Pieni pala Stacked-hyllyä

Pienet syksyiset sisustusmuutokset jatkuvat. Olohuoneen pienten tekstiilivaihdosten myötä teki mieli kohentaa tilan ilmettä vielä lisää ja rymsteerata kalusteita pikkuisen eri paikoille.

Sohvan viereinen kohta on tuntunut vähän tyhjältä ja viimeistelemättömältä, ja halusinkin tähän jotakin vähän selkeämpää kalustetta – uuden ostaminen ei kuitenkaan tässä vaiheessa tuntunut mielekkäältä vaihtoehdolta. Minulla on varastossa muutama irrallinen Muuton Stacked-hyllyn palanen, ja päätinkin kokeilla rakentaa näistä moduuleista pienen tornin sohvan ja samalla seinällä olevan vaatehuoneen oven väliin. Ja tästähän ratkaisusta tuli ihan kiva, kevyt pieni kirjahylly, joka jäsentää tilaa ja häivyttää kohdassa aiemmin vallinnutta tyhjän tilan ongelmaa.

Moduuleista koostuvan Stacked-hyllyn nerous piilee siinä, että hylly on vapaasti muokattavissa sellaiseksi kuin sen haluaa – yhä uudelleen ja uudelleen. Nyt kasasin neljän moduulin tiiviin ryhmän, jonka tasasin toisesta päästä pystysuoraksi viereisen oven mukaan. Luulenpa, että lisään tuohon vielä yhden moduulin ja kokeilen ehkä latoa palat vähän epäsymmetrisemmin. Kovin suurta elementtiä en kuitenkaan tuohon halua laittaa, eikä sellaiselle tilakaan antaisi myöden. Muutama avoin lokero tarjoaa jo mukavasti säilytystilaa kirja- ja lehtipinoille sekä vaihtuville esineille, ja pikkuisen korkeampana hylly myös rytmittää mukavasti olohuonetta.

Joskus tulevaisuudessa suunnitelmissani on maalata nuo moduulit uudelleen jollain sopivalla värillä ja rakentaa näistä isompi kirjahyllykokonaisuus. Se saa kuitenkin odottaa, sillä nykyisessä asunnossani ei kerta kaikkiaan ole paikkaa isommalle kirjahyllylle. Onneksi paloja voi kuitenkin hyödyntää näinkin, pieninä kokonaisuuksina siellä täällä. Juuri tällaisia monikäyttöisiä kalusteita pitäisikin olla enemmän: käyttömahdollisuuksia on niin paljon kuin mielikuvitus vain suinkin antaa myöden, ja kokonaisuuden saa muokattua aina tismalleen sopivaksi mihin tahansa tilaan.

Muuton sivuilta löytyy muuten inspiraatioksi paljon kauniita Stacked-hyllyistä tehtyjä kokonaisuuksia – taipuu kyllä uskomattoman hyvin niin senkiksi, tv-tasoksi kuin näyttäväksi koko seinän kirjahyllyksikin. Ei voi kuin tykätä!

Kommentit (4)
  1. Minä myös olen syksystä nauttinut sisustamalla kotia. Verhoilla ja pienillä asetelmilla. Ja hankin ihanan By Rydens Bazar valaisimen seinälle mustana. Kivalta näyttää sinun sisustukset☺.

    1. Kiitos 🙂 Kuulostaa kivalta – ja oi, tuo valaisin on ihana. Tunnelmallista syksyä sinulle!

  2. Celia C / goodtobehome
    7.9.2019, 14:52

    Syksy on inspiraation aikaa! Hauskasti olet koonnut tuon hyllykön, toistaa kivasti taulun grafiikkaa. Mun sisustusbuumi on ollut nyt työhuoneessa, kun siellä sitä taas ollaan enemmän 🙂

    1. Niin just, jännä miten vuodenajat vaikuttavatkin niin vahvasti sisustusintoon ja siihen, millaiselta koti kulloinkin tuntuu. Pienistäkin muutoksista tulee jo niin ihanaa piristystä, juurikin vaikkapa tuo epäsymmetrinen hylly muutti olkkarin fiilistä jo tosi kivasti, vaikka sinällään pieni juttu onkin. Ja oi – oispa työhuone, jota sisustaa! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *