages and I love the packages in both products. So simple and elegant. 

Kommentit (4)
  1. Mikä tuo ihanan näköinen neule on? 😀

    1. Tämä on Selected Femmen v-aukkoinen neule, oli aika hyvä villa- ja mohairvoittoinen laatu tässä, joten rohkenin kokeilemaan. 🙂

  2. Juuri niin, hyvä balanssi hömpän ja asian välillä on paras ratkaisu. Itse lukeudun juuri noihin huolestujiin ja riman kohottajiin, mutta onneksi heräsin ihan itse asiaan, että, hei, en itsekään jaksa aina niin perusteellisia postauksia tehdä tai myöskään lukea. On parempi pitää blogi elossa kuin kirjoitussuonensa vakan alla, eli postailla silloin tällöin spontaanimmin :).

    Kaunista momento mori -estetiikkaa ja haikeutta kuvissasi!

    1. Kiitos! Ja juuri näin, kyllä sitä kaipaa välillä myös tietynlaista spontaania estetiikkaa, vähän happea ja kepeyttä arjen keskelle. Minusta kuitenkin blogien yksi pääasioista on inspiraation ja hyvän mielen levittäminen, ja toisinaan tämä voi onnistua jopa parhaiten kevyen, intuitiolla tehdyn jutun myötä. Itse sitä itsellemme rimaa kohotetaan – ja ihan turhaan. Toki välillä on kiva myös tehdä informatiivisempia ja asiapitoisempiakin juttuja, ettei nyt ihan pelkäksi maalailuksi mene. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *